Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Hvitløks- og krydderolje til pizza

#1

Dixie Diner sa for siden:

I "pizzabibelen" min (en bok med 500 pizzaoppskrifter) skriver kokken/forfatteren om en olje han pensler alle pizzaene sine med. Den heter "Herbed grill oil" og han pensler den altså på bunnen før han legger fyllet på. Jeg prøvde, men fant ut at jeg liker mye bedre å ha den OVER pizzaen før den settes i ovnen. Det gir en fantastisk smak, og nå synes jeg pizza uten den oljen er litt tam så den brukes alltid til pizza her i huset. :nam:

Man tar rett og slett bare og heller et par dl god olivenolje i en kopp, river 1-2 tykke fedd hvitløk og har i, samt ca. 1/2 til 1 ts pizzaurter (jeg bruker en mix med timian, oregano og basilikum) og rører litt. La det stå i kjøleskapet i et kvarters tid så smakene får samlet seg, og ringle det så utover pizzaen. Rester has i kjøleskapet i en tett boks. Kan jo også brukes som dressing, feks.

:nam:


#2

krystallklart sa for siden:

Skal prøves.

Hvorfor var det bedre og bare ha den over? Var det for enkelhetsskyld, eller ble det annerledes i forhold til smak.


#3

Dixie Diner sa for siden:

Det smakte mer, liksom. Jeg synes den forsvant litt under fyllet. Merket lite til den, egentlig. Oppå smakte den mye mer, og gjorde mer av seg. Kjempegodt.



#5

ingling sa for siden:

Vi var ute og spiste i går, og det var sånn hvitløksolje på pizzaen min. Fy søren så godt! Skal definitivt teste ut den du bruker, takk for tips!


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.