Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Noen som har en god oppskrift på tomatsuppe?

#1

Mikkeline sa for siden:

Og kan være snill og dele den med meg?



#3

Mikkeline sa for siden:

Hjertelig takk Skilpadda!

En skvett fløte og litt hvitløk, så tror jeg dette blir en favoritt hos oss!


#4

Ole Brumm sa for siden:

Jeg bruker løk i "min" tomatsuppe

Tomatsuppe:
500 g tomater (skoldet) evt 1 boks hermetiske
3 løk
1 ss smør
2 ss hvetemel
2 ss tomatpure
1 liter buljong
1 dl fløte
salt og (hvit) pepper

Fres tomater og finhakket løk i smøret, rør inn hvetemel og tomatpure.
Spe med buljong under omrøring og la den koke på svak vame. Krydre og spe med fløte til slutt.

Server med fullkornsmakkaroni og kokt egg.
Dersom du ønsker en "glatt" suppe bruk stavmikseren på løken og tomatene før du sper med buljongen.


#5

My sa for siden:

Lager bare "vanlig" tomatsuppe jeg :flau:

Rører mel inn i smeltet smør, tomatpuré, vann, buljong og salt, litt melk, makaroni og evt. hardkokt egg. Og spiser den til pannekaker (i dag faktisk!). Det er familiens favoritt, og jeg får ikke lov til å eksperimentere med den. :knegg: Når den skal være til pannekaker altså. Når det er tomatsuppe alene får jeg lov å eksperimentere litt mer da :humre: Men det spiser vi ikke så ofte.

Kanskje jeg skal prøve en av oppskriftene herfra en dag? :gruble:


#6

Ole Brumm sa for siden:

Den var ny, har ikke hørt om noen som spiser pannekaker og tomatsuppe, når jeg var liten spiste vi ofte rabbarbrasuppe og pannekaker. :nam:


#7

My sa for siden:

:tullerdu:


#8

Skilpadda sa for siden:

Vi hadde "alltid" pannekaker og tomatsuppe som fredagsmiddag da jeg vokste opp.


#9

My sa for siden:

Jeg tror aldri jeg har spist pannekaker uten tomatsuppe når jeg tenker meg om.


#10

Skilpadda sa for siden:

Jeg har også spist pannekaker med ertesuppe ganske mange ganger, etter at jeg ble eldre og begynte å like det.


#11

My sa for siden:

Jeg har hørt om at det foregår ja :knegg:

#12

Teofelia sa for siden:

  1. Rør ut posens innhold i 10 dl vann.

  2. Kok opp under omrøring og la suppen småkoke i 5 minutter.

:helt aldeles umulig å holde seg: :fnis:


#13

My sa for siden:

Moroklumpen :knegg:


#14

Mandarin sa for siden:

Jeg trenger oppskriften på Jamie Olivers tomatsuppe.. Noen som har den?


#15

Huldra sa for siden:

Jeg har prøvd mim sin og synes den er veldig god. Håper noen har Jamie Olivers tomatsuppe da.. har lager så mye morro mat.


#16

annemede sa for siden:

Sånn som dette sånn ca, lager jeg tomatsuppe.
I en 4 litersgryte:
2 løk, hakkes og freses sammen med en solohvitløk i en god dæsj olje.
3 stk hermetiske bokser med tomater der en inneholder hvitløk, en inneholder chili og en inneholder balsamiko/oregano.
Fyller disse boksene med vann etterpå og heller oppi gryta, for å få med seg restene av tomatene.
1 stk grønssaksbuljong. (har ikke fått ut fingen og funnet fond enda him.)
Gjerne litt røde linser også oppi for å få litt mer mat.
Kokes i ti minutter.

Det er godt med krutonger til.
Disse laget jeg ved å skjære skiver i terninger og steke dem i en stekepanne med mye olje og provencekrydder (tror jeg det var).


#17

Mandarin sa for siden:

Da døper jeg min kompis Håvards suppe :

"Mandarins tomatsuppe" :
Ingredienser
1 pk skivet bacon
1 liten løk
1 grønn squash (du bruker ikke hele; se det an)
1 ss smør
1 glass tomatpure 200 gram
7 ½ dl vann
1 terning grønnsaksbuljong
1 ts balsamico eddik
1 klype sukker
1 dl melk
1 dl crème fraiche
litt salt
2 tomater
Fremgangsmåte

Klipp bacon og sprøstek. Skjær løk og squash i store biter, og kjør 2 sek. I hurtigmikser. (ps! Pass på at det ikke blir mos: skal være biter!). (Jeg hakket bare opp i småbiter forresten).
Smelt smør i en stor kjele og fres løk og squash i et halvt min. Ha i tomatpureen: fres noen sekunder. Tilsett vann, buljong, balsamico. Kok i 10 min. Ha i sukker. Ta crème fraiche i en bolle og tilsett melk, og pisk til blandingen er uten klumper. Ha blandingen i suppen og jevne/rør inn. Smak til med salt, og ha bacon på toppen. Ha småbiter av tomatene i rett før servering.


#18

Dragen sa for siden:

Kjøp en stor pakke Toro tomatsuppe på helsekosten. Den smaker mye bedre, er melke- og glutenfri, og trenger bare koke i to minutter.

Kok et par egg, og litt makaroni. Kjøper du glutenfri makaroni også, kan du imponere Dragebarna hvis du inviterer dem til lunsj en dag.


#19

Eia sa for siden:

Denne tomatsuppen laget jeg i dag igjen. Den første gangen var jeg litt for forsiktig med sukker, salt og pepper (som jeg altfor ofte er), så denne gangen tok jeg skikkelig i på alle tre. I tillegg hadde jeg i ca. en ts revet appelsinskall og en god dæsj med koriander.

