Jeg skal lage en ostekake opp ned. Jeg kjøpte denne formen på supertilbud en gang og tenkte jeg skulle bruke den:
Tanken er at jeg skal ha gelé oppi først (slik at sløyfen blir rød) og så ha oppi en ostesak blandet med sitronfromasj eller noe sånt. Spørsmålet er hva jeg skal ha på toppen (dvs. det som blir i bunn)? Noen forslag? Helst skal det være glutenfritt og det kan altså, naturlig nok, ikke stekes.
1 pk sitrongele (velg for all del ikke den som hurtigstivner...)
200 g fløteost (bruker den fra Tine med ananas/mandarin)
4 ss sukker
1 ts vaniljesukker
1-2 sitriner
4 dl kremfløte.
Sitrongelepulveret løser du opp i en kopp kokvarmt vann og lar stå litt.
Fløteost, sukker, vaniljesukker og sitronsaft blandes godt.
Tilsett sitrongeleen
Pisk fløten og rør inn.
Må stå kaldt i minst to timer før den stivner.
Jeg har aldri helt skjønt hvordan man fikser bunnen i sånne opp-ned-ostekaker, så jeg følger spent med på tråden. :jupp:
Om du ønsker sterkt å ha bunn, så kan du jo lage en flat bunn først, skjære ut etter formen og så hvelver du formen med ostekakemassen, når den er stivnet, opp på bunnen etterpå?
De har verdens beste glutenfrie havrekjeks også, de er enda bedre til ostekake synes jeg. Semper, tror jeg de heter. Jeg synes de kjeksene er fantastiske.
Jeg lager i alle fall ostekake opp ned i andre typer cacasformer, og da tar jeg søte havrekjeks som jeg knuser og blander med smeltet smør og smører pent ut på toppen før jeg klapper litt pent til. Går helt supert. Må bare passe på at ostekremen under er helt stiv først. En kan ikke gjøre de to prossessene samtidig som en gjør når en lager kaka andre veien. Kjeksen må også ha stivnet før jeg tar den ut av forma. Dypp forma raskt i varmt vann så glir den så fint ut og blir veldig bra.