Storm sa for siden:
Ooops! Jeg skal lage blomkålsuppe til middag, og brukte opp alt hvetemelet i går. Skal ha i 3 ss hvetemel og la koke videre i 5 min. Kan jeg bruke maizena istedet? Samme mengde? Kokes hvor lenge?
:blånn:
< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?
Kategori for barnemat, oppskrifter, drikkevarer og kosthold generelt.
Storm sa for siden:
Ooops! Jeg skal lage blomkålsuppe til middag, og brukte opp alt hvetemelet i går. Skal ha i 3 ss hvetemel og la koke videre i 5 min. Kan jeg bruke maizena istedet? Samme mengde? Kokes hvor lenge?
:blånn:
Storm sa for siden:
Ingen? :sukk:
Storm sa for siden:
Da snakker jeg videre med meg selv og konstaterer at det gikk fint med 2 ss maizena. Suppen ble da passe tykk og smakte godt.
Dixie Diner sa for siden:
Oj så ikke denne før nå, godt det gikk bra hehe. Jeg har nesten aldri brukt hvetemel, bruker bare maizenna jeg. Alltid. Men jeg rører alltid ut maizennaen i kaldt vann først, så det ikke blir klumpete.
Storm sa for siden:
Tusen takk for sent, men godt svar. Jeg bruker sjelden maizena, men kanskje jeg skal begynne med det framover. Fordelen er at man ikke risikerer melsmak, ikke sant?
Dragen sa for siden:
Så flott! Kan jeg spørre hva mer du hadde i suppen?
Dixie Diner sa for siden:
Ja, jeg har aldri kjent noe melsmak og har til tider hatt ganske mye maizenna i en rett. :)
Storm sa for siden:
Ja, det kan du. Den er forresten kjempe-god!!
Kok 1 blomkålhode (i store biter) i 1 liter grønnsaksbuljong i 10 min
Rød rundt så bitene blir mindre
Tilsett 3 ss hvetemel (eller 2 ss maizena) utrørt i litt vann, kok i 5 min til
Ha i 1 dl matfløte og 1 dl revet oss, f.eks. parmesan
Smak til med paprikapulver, soyasaus og dryss med ost på toppen
Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.