Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Haster; alternativ til natron?

#1

Sitron sa for siden:

Natro har man jo alltid, for det blir jo aldri tomt. Wrong. Så nå står jeg her med en soaked kake som straks skal i ovnen. Uten natron.

Alternativer?


#2

Teofelia sa for siden:

Bakepulver eller hjortetakksalt?


#3

Myrsnipa sa for siden:

Bakepulver ja


#4

Sitron sa for siden:

Takk, endte opp med bakepulver, ja.


#5

Erica sa for siden:

Du må rapportere hvordan det gikk, for bakepulver virker jo ikke på samme måte som natron. Og det er stort sett alltid natron i kulturmelk-oppskrifter.


#6

Candy Darling sa for siden:

Stort sett trenger vel natron sure melkeprodukter for å ese, men det er kanskje ikke noe problem å substituere andre veien? : også spent:


#7

Sitron sa for siden:

Det sto på wiki at man kunne bruke bakepulver som erstatning for natron, men ikke omvendt. Så vi får nå se.


#8

Hyacinth sa for siden:

Ja, det stemmer. Og man kan gjøre det omvendt også, bare man tilsetter noe surt.


#9

annemede sa for siden:

Innholdet i bakepulver er vel for det meste natron.


#10

Hyacinth sa for siden:

Nja, er det? Bikarbonat?


#11

Sitron sa for siden:

Kaken ser iallfall som normal ut, så får man satse på at smaken er det samme. Det er jo rømme i den, kanskje det går for surt?


#12

annemede sa for siden:

Freias bakepulver er laget av fosfater, bakepulver og et annet stoff.


#13

Hyacinth sa for siden:

Men du trenger ikke surt. Hvis det var natron du manglet.


#14

Tallulah sa for siden:

Bakepulver er "utvannet" natron, så det går fint.


#15

annemede sa for siden:

Det skulle være laget av natron, og ikke bakepulver. :himle:


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.