Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Hvordan steker jeg EGENTLIG en omelett??

#1

Polyanna sa for siden:

Jeg trenger en skikkelig for dummies-forklaring, altså!

Det skal da gå an å kjapt og greit få stekt en omelett?? Enten blir de brune under, eller ikke gjennomstekt på toppen. :gaah:

Har en mistanke om at jeg rett og slett bruker helt feil metode.


#2

Sitron sa for siden:

Du har for mye egg.


#3

Mams sa for siden:

De få gangene jeg lager omelett så enten snur jeg den så den blir stekt på begge sider, ellers så legger jeg lokk over slik at det på toppen også stivner og ikke er en flytende gugge.
(innrømmer at jeg var litt spent på hva melett var for noe...)


#4

safran sa for siden:

Først steker jeg litt hvitløk, løk og evt kokte poteter i biter. SÅ har jeg over egg/melkeblandingen. Skrur ned på lav varme og legger på lokk. Når den begynner å nærme seg å stivne, øker jeg tempen litt og legger på ost og evt. tomat. Flipper over og voilà!


#5

Pastill sa for siden:

Hele cluet er å ikke ha på for høy varme :jupp: Vil si 1/4 av max varme.
Det er også lurt å ha på lokk. Skal du ha ost i så ville jeg lagt den på toppen etter at egget har stivnet. Er det mye "flytende" ting i omeletten så tar det tid.


#6

DM sa for siden:

Lokk og snuing må til.


#7

Polyanna sa for siden:

Men blir ikke osten guggete hvis den ikke ligger på toppen hele tiden?

Jeg trenger MYE mer detaljerte forklaringer enn dette, altså! Mengde egg? Hva mener dere med lav og høyere temperatur? Ca. lengde?


#8

carolin sa for siden:

Det hørtes veldig godt ut. Den må prøves. :nikker:

Jeg pleier å først steke på høy varme i ca ett minutt så skrur jeg ned varmen til middels varm. Omeletten snur jeg når eggeblandingen ikke lenger er flytende.


#9

Pastill sa for siden:

Jeg snur ikke omeletten.

Pleier bruke 4 egg, litt purre, og skinke. Kjører egg og 4 skjeer vann med stavmiksern og har i litt salt og pepper. Så heller jeg det i panna og har skinke og purre oppi.
Lar det putre på 1/4 av maks varme under lokk til den er nesten stiv på toppen. Slenger noen ganger på litt tomat da. Så strør jeg ost på toppen når det er helt stivt.

En annen teknikk er å skrape omeletten sammen på midten i panna. Blir en klump liksom, men den stekes da fortere. Krever litt teknikk så det ikke bare blir eggerøre.


#10

Sitron sa for siden:

Jeg snur heller ikke omeletten. Egentlig har jeg vel mer grønnsaker og sånt oppi enn eggeblanding. Den bare holder tingene sammen.


#11

Polyanna sa for siden:

Men det er jo eggene som er det gode. :blond:

Jeg husker de laget sånne skikkelig gode omeletter i bedriftsrestauranten vår i London, på bestilling. Full fart, og så ble den en deilig, kremete omelett på et par minutter. :vilha:


#12

Esme sa for siden:

Det er kanskje fransk omelett du vil ha? Sånn som man rører rundt mens den steker og som ender opp i en gyllen, kremaktig halvmåne?

Om det er riktig, så fant jeg en Julia Child-side som tar for seg forskjellige teknikker.

www.randomhouse.com/knopf/authors/child/recipe.html


#13

m_arianne sa for siden:

Fres grønnsaker , skinke og annet som måtte ønskes i panna, ha over eggeblanding og rør det rundt, la det steke til det begynner å stivne.
Ha alt over i ildfast form, stek ferdig med ost i stekeovnen og du vil alltid ha perfekt omelett, som du ikke trenger å passe hele tiden for at den skal brenne i bunnen, bli for slapsete oppi osv :)


#14

him sa for siden:

"Fine" omeletter skal ikke være helt gjennomstekt på toppen. Da skal man steke de i en panne til de er nesten gjennomstekt og så legge den ene halvdelen over den andre slik at man får en halvmåne som er fast utenpå og kremet/bløt inni.

Jeg er ikke noe god på det, ville bare tipse deg om at du kanskje er den superbe omelettlageren uten at du vet det selv. :humre:


#15

safran sa for siden:

Hva er guggete ost? Jeg vil at den skal bare såvidt smelte, og det gjør det jo uansett når jeg flipper over den andre halvparten slik at det blir en fet halvmåne.

