Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Pesto?

#1

Blomst sa for siden:

Jeg skal ha kylling og pasta, og vende pasta i pesto.

Kan noen anbefale meg en god pesto, som man får kjøpt ferdig?
Og hva har dere til kylling og pasta med pesto?


#2

Camomilla sa for siden:

Vi bruker ofte den fra Barillia.
Kylling med pasta og pesto= Foccachiabrød til.


#3

Blomst sa for siden:

AAHH foccachiabrød, det er så godt.
Har dere noen grønnsaker til?


#4

Camomilla sa for siden:

Pleier ikke ha grønnsaker til.


#5

rajraj sa for siden:

Vi pleier å ha tomatsalat til. :nam:


#6

Camomilla sa for siden:

Hørtes godt ut rajraj :ja:


#7

Turban Smukk sa for siden:

Jeg pleier å blande pestopastaen med sukkererter, halve cherrytomater og sorte oliven, og har enten stekt kylling eller bacon over. Tomatsalat til høres godt ut! Jeg bruker gjerne fersk fullkornspasta, og så synes jeg ikke kjøpe-pesto smaker særlig godt, men det er jo smak og behag. :sparke: Pesto lager man jo selv på to minutter, så det er ikke spesielt mye pes.


#8

Mrs. Longbottom sa for siden:

Jeg syns også de fleste kjøpepestoer har en ekkel ettersmak som ødelegger. Hos oss er det bare denne som duger om vbi ikke gidder lage selv


#9

Bayone sa for siden:

Det fikk jeg også lyst på i mrg :nam:

Oppskrift på hjemmelaget pesto?


#10

Adele sa for siden:

Jeg bruker å blande kylling, pasta, cherrytomater og pesto. Det er godt. Når vi kjøper pesto så bruker jeg Coop sin grønne pesto. Den ble best i denne testen for en stund siden: www.klikk.no/mat/article398615.ece.
Jeg synes den er mye bedre en Barilla sin.


#11

Mrs. Longbottom sa for siden:

Jeg kjenner at jeg ikke forstår meg på den testen der, altså. de ekleste pestoene får gode karakterer og de gode dårlige :bakvendtland:
Har de lagt enorm vekt på pris, kanskje?


#12

Turban Smukk sa for siden:

En enkel fremgangsmåte for basilikumpesto jeg stort sett bruker, alt er ca-mål:

1 bunt basilikum
2 ss pinjekjerner (ristes i tørr panne først hvis du gidder)
50 g revet parmesan
hvitløk (her kommer det helt an på hva slags type og hvor fersk den er, f.eks er vanlig hvitløk temmelig bitter om vinteren. Det blir faktisk bedre med litt for lite enn litt for mye!! Ett stort fedd er vanligvis mer enn nok)
1 dl olivenolje
salt
pepper

Framgangsmåte:

Bland sammen basilikum, presset hvitløk og kjerner i en food-processor eller morter.
Tilsett oljen i en tynn stråle underveis. Rør inn nyrevet parmesan og smak til med salt og pepper.

Basilikum kan helt eller delvis erstattes med f.eks ruccolasalat.


#13

Dixie Diner sa for siden:

Persille er også godt som pesto, har jeg hørt. Men hvor lenge holder hjemmelaget pesto seg? Kan det fryses? Fankern, jeg må snart få kjøpt ny food processor, føler jeg har mistet en arm.


#14

Turban Smukk sa for siden:

Persillepesto er også godt! :) Jeg vet ikke om den kan fryses, men den kan i alle fall fylles på glass med et ekstra lag olivenolje på toppen (viktig!), da holder den seg noen dager (en uke?) i kjøleskapet i alle fall. Man rekker uansett ikke ha den så lenge i hus. :knegg:


#15

Dixie Diner sa for siden:

En uke skal gå greit, når jeg har pesto i hus varer den ikke lenge uansett nei. Da har jeg det på skiva, på laks, på pasta, i rømme som salatdressing osv. Nam!
Jeg har funnet en ferdigpesto som faktisk er veldig god, men dyr da. Den er fra Helios tror jeg, vi solgte den i hvert fall på Life for noen år siden. Jeg husker ikke merket (Rapunzel kanskje?) men det var en liten glasskrukke med hvitt lokk, kostet rundt 70,- kroner.

