Vi skal på hyttetur på lørdag. 4 voksne og 3 barn skal gå på ski frem og tilbake med alt pikkpakket på ryggen eller i pulk.
I den forbindelsen tenkte mannen og jeg å lage en gryte til middagen på lørdag. Vi tenkte å lage den ferdig på fredag, og kun varme den opp når vi kommer frem.
I fjor lagde vi en god, men litt for sterk for barna, kjøttgryte med ris ved siden av. Denne gangen har jeg lyst til å ha alt i samme gryta, for enkelhetens skyld.
Så - en kjempegod og barnevennlig alt-i-ett-gryte-oppskrift ønskes sterkt! Jeg er åpen for de fleste ingredienser.
Kan du ikke bare lage samme gryte som i fjor, men i litt svakere versjon. Så koker du risen bittelitt kortere enn normalt, og slenger den oppi sammen med gryta?
Finnbiff med potetskiver i. Pappa pleide å lage finnbiff på den måten. Reinskav, løk og potetskiver surres i gryta, og smaksettes etter ønske (meljevning/rømme/fløte/hvitløk/tyttebær/einerbær/brunost...).
Jeg foretrekker å spise finnbiff med hjemmelaget potetstappe ved siden av, men dette er et helt greit alternativ. Det smaker fortreffelig sammen med rødvin.
Jeg har ikke noe med det, men skal dere går langt på ski og ha med ei diger gryte på ryggen fordi det er lettvint? :undrer: Jeg ville liksom antatt at en tørr pakke pasta og andre ingredienser ville veid betydelig mindre enn det, men...?
Vi hadde med ferdiglaget finnbiff i plastbokser på forrige felles hyttetur. Ble kjempegodt, ikke minst fordi den fikk kokt leeenge hjemme, og hadde godt av å stå en dag. Vi har litt gryterettsære barn, så tok med elgkarbonader ved siden av. Du kan f. eks. helle gryteretten i melkekartonger som du brenner opp på hytta, vips mindre å dra med hjem.
Og dersom det ikke er vei helt frem, så er det kanskje så-som-så med vann og avløp også? Ergo; mindre oppvask og mer kos på turen. Jeg synes (som du sikkert har skjønt) at ferdiglaget gryte er en kjempebra idé for tur.
Jeg hadde glatt tatt en pose Toro om jeg skulle bære det langt. F.eks når vi drar på hytten til mine foreldre som er ca 6 km og en god del høydemeter på ski vinterstid.
God idé, Anda. Jeg er bare litt usikker på om det er stor nok kjele der, vi er 7 stk. Vi tok med kjele i fjor, det funket fint. Man trenger strengt tatt bare å skylle den og vaske den når vi kommer hjem. Det er liksom ikke så mye tilleggsvekt det er snakk om.
Ole Brumm: hadde du kjent meg, ville du aldri foreslått Toro. :knegg:
Hyacinth: det er greit med pasta og sånn, men det er så deilig med ferdiglaget, så kan vi kose oss med en øl i solveggen mens maten godgjør seg. :livsnyter:
Stek løk og ev kantareller i forholdsvis mye smør i ei gryte, putt oppi kjøttdeig når løken er ferdig og stek den sammen med løken. Putt oppi potetterninger, erter kan også has oppi, det er godt. Tøm over litt buljongvann. Krydre med salt og pepper. Kokes til potetene er ferdige. Kjempe godt! :nam:
Jeg finner ikke oppskriften min, men pleier å gjøre sånn:
Stek kjøttdeig (bruker biffdeig), mye løk og hakket gulrot. Tilsett hvitløk (en god del) og litt finhakket chili (kommer an på hvor mye chilipulver man har i i tillegg.)
Deretter har jeg i to bokser tomater og to bokser bønner. Jeg bruker alltid S&W chilibeans. De er nokså lyse, men inneholder mye spisskummen. Man kan også bruke kidney- eller brune bønner. Da må man ha mer spisskummen i.
Tilsett finhakkede soltørkede tomater, litt koriander, salt, pepper, sukker (nok!) og masse, masse spisskummen samt chilipulver.
Til slutt har man i 2-3-4 grillede paprika. De setter jeg i ovnen mens det andre lages, og på et kvarter har man deilige, søte, svarte paprika. Flå dem hvis du gidder eller bare plukk av det verste svarte. De skal være myke og deilig slafsete. Ha i gryta og la evt koke litt til.
Jeg serverer med rømmeklatt i midten og små trekantede tortillachips. De økologiske fra Santa Maria er gode, for de er tynnere og mer sprø enn de vanlige. :)
Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.