Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Haster - maizena vs hvetemel

#1

Storm sa for siden:

Ooops! Jeg skal lage blomkålsuppe til middag, og brukte opp alt hvetemelet i går. Skal ha i 3 ss hvetemel og la koke videre i 5 min. Kan jeg bruke maizena istedet? Samme mengde? Kokes hvor lenge?

:blånn:


#2

Storm sa for siden:

Ingen? :sukk:


#3

Storm sa for siden:

Da snakker jeg videre med meg selv og konstaterer at det gikk fint med 2 ss maizena. Suppen ble da passe tykk og smakte godt.


#4

Dixie Diner sa for siden:

Oj så ikke denne før nå, godt det gikk bra hehe. Jeg har nesten aldri brukt hvetemel, bruker bare maizenna jeg. Alltid. Men jeg rører alltid ut maizennaen i kaldt vann først, så det ikke blir klumpete.


#5

Storm sa for siden:

Tusen takk for sent, men godt svar. Jeg bruker sjelden maizena, men kanskje jeg skal begynne med det framover. Fordelen er at man ikke risikerer melsmak, ikke sant?


#6

Dragen sa for siden:

Så flott! Kan jeg spørre hva mer du hadde i suppen?


#7

Dixie Diner sa for siden:

Ja, jeg har aldri kjent noe melsmak og har til tider hatt ganske mye maizenna i en rett. :)


#8

Storm sa for siden:

Ja, det kan du. Den er forresten kjempe-god!!

Kok 1 blomkålhode (i store biter) i 1 liter grønnsaksbuljong i 10 min
Rød rundt så bitene blir mindre
Tilsett 3 ss hvetemel (eller 2 ss maizena) utrørt i litt vann, kok i 5 min til
Ha i 1 dl matfløte og 1 dl revet oss, f.eks. parmesan
Smak til med paprikapulver, soyasaus og dryss med ost på toppen


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.