Forresten, i selskapet til ei venninne nå nylig, fikk jeg servert en rød pesto hun hadde kjøpt i en eller annen delikatesse, den var også nydelig og kostet flesk (mener hun sa den kostet rundt 120-130,- kroner for et ørlite glass). Det er jo mye billigere å lage hjemme da. Nå har de urtepotter til 15,- kroner på Meny.


#16

Turban Smukk sa for siden:

130 kroner for et glass???!! Når man bare kan erstatte basilikum med soltørkede tomater i oppskriften ovenfor? Tror ikke det. :knegg:

Ikke for det, jeg kjøper gjerne luksusmatvarer når jeg har råd, men pesto er best hjemmelaget. Et par skjeer basilikumpesto i fløte som varmes opp er f.eks nydelig saus til både laks, pasta og kylling, evt i kombinasjon (ikke alle tre, da).

Du må nok kjøpe ny foodprocessor snart. :D


#17

Dixie Diner sa for siden:

Jeg vet det, det er absurd. Folk vet jammen å ta seg betalt.
Jeg tenkte å ha kylling med pesto og hjemmebakt focaccia til middag på fredag, da vi får besøk av et vennepar, men jeg har verken morter eller food processor, så da må jeg vel kjøpe ferdig. :sur: Skal kjøpe snart, jeg er jo avhengig av food processor!


#18

Turban Smukk sa for siden:

Jeg har arvet min, den er urgammel, men fungerer ypperlig til tross for at jeg en gang forsøkte å ta livet av den med en pizzadeig. :knegg: Du kan ikke finne en brukt da?


#19

Dixie Diner sa for siden:

Den jeg hadde tidligere var helt knall (Bosch) og koster 400,- kroner på nettet (800,- i butikken, syk forskjell), så det er ikke ille pris, den er virkelig bra altså, jeg må få kjøpt den igjen, må bare få summet meg til å bestille den.


#20

Hyacinth sa for siden:

MÅ du ha food processor da? Jeg har aldri brukt min og har hatt den i ti år til sommeren. Hva slags kniv bruker du til pesto?

Jeg lager pesto med morter eller med stavmikser. Kunne kanskje prøvd blender også, men det har jeg ikke gjort.


#21

Dixie Diner sa for siden:

Jeg har ikke morter heller, og stavmikseren synes jeg ikke funker så bra til sånt, men jeg har bare en gammel greie uten beholder eller noe, bruker den litt i gryter og sånt bare. Jeg brukte food processoren min til ALT, med den vanlige kniven som er oppi. Rive ost og gulrøtter, hakke sjokolade, nøtter og knuse kjeks, lage supper, puréer, iskremblandinger, ja alt mulig. MÅ ha meg ny snart!!


#22

Turban Smukk sa for siden:

Jeg tror sikker du kan lage pesto med stavmikseren din også, Iset. Jeg klarte tross alt å finhakke mandler med min på nyttårsaften (og det var ikke med sånn knivdings). Hakk hvitløken på forhånd, riv parmesanen og miks i vei oppi en bolle?


#23

Dixie Diner sa for siden:

Jeg prøvde å hakke nøtter i en bolle med stavmikseren en gang, det var nøtter stort sett over halve kjøkkenet etterpå, jeg tror også jeg fikk en i øyet. :knegg:

Litt enklere med pesto da, det er tross alt "myke" ting som skal moses. Jeg kan jo prøve.


#24

Turban Smukk sa for siden:

Hehe, nøtter er en utfordring, jeg holdt tross alt bare på med skivede mandler.

Men gjør det! Jeg tror det kan gå helt fint. :) Det gjør ingenting om den blir litt grov i konsistensen, synes jeg.


#25

Balanse sa for siden:

[full avsporing] Iset, jeg har noe stående i skapet på syvende året, jeg lurer på om det er en food processor. Skal jeg gå og se hva den heter? [/full avsporing]



#27

Balanse sa for siden:

Braun Combimax 600. :vetikke:



#29

Balanse sa for siden:

Ja.


