Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Spørsmål om skrei

#1

Fruktflua sa for siden:

Et kjapt spørsmål fra ei skreinovise: Hvordan skal fisken kjennes ut i konsistensen før koking (trekking)?

Jeg har kjøpt fersk skrei i dag (dvs, jeg håper at den er fersk - butikkdamen i fiskebutikken sa den var det), og jeg har aldri tilberedt skrei før og vet dermed ikke så mye om hvordan karakteristikken på fersk skrei er. Men den jeg har kjøpt (i skiver) kjennes myk og kvapsete ut, og jeg trodde at fersk fisk skal være "fast i fisken". :vetikke:


#2

Tallulah sa for siden:

Er ikke skrei egentlig bare ungdoms-torsk som har svømt ned fra arktis?


#3

Fruktflua sa for siden:

En pubertetstorsk, ja. Men ungdom pleier jo å være faste i fisken.

Hvordan skal fersk torsk kjennes ut i konsistensen før koking, da? :knegg:


#4

Tallulah sa for siden:

:vetikke:
Jeg tenkte du visste jeg. :blånn:



#6

Slettet bruker sa for siden:

Fersk torsk skal være fast i kjøttet, med tørr overflate, og uten gule flekker.


#7

Fruktflua sa for siden:

Den skreien jeg ble solgt i dag var overhodet ikke fersk, ikke god, og smakte rett og slett helt for ille. Dyr var den også, så nå vet jeg i alle fall hvor jeg ikke skal kjøpe "fersk" fisk noe mer. :sur:


#8

Myrsnipa sa for siden:

Aaaah....godt å bo i havgapet... :kry:


#9

Fruktflua sa for siden:

Jeg gjør det selv, jeg. Har verdens beste fiskehandler like borti gata, og allikevel endte jeg opp med å kjøpe fisk fra en heller tvilsom sjappe i nærheten av treningssenteret mitt.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.