Sitron sa for siden:
Natro har man jo alltid, for det blir jo aldri tomt. Wrong. Så nå står jeg her med en soaked kake som straks skal i ovnen. Uten natron.
Alternativer?
< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?
Har du noen gode oppskrifter å dele, eller er på jakt etter noen gode oppskrifter? Da er dette det rette forumet.
Sitron sa for siden:
Natro har man jo alltid, for det blir jo aldri tomt. Wrong. Så nå står jeg her med en soaked kake som straks skal i ovnen. Uten natron.
Alternativer?
Teofelia sa for siden:
Bakepulver eller hjortetakksalt?
Myrsnipa sa for siden:
Bakepulver ja
Sitron sa for siden:
Takk, endte opp med bakepulver, ja.
Erica sa for siden:
Du må rapportere hvordan det gikk, for bakepulver virker jo ikke på samme måte som natron. Og det er stort sett alltid natron i kulturmelk-oppskrifter.
Candy Darling sa for siden:
Stort sett trenger vel natron sure melkeprodukter for å ese, men det er kanskje ikke noe problem å substituere andre veien? : også spent:
Sitron sa for siden:
Det sto på wiki at man kunne bruke bakepulver som erstatning for natron, men ikke omvendt. Så vi får nå se.
Hyacinth sa for siden:
Ja, det stemmer. Og man kan gjøre det omvendt også, bare man tilsetter noe surt.
annemede sa for siden:
Innholdet i bakepulver er vel for det meste natron.
Hyacinth sa for siden:
Nja, er det? Bikarbonat?
Sitron sa for siden:
Kaken ser iallfall som normal ut, så får man satse på at smaken er det samme. Det er jo rømme i den, kanskje det går for surt?
annemede sa for siden:
Freias bakepulver er laget av fosfater, bakepulver og et annet stoff.
Hyacinth sa for siden:
Men du trenger ikke surt. Hvis det var natron du manglet.
Tallulah sa for siden:
Bakepulver er "utvannet" natron, så det går fint.
annemede sa for siden:
Det skulle være laget av natron, og ikke bakepulver. :himle:
Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.