Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Kormasaus

#1

Hjertensfryd sa for siden:

Er det nokon som kan hjelpe meg med ei oppskrift på kormasaus ?


#2

DM sa for siden:

Det vil jeg også ha!


#3

DM sa for siden:

Si i fra om du finner da, Urt. :)



#5

gnuri sa for siden:

Er det slik som dette? :
Chicken Korma - oppskrift

Ingredienser
4 kyllingbryst
2 løk
2-3 fedd hvitløk
1-2 ss Vindaloo Curry paste (mulig det er nok med en ss..-bør nok smakes til)
3-4 ss malte mandler
ca 4 dl yoghurt naturell
ca 3 dl fløte (til passende saus)
Tilberedning
-Del kyllingen i passe store biter (et bryst i tre synes jeg er greit), stek den i panne og legg den så til side mens du lager saus
-Fres løk i skiver og hvitløk til den er blank og myk. Tilsett yoghurt, malte mandler og curry pasten, la det koke opp.
-Kjør sausblandingen i foodprocessor (evt bruk stavmikser, kan bli litt gris hvis du ikke er meeeget forsiktig)slik at alt blir en glatt, jevn saus.
-Tilbake på varmen. Tilsett fløte, evt litt salt/pepper/mer curry paste hvis du føler for det. Legg kyllingbitene oppi og la det hutre-putre videre, ca ti min-kvarter er passe…
-Lag salat med uthulet agurk i biter, rødløk i skiver, en liten knust rød chili, hakket koriander og saften av en lime over
-Server med nykokt ris og varme nanbrød.


#6

gnuri sa for siden:

Eller denne:
Lam Korma - oppskrift

Ingredienser
5ss olje
6 grønne kardemommekapsler
6 hele nellik
6 hele pepperkorn
ca 2 1/2 cm kanelstang
750 g benfritt lammekjøtt i terninger
6 sjalottløk, finhakkede
2 hvitløksfedd, finhakkede
2-4 cm skrelt og finhakket ingefær
1-2 ts støtte korianderfrø
1-2 ts malt spisskummen
1 ts mildt chillipulver
1 1/2 dl yoghurt naturell
1 ts garam masala
salt
————–
til severing
2 ss hakkede korianderblad
1 rød chilli i ringer
2 dl avrent yoghurt eller lettrømme
Tilberedning
Varm 4 ss olje i en gryte. Legg i kardemomme, nellik, kanel og pepper og rørestek i ett minutt. Legg i lammekjøttet, litt om gangen, og stek til kjøttet er brunt. Legg kjøttet i en bolle, og fjern krydderet.
Ha en ss olje i gryten, og rørestek sjalottløk, hvitløk og ingefær i ca 5 minutter. Tilsett korianderfrø, spisskummin og chilipulver. Rorestek i 5 nye minutter, og tilsett yogurten en spiseskje om gangen.
Legg kjøttet tilbake i pannen, sammen med kraften i bollen. Ha på vann til det dekker kjøttet. Kok opp under omrøring, demp varmen, legg på lokk og la det trekke til kjøttet er mørt, ca 1 time. Tilsett mer vann, om sausen er for tykk.
Smak til med salt, og dryss på garam masala. Rør godt. Dryss koriander over retten før servering, og server med yoghurt og chiliringer.
Til retten serveres ris, nanbrød og gjerne en grønnsakrett.


#7

Hjertensfryd sa for siden:

Den chicken korma hørtes ut som noko som eg ville likt. ( og som eg var på jakt etter ) Men så var det den derre yougurten då. Det kan jo ikkje me bruka.


#8

Tangerine sa for siden:

Feit kokosmelk?



#10

DM sa for siden:

Creamy cocosmelk kan nok erstatte bra ja. Genialt!

Du har prøvd Corma på glass?


#11

Hjertensfryd sa for siden:

Eg tåler ikkje tilsetningsstoffer så eg heldt meg vekke frå all mat som er på glass og slikt.


#12

ingling sa for siden:

Meridian sine sauser er stort sett uten alt for mange ekle tilsettingsstoffer tror jeg, du kan jo sjekke kormasausen deres her. Ellers ville jeg prøvd med tjukk kokosmelk eller soyayoghurt. Fikk lyst til å prøve selv, men må erstatte mandler også eventuelt.


#13

Hjertensfryd sa for siden:

Skal teste Chicken Korma i morgon. Med feit kokosmelk og havrefløte. Gleder meg.


#14

Hjertensfryd sa for siden:

Er det helsekost butikkar som fører det merket Ingling ?


#15

ingling sa for siden:

Havrefløte funker nok kjempebra. Jeg er veldig glad i det i ymse sauser. Meridianproduktene har jeg sett på helsekostbutikker og litt større dagligvarebutikker som Meny, Ultra osv. Jeg har ikke prøvd akkurat den sausen, altså.


#16

Hjertensfryd sa for siden:

Eg får sjå litt i eine helsekost butikken der. Ho som driver den er flink til å skaffe ting som me etterspør så det er håp.


#17

Balanse sa for siden:

Meridian er på vanlige Megabutikker også, jeg prøvde den i vinterferien siden den er melkefri. Kjempegod, men den ville nok vært enda bedre med litt ekstra chilli. Takk for oppskriften, jeg hadde også tenkt å lete opp en egen oppskrift. Den nederste så best ut.


#18

Balanse sa for siden:

Sausen er på glass, og på den lokale Mega-butikken står den sammen med diettmaten. (Melkefritt, glutenfritt osv)


#19

DM sa for siden:

Ja, det var den jeg mente. :) Den er veldig god og en suksess hos ungene her i huset.

#20

ingling sa for siden:

Alle sausene deres som jeg har smakt må spices opp litt, ja.


#21

Hjertensfryd sa for siden:

Liker uansett helst å laga maten sjølv. Då veit eg kva som er i den og det er lettare å regulera smakane.


#22

ingling sa for siden:

Jeg er helt enig, jeg lager alt sjøl og bruker nesten aldri disse. Det var bare ment som kjapptips for de dagene en bare ikke orker å lage alt fra bunnen. Det er definitivt bedre å ha kontrollen sjøl!


#23

Hjertensfryd sa for siden:

Eg savnar litt sånn kjapt, enkelt, trenger ikkje ørten ingrediensar i hus, så eg skal nok leita opp dei glassa.


#24

Hjertensfryd sa for siden:

Då er kormasaus testa ut. Det blei HOT. Endå eg berre hadde i 2 ss Vindaloo paste i. Og ein kartong med tjukk kokosmelk og 2 kartonger med havrefløte. Neste gong kjem eg nok berre til å ha 1 ss med paste i. Det held rikelig.
Men det var innmari godt. Lagde med fruktig ris til og nanbrød med rosmarin i. Nam Nam.


#25

Tilde sa for siden:

Abbonerer.:)


#26

gnuri sa for siden:

Takk for tipset om at det ble for sterkt. Jeg gikk inn i oppskriften og forandret der, slik at ikke flere "brenner" seg ;)


#27

Hjertensfryd sa for siden:

Med ein annan paste er det muligens rett med 3-4 ss. Men eg trur eg vil begynna med 1 og så smaka til. Me hadde rett og slett ikkje klart å eta det, dersom me hadde hatt så masse oppi :knegg:


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.