Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Ostekake som lages opp ned

#1

Veronal sa for siden:

Jeg skal lage en ostekake opp ned. Jeg kjøpte denne formen på supertilbud en gang og tenkte jeg skulle bruke den:

Tanken er at jeg skal ha gelé oppi først (slik at sløyfen blir rød) og så ha oppi en ostesak blandet med sitronfromasj eller noe sånt. Spørsmålet er hva jeg skal ha på toppen (dvs. det som blir i bunn)? Noen forslag? Helst skal det være glutenfritt og det kan altså, naturlig nok, ikke stekes.

:hjelp:


#2

Niobe sa for siden:

Du jo ikke ha bunn? Jeg har laget sitronfromasj/ostekake i den (med rød sløyfe) uten bunn.


#3

Veronal sa for siden:

Må jeg ikke ha bunn, altså? Hah. Det var nytenkende og genialt. :nemlig:

(Klarer du å få rød sløyfe ned langs sidene også? Eller er det utopisk?)


#4

Veronal sa for siden:

Kanskje du har en oppskrift på ostekakemassen også?




#7

Myrull sa for siden:

Du må ha bunn. :nikker:

Knakende god ostekakemasse lager du av:

1 pk sitrongele (velg for all del ikke den som hurtigstivner...)
200 g fløteost (bruker den fra Tine med ananas/mandarin)
4 ss sukker
1 ts vaniljesukker
1-2 sitriner
4 dl kremfløte.

Sitrongelepulveret løser du opp i en kopp kokvarmt vann og lar stå litt.

Fløteost, sukker, vaniljesukker og sitronsaft blandes godt.

Tilsett sitrongeleen

Pisk fløten og rør inn.

Må stå kaldt i minst to timer før den stivner.

Jeg har aldri helt skjønt hvordan man fikser bunnen i sånne opp-ned-ostekaker, så jeg følger spent med på tråden. :jupp:


#8

Esme sa for siden:

Om du ønsker sterkt å ha bunn, så kan du jo lage en flat bunn først, skjære ut etter formen og så hvelver du formen med ostekakemassen, når den er stivnet, opp på bunnen etterpå?


#9

Niobe sa for siden:

Det er ikke vanskelig med vanlig kjeksbunn. Det er bare å smøre kjeksmassen på toppen, la den stivne, og så hvelve hele kaken på fat.


#10

allium sa for siden:

Stek bunnen i formen først, legg den oppå osten når den er stivnet. Du må kanskje fylle sløyfen med etellerannet, så ikke bunnen også får sløyfeform.


#11

Veronal sa for siden:

Ja, nå ser jeg at Cacas-oppskriften er med bunn. Jeg tror jeg skal kikke etter glutenfrie digestivekjeks. (Finnes det?)


#12

Niobe sa for siden:

Jeg har laget den uten bunn også. Servert med pepperkaker og andre småkaker til.


#13

Dixie Diner sa for siden:

Jepp, det er jo den enkleste måten.


#14

Dixie Diner sa for siden:

Ja, de selger det på Ultra, feks, og i helsekosten.


#15

Niobe sa for siden:

Jeg har sett på helsekost, ja.


#16

Dixie Diner sa for siden:

De har verdens beste glutenfrie havrekjeks også, de er enda bedre til ostekake synes jeg. Semper, tror jeg de heter. Jeg synes de kjeksene er fantastiske.


#17

Elisabet sa for siden:

Jeg lager i alle fall ostekake opp ned i andre typer cacasformer, og da tar jeg søte havrekjeks som jeg knuser og blander med smeltet smør og smører pent ut på toppen før jeg klapper litt pent til. Går helt supert. Må bare passe på at ostekremen under er helt stiv først. En kan ikke gjøre de to prossessene samtidig som en gjør når en lager kaka andre veien. Kjeksen må også ha stivnet før jeg tar den ut av forma. Dypp forma raskt i varmt vann så glir den så fint ut og blir veldig bra.



Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.