#30

Dixie Diner sa for siden:

Ja, fortell, vil du kvitte deg med den altså? Name your price? Jeg dør om jeg ikke får en food processor i hus snart, det er vel den tingen jeg omtrent ikke klarer å leve uten på kjøkkenet. :hulk:


#31

Turban Smukk sa for siden:

Den var jo helt lik min, bare mye nyere. :knegg:


#32

Balanse sa for siden:

Jeg kan ihvertfall sjekke om jeg faktisk har alle delene, jeg tror de rive-dingsene muligens ligger litt her og der. Men du snakker så varmt om food processorer, så kanskje jeg må begynne å bruke den selv og sjekke om det er noe for meg. :knegg:
(Sender deg PM når jeg har orientert meg i skapet.)


#33

Dixie Diner sa for siden:

Åja, jeg og min store munn. Food processorer er djevelens verk, helt unødvendige og bare til bry, myye bedre med morter og sånt. :knegg:
Jeg hører i hvert fall fra deg, så får vi se.


#34

Hyacinth sa for siden:

Seriøst, er det noe å ha på? Tar den ikke bare veldig mye plass og så må man jo vaske sytti deler hver gang.

Jeg lager mye mat og kan ikke komme på en gang jeg har savnet en sånn. Jeg bruker ikke kjøkkenmaskinen heller. Bruker stavmikser, blender og håndmikser til mye.


#35

Dixie Diner sa for siden:

Jeg må vaske 3 deler, og de går rett i oppvaskmaskinen. Jeg synes absolutt det er noe å ha, og mye plass tar det egentlig ikke heller. Dvs. jeg har et stort skap der Kenwooden står og food processoren stod da jeg hadde den, men sistnevnte kunne like gjerne stå fast på benken siden jeg brukte den hver dag, omtrent. :hjerter:


#36

lillemy01 sa for siden:

jeg vil anbefale den pestoen til oliviero(skrives det sånn? den oliven butikken) De har mange forkjsellige pesto og de er bare himmelsk! man for smake på alle forkjellige og velge den du liker best.


#37

Blomst sa for siden:

Tja, hvor er den butikken?


#38

Hyacinth sa for siden:

I Stavanger sentrum, for eksempel.



#40

Hyacinth sa for siden:

på hjørnet mellom breigata og østervåg. har vært der i flere år.


#41

Dixie Diner sa for siden:

Åh, takk! Jeg er ikke så kjent med alle "småbutikkene" i sentrum, har helst holdt meg til sentrene og sånt. Jeg har ikke engang vært på Sjokoladepiken enda, det er jo absurd! Selger de alle slags sånne delikatesser på Oliviero eller hva den het? Oliven og fetaost og sånt? Seksåringen min er vill etter oliven, jeg burde ta henne med dit og kjøpe en pose.


#42

Hyacinth sa for siden:

jepp. og verdens beste pesto av rød paprika med ricotta.


#43

Dixie Diner sa for siden:

Høres fantastisk ut, tror jeg må til by'n i helga!


#44

Xian sa for siden:

Det høres litt ut som soltørket tomat- og basilikumspestoen til Oliviers. Det er Det Aller Beste Jeg Vet, og den er ikke lett å kopiere, nei! Jeg unner meg stadig et glass, siden jeg alltid smører matpakke, og ikke handler dyr lunsj i sjappene rundt jobben.

Ang den mer vanlige, grønne pestoen lager jeg som regel av to potter basilikum og én persille. (Og så hvitløk, pinje, olje, parmesan (mye), seff.) Perfekt balanse. Lager alltid en stor porsjon, og fryser i mindre.


#45

Xian sa for siden:

Jeg leste ikke hele tråden før mitt forrige innlegg. Men det ser ut til at det er Oliviers og ikke Oliviero dere snakker om.

I Stavanger. Her!


#46

Hyacinth sa for siden:

Jepp, Oliviers & Co heter den.


#47

Blomst sa for siden:

Ja den er ikke på sørlandet :(


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.