Til en 28 cm panne bruker jeg fra 4-6 egg. Hvert egg får 1 ss melk. Litt salt og litt pepper. Jeg pisker sammen med gaffel. Jeg setter platen på fullt når jeg skal glasere løk og poteter (og evt kjøttbiter), og når egget has oppi skrur jeg ned på ca 30-40 % av max og legger på lokk. Da blir den ikke brent under før den er ferdig.

Hvis jeg ser at den har riktig farge under når den begynner å stivne, øker jeg ikke tempen. Hvor lenge den steker? :gruble: Kanskje ti minutter fra jeg legger på lokk? Jeg aner ikke. Har faktisk aldri tatt tiden.


#16

safran sa for siden:

Legger til at løk og hvitløk er i bittebittesmå biter, sånn at de omtrent ikke merkes. Da spiser barna også løk. ;) De påstår til og med at jeg lager verdens beste omelett.


#17

Polyanna sa for siden:

Å. :flau: Jeg trodde du mente at du snudde den opp ned, Safran. For da ville jo osten kommet nederst i panna og det ville vel bare blitt søl...

Skal printe linken til esme. Det virker som om det er en sånn en jeg er ute etter, men de fremstiller det jo som noe man trenger doktorgrad i, så jeg fikk litt prestasjonsangst... :skremt:


#18

malena sa for siden:

Til frokostbuffeten vår i Egypt hadde de egen omelettsteker. Han hadde det tilbehøret man ville ha, fint oppkuttet, ca en spiseskje av hvert i en skål sammen med to egg. Pisket rundt et par ganger med gaffel og helte opp i en liten panne. Så lot han det steke en stund på middels varme, før han heiv den opp i lufta som en pannekake og snudde den. Lot den steke litt til, og ferdig.
Kjempegod!


#19

Hunter sa for siden:

Den beste måten er full guffe på plata, litt olje i stekepanna. Bland 3 egg, 3ss matfløte, litt salt og sort pepper. Ha dette i stekepanna så legger du det du vil ha i omeletten, eks tomat, skinke, purre osv.. Ha ost over til slutt og sett hele sulamitten i stekeoven på 220 grader i 5-6min. Blir garantert et bra resulat. Stekepanna tåler det,selv om handtaket er av plast. Hvis ikke du har kjøpt den på Europris, Nille eller en annen billigbutikk da.


#20

Mei sa for siden:

Det enkleste er jo å ha den i smurt form i ovnen på rundt 200 grader. Perfekt ferdig på et blunk. Uten at man trenger å passe på.


#21

Fluke sa for siden:

Jeg "drar den" inn mot midten, sånn at det som flyter oppå renner ned på sidene. Det gjør jeg igjen og igjen til den er stekt. Så legger jeg ost, skinke, oliven og paprika oppå, bretter den sammen og lar den stå til osten smelter. :nam:


#22

Tilden sa for siden:

Jeg liker en helt enkel omelett jeg. Egg, vann og salt. Smør i panna, eggeblanding oppi - også rører jeg lett i omeletten når den begynner å stivne (fra kanten mot midten).Ganske god varme. Når den begynner å stivne bretter jeg den over til en halvmåne og slår av plata. Mens jeg finner litt godt brød og litt salat er den fått passe konsistens. Litt pepper på og ferdig. :nam:


#23

Carpe Diem sa for siden:

Har hørt fra en kokk at omelett er best laget med vann og ikke melk...
Jeg slumper, og bruker salt, pepper og litt Aromat (fy da! :knegg:)
Tilsetter ellers det det jeg har lyst på; løk, grønnsaker av ymse slag,fast ost, kremost, skinke, poteter etc Men mengde fyll må stå i forhold til antall egg..
Små omeletter er lettere å få perfekt enn store....Lager derfor noen ganger flere små, istedenfor en stooor!
Å dra røren litt inn mot midten når den begynner å feste seg , er lurt...
Brett dobbelt, før den stivner helt...
Ta den av varmen, da blir den ikke tørr...(la den gli over på serveringsfat/tallerken)

Nam!


#24

Hunter sa for siden:

Ja man får en gulere omelett med vann, men omeletten blir saftigere og får en finere konsistens med matfløte.


#25

turi sa for siden:

Lager nok omtrent som denne. Men med en god stipe med baconost eller skinkeost i tillegg. Mannen og datter vil ha med pepperonipølse, jeg vil ha med hamburgerrygg og poteter. Og ost da!!!


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.