Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Hastar: fyll til søtbakst

#1

Syrin sa for siden:

REttare sagt, fyll til bakst - treng ikkje vere søt bakst heller.

Eg skal bake i dag - er aleine heime med to små som er litt forkjøla, og vi må vere inne. Vi treng å finne på noko kjekt saman :) Sjølve deigen skal eg fikse (den må eg ha glutenfri, og skal eg nok greie). Det eg derimot treng er forslag til meir spennande ting enn boller. Kan jo lage skillingsboller da, men kva anna går an?

Sånne ostehorn - korleis lagar ein det? Eg reknar med at ein då brukar ein gjærbakst som ikkje er søt?


#2

naima sa for siden:

Eg lagde grove horn med brie (ettersom eg er gravid og ikkje bør eta brie med mindre den er velsteikt :-P) forrige helg, det er veldig godt.Vi pleide fylle den med vanleg ost og/eller med kjøttpålegg då eg var liten.

Om du går for bolledeig så er det himla godt med vaniljekrem (mengdemessig: ein pakke ferdig vaniljekrem) og valmuefrø (ca 1/3 krydderglas) smurt utover deigen i staden for kanel&sukker&smør.


#3

Slettet bruker sa for siden:

Ostehorn - lag en gjærdeig. Pizzadeig funker, lager du den med melk blir den enda bedre. Så ruller du inn osteskiver i hornene. Kan ha med skinke, krydder, ketchup og hva du vil.


#4

Syrin sa for siden:

Ok, takk folkens! Har nå satt ein grov glutenfri deig (i den grad den er mulig å lage grov), og planlegg å lage horn med ost i. Kan kanskje teste ut å ha skinke i nokre av dei :)

Tar gjerne imot fleire tips til seinare bruk, både for grov og fin deig, søt eller salt :)


#5

Left sa for siden:

Revet marsipan i kringle f.eks er godt. Eller typisk smør, sukker og kanel, og gjerne rosiner i tillegg.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.