Pelen sa for siden:
Overskriften sier vel det meste.
< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?
Kategori for barnemat, oppskrifter, drikkevarer og kosthold generelt.
Pelen sa for siden:
Overskriften sier vel det meste.
vimjer sa for siden:
Olivenolje, babyolje og massasjeolje.
vimjer sa for siden:
Eh ... Jeg dobbelsjekket ikke hvor jeg var.
Dixie Diner sa for siden:
EV-olivenolje, og hvitløks- og chiliolje. Av og til kokosolje (Cocosa). Bruker mest smør, egentlig.
allium sa for siden:
Odelia rapsolje, extra virgin olivenolje, og tran.
Fluke sa for siden:
:fnis: Og jeg dobbelsjekket for jeg lurte på om hun snakket om massasjeoljer og sånt.
Vi har olivenolje.
Pelen sa for siden:
Akkurat nå så har jeg bare olivenolje i diverse varianter (alle kaldpressede) og linfrøolje. Jeg føler at jeg mangler noe som ikke gir så mye smak som olivenolje. Hva er best da? Raps?
Fiskeolje har jeg forresten også, men den regner jeg ikke med i denne sammenhengen.
Irma sa for siden:
Rapsolje (en for steking og en for baking og muligens en som heter naturell), linfrøolje, valnøttolje, olivenolje og en til som jeg ikke husker. Muligens sesamolje. Har også to typer flytende smør på flaske blandet med olje av noe slag, kjøpt i Sverige.
Mauser sa for siden:
Jeg har ...
Motorolje (to-tre varianter)
Automatolje (Mobil D/M Dexron III)
LHM+
Kompressorolje
Tåkesmøringsolje
Skjæreolje
Totaktsolje
Symaskinolje
Litiumolje
Låsolje
Kjedeolje
Motorsagolje
Gressklipperolje (ok, det er jo forsåvidt en motorolje)
Våpenolje
Pelen sa for siden:
Mauser imponerer!
I Norge hadde jeg i hvert fall avocadoolje og valnøttolje også, men det har jeg ikke kjøpt her.
emma71 sa for siden:
Olivenolje, druekjerneolje og solsikkeolje.
Før brukte jeg alltid en "samleolje" fra Vita hjertego, men etter at jeg har begynt å prøve ut mange av oppskriftene her inne, bl.a Irmas indiske, så har jeg måttet kjøpe inn litt forskjellige.
LilleT sa for siden:
Olivenolje, rapsolje, peanøttolje og solsikkeolje.
venla sa for siden:
Oliven- og rapsolje
Elin sa for siden:
Hva bruker dere peanøttolje til?
m^2 sa for siden:
Kaldpresset rapsolje, kokosolje og sesamolje
Pelen sa for siden:
Sesamolje ja, det har jeg "glemt".
Amelie sa for siden:
Olivenolje + olivenolje extra virgin
Cocosa
Rapsolje
Udo's Choice
Eskimo-3
Mrs. Longbottom sa for siden:
Peanøttolje
Solsikkeolje
EV-olivenolje
sesamolje
hjemmelagte habanero-chiliolje (som er så sterk at jeg grøsser bare jeg tenker på den)
Peanøttolje er wok-oljen. Den tåler høy temperatur, og passer smaksprofilen i wokretter, der både olivenolje og smør er helt malplassert. Og så gir den fantastisk stekeskorpe, spesielt på kylling.
mina sa for siden:
EV olivenolje og rapsolje fra Odelia.
Ullvott sa for siden:
Kun rapsolje til matlaging tror jeg. Og tran.
Plipp sa for siden:
Kokosolje, Rapsolje og kaldpresset olivenolje.
meisje sa for siden:
Solsikkeolje ( til baking og steking i panner), EV olivenolje ( til bakverk og salater), og druekjerneolje (til fondue og wok)
Tror jeg skal prøve peanøttolje til woken, det passer nok utrolig bra smaksmessig.
Tallulah sa for siden:
Extra Virgin olivenolje
Valnøttolje
Sesamolje
Rapsolje
Kokosa
Solsikkeolje
Fruktflua sa for siden:
Rapsolje, olivenolje, sesamolje, babyolje, massasjeolje, teatree-olje, og oljer til å smøre opp diverse knirkerier med.
Che sa for siden:
solsikke, oliven, hasselnøtt, chilli og sesam har vi nå....Ja, og motorolje, babyolje og massasjeolje - men det lager vi ikke mat med.
Ole Brumm sa for siden:
Olivenolje (EV to forskjellige typer), rapsolje (tre stk, en til baking, en til steking og en med tilsatt sitron), solsikkeolje, soyaolje, foduolje (to stk, en med krydder og en uten), frityrolje tror muligens jeg har mer, men husker ikke flere. jeg har enorme mengder olje ser jeg, men de fleste står bare i skapet da, de som brukes opp er olivenolje og rapsoljen til baking, de andre blir litt nå og da så de varer veldig lenge.
Vi har også massasjeolje, babyoljer i flerevarianter og en god del av oljevariantene Mauser ramser opp. :jupp:
veobra sa for siden:
Olivenolje, en standard og en extra virgin.
solsikkeolje.
Tran. :knegg:
Malama sa for siden:
Rapsolje. Tror jeg det er. eller noe sånn. Tror ikke jeg har noe annet av "matlagingsoljer" for tiden. Enkel av meg.
Heilo sa for siden:
Siden jeg er i utlendighet og prøver å ha et "enklere" liv med mindre av alt har vi også bare en olje: Extra virgin olivenolje. Og jeg har funnet ut at den funker utmerket både til baking og steking, også i gulrotkake som jeg egentlig var skeptisk til.
Mrs. Longbottom sa for siden:
Unnskyld meg men :skremt: tanken på EV-olivenolje i kake gir meg bare helt neller....
Heilo sa for siden:
På grunn av smaken eller? Jeg var skeptisk jeg også, bruker alltid solsikkeolje vanligvis, men det merktes ikke overhodet.
Mrs. Longbottom sa for siden:
Ja, på grunn av smaken. Jeg er utrolig sensitiv på snaken av olivenolje steder det ikke passer, i tillegg til at jeg har bakt gulrotkake med solsikkeolje en gang, og syns det var vondt til og med, så jeg kan nesten ikke se for meg hvor ille det ville vært med olivenolje. Men det er for meg, altså.:o
Strå sa for siden:
Utenom alt det Mauser ramser opp (og som ikke hører til her :) ) har vi olivenolje, solsikkeolje og soyaolje. Til steking bruker jeg ofte softsoya margaring (hørte jeg fy-ropene?) eller saltfritt smør. Vi har også massasjeolje, men den er nesten tom.
Bloppy sa for siden:
Jeg har EXV olivenolje. Økologisk sådan.. Og solsikkeolje. Også tror jeg at jeg har en liten dæsj med hvitløk/oliveolje og vanlig soyaolje.
Solsikke3 sa for siden:
Rapsolje, extra virgin olivenolje og tran
Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.