Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Oppskrift på en skikkelig god pastarett med kylling og pesto?

#1

Dixie Diner sa for siden:

Jeg skal ha venner på middag i morgen og har lyst å servere pasta med kyllingfilet og pesto, og ha Focaccia til. Jeg har funnet denne og denne og begge høres gode ut, men jeg vil gjerne ha deres beste, utprøvde oppskrifter?


#2

Rug sa for siden:

Jeg lager en salat som har blitt en gjenganger i våre kretser, såpass at jeg får den servert så ofte at jeg har blitt litt lei. :humre: Det er det beste mannen får servert, og det er fast turmat hos oss.

Pastaskruer
Soltørkede tomater
Sukkererter
En rå løk, i bittesmå biter (hender jeg kutter ned på denne/kutter den ut, dersom barna skal ha)
Stekt kyllingfilet i biter, krydret

Et glass pesto, blandet med 1 dl god olivenolje, salt og pepper. Alt blandes godt.


#3

Dixie Diner sa for siden:

Takk! Den høres vanvittig god ut, tror faktisj jeg går for den. Med varm, nystekt kylling og halve cherrytomater i stedet for soltørkede, som jeg ikke er så glad i, og kanskje med små mozarellakuler. :nam:


#4

Rug sa for siden:

Nemlig. Hvis jeg kan, serverer jeg den varm - uten å kjøle ned pastaskruene. De soltørkede tomatene må være gode, jeg serverte den en gang med tomater som ikke hadde ligget i olje. Jeg tygde og tygde og tygde på seig gummi...men gode, vanlige tomater blir sikkert fantastisk.

Nok pepper er viktig.


#5

Dixie Diner sa for siden:

Ja, skal jeg spise soltørkede tomater må de ligge i olje, ellers går det ikke an å spise dem. Tror egentlig man bør bløtlegge sånne helt tørre før man spiser dem. Men jeg fikk noen dårlige for noen måneder siden, de smakte en blanding av rosiner og sur, gammel melk eller noe, og etter det har jeg bare grøsset av tanken. Men det er godt i brøddeiger.


#6

Pegasus sa for siden:

Pasta, kylling, paprika, soltørket tomat, fetaost, pinjekjerner, pesto. Kjempegodt!!


#7

Mei sa for siden:

Salat av pastaskruer, kyllingfilet, bacon, cherrytomater, ristede valnøtter og pesto.



#9

Turban Smukk sa for siden:

Jeg lager en tilsvarende rett som flere her: Nykokt pasta tilsettes pesto, sukkererter (eller brokkoli), halve cherrytomater og sorte oliven i tillegg til nystekt bacon eller kylling. Serveres varm.

Av og til lager jeg en rett med tagliatelle, kylling, paprika og vårløk med saus av fløte, pesto, litt ost og litt sitronsaft, men jeg tror den blir litt heftig med foccaccia til?


#10

Dixie Diner sa for siden:

Neida, vi trenger jo ikke å spise mengdevis av Focaccia heller, jeg synes dessuten brød av den typen passer til de fleste sausete pastaretter også. :D Oppskrift? Eller bare slumper du? Bruker du parmesan?


#11

Turban Smukk sa for siden:

Iset, jeg lager den omtrent sånn:

2-3 personer:

Tagliatelle
Kylling i biter/strimler
1 grønn og en gul paprika (eler velg selv) i biter/strimler
3-4 vårløk, snittet
1/2 løk
1-2 hvitløksfedd

Freses raskt i panne, tilsett salt og pepper, deretter pesto og matfløte (slumper), deretter litt ost (parmesan, gjerne blandet med en annen sort, blir godt!)
Smak til med saften av 1/2 sitron (eller litt mindre), salt og pepper.

Frisk og enkel grønn salat med olivenolje/balsamicovinagrette er godt til. :)

Men egentlig er den enkle salatvarianten nevnt over like god, synes jeg.

[font=&quot][/font]

[font=&quot][/font]


#12

iben sa for siden:

Nam, denne så god ut. Hva krydrer du kyllingfileten med?


#13

Rug sa for siden:

Det varierer, som oftest bare salt og pepper, andre ganger et godt kyllingkrydder, paprika, det jeg har lyst på.


#14

Esme sa for siden:

Lag en krem av chevreost og hakket soltørkede tomater (oppbløtt i olje) og hakkede oliven. Legg en god skje av denne kremen innunder "flappen" på kyllingfileten, fest med en tannpirker. Stek filetene på begge sider, kan også bare brune de lett og ettersteke i form i ovnen.

Server sammen med pastaskruer blandet med pesto.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.