Den ble skikkelig snaddergod - faktisk en av de bedre tomatsupper jeg har smakt! Stor takk til Mim for oppskrift!

Som festforrett ville jeg dog hatt i en liten dæsj fløte.


#20

Dixie Diner sa for siden:

Jeg har aldri spist suppe til pannekaker, synes det høres helt rart ut hehe. Tror ikke det er så vanlig her jeg bor, egentlig. Vi har bare bacon til pannekakene.

Når dere spiser suppe til, hvordan gjør dere det da? Dypper dere pannekakene nedi suppen, spiser dere suppen først og så pannekakene, eller hva? :blånn:


#21

Skilpadda sa for siden:

Vi spiser suppe først, og så pannekaker, og så kanskje litt mer suppe innimellom hvis vi vil. :) Godt med noe mer salt-middag-aktig og mindre mektig til pannekakene, synes jeg. (Bacon til pannekakene er forresten en vane jeg plukket opp da jeg studerte i Trondheim, og som dessuten mannen min er vant til hjemmefra.)


#22

Fluke sa for siden:

Vi spiste alltid suppe først, og så pannekaker.
Lykkelig var jeg da jeg flyttet ut hjemmefra og slapp å spise suppe før pannekakene. :likerikkesuppe:


#23

Dixie Diner sa for siden:

Hehe, jeg er heller ikke noe suppemenneske, og IALLEFALL ikke nå som jeg har levd på suppe i flere uker. Jeg tror faktisk ALDRI jeg kommer til å spise suppe igjen, iallefall ikke før jeg blir servert det på gamlehjemmet.


#24

Ole Brumm sa for siden:

Vi brukte også suppe først deretter pannekake.
Og det serveres bacon til pannekakene, det liker ikke jeg da men...


#25

Dixie Diner sa for siden:

Liker ikke bacon?? Men i heiteste ... Trodde ikke det gikk an!! :sikle:


#26

Fluke sa for siden:

:dulte:

Fleskepannekaker er jo sååå godt! :nam:


#27

Mikkeline sa for siden:

Takker for alle oppskrifter! :neie:

Suppe og pannekaker har jeg aldri kombinert....(og tror kanskje ikke jeg kommer til å prøve det heller). Mulig det er et Østlandsfenomen?


#28

My sa for siden:

Jeg spiser parallelt. :nemlig: Pannekaker og suppe ved siden av. Noen ganger dypper jeg også, men det fikk jeg ikke lov av mamma når jeg var liten, så det er nok ikke egentlig pent (eller så var det bare at det ble søl). Det kan godt være et østlandsfenomen, mamma er fra østlandet.

Jeg liker bacon, men ikke til pannekaker. Synes ikke det hører sammen. For meg skal det være sukker eller blåbær. Og suppe ved siden av som sagt.


#29

Skilpadda sa for siden:

Jeg er fra Nord-Norge, så det er i alle fall ikke bare et østlandsfenomen. :)


#30

Mandarin sa for siden:

Min mann, bergenser med nordnorske, røtter spiser suppe først så pannekake.
Jeg, med mine ur-vestlandske røtter, spiser bare pannekake med bacon og sukker (ja takk begge deler).


#31

safran sa for siden:

Hahaha, du kom meg i forkjøpet!


#32

Toffskij sa for siden:

Først tomatsuppe (og jeg er redd det være Toro med makaroni). Så pannekaker. Sånn er det bare.


#33

My sa for siden:

Huff stakkars Tinetoff. Du må visst komme hit og smake ordentlig pannekaketomatsuppe slik jeg lager den (med makaroni).


#34

Ole Brumm sa for siden:

Det samme sier mannen. Meg og røket mat hører ikke sammen. :dulte:

Vår tradisjon kommer fra Vestlandet.


#35

My sa for siden:

Jeg synes for min del at pannekaker og røkt mat ikke hører sammen. Selv hører jeg sammen med både røkt mat og røkt drikke :glis:

(bortsett fra den underlige røkte teen jeg fikk servert i Barentsburg. Den og jeg hørte ikke sammen)


#36

Dixie Diner sa for siden:

Men jeg troor ikke det ER så vanlig med suppe til pannekakene her på vestlandet? Jeg kjenner ingen som har suppe til, hadde ikke engang hørt om det før jeg leste det på et forum for bare få måneder siden.


#37

Fluke sa for siden:

Mannen min (som er herfra) sier at det ikke er vanlig på vestlandet, så du har kanskje rett i det.
Familien min er fra Trøndelag, så det er kanskje derfor vi praktiserte suppe før pannekakene.
Og nå har jeg sikkert nesten blitt ekte vestlendig, siden jeg har droppet suppa. :p


#38

Mikkeline sa for siden:

Samme her...vi får bare kalle det et (underlig?) fenomen ;)


#39

annemede sa for siden:

Vi fikk suppe (ertesuppe) til pannekakene hos mormor da vi var små, hu nvar i fra nordvestlandet ...


#40

Acsa sa for siden:

Min tomatsuppe har utgangspunkt i skolekjøkkenet på pikeskolen jeg gikk på i koloniene, og har derfor selvfølgelig hvit saus som utgangspunkt. Jeg lager hvit saus med smør, mel, og så litt melk og litt hønsebuljong. Den skal være litt tykk. Så har jeg i et par bokser med hakkede tomater, hvitløk, timian og eventuelt litt chilipulver. Bruker stavmikser og lar det stå og putre.

Hvis det skal være litt ekstra godt, så setter jeg fram små skåler med fetaost i terninger, hardkokt egg i biter, stekte pølsebiter, hakket fersk tomat og rømme, og så tar alle oppi det de føler for.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.