Jeg lagde mine egne kyllingnuggets i dag og juhu! så godt! Ungene åt så det tøt ut av ørene på dem. Jeg skar noen halvfrosne kyllingfileter i små biter. Jeg hadde ikke egg så i en bolle hadde jeg et par dl melk, 1 ts salt, 1/2 ts pepper. Hadde jeg hatt egg, ville jeg byttet ut den ene dl. melk med ett egg. I en annen bolle hadde jeg en neve sesamfrø, en neve strøbrød og et par never knust cornflakes. I tillegg finhakket jeg en liten osterest, kanskje 50 g gulost og hadde oppi.
Jeg la alle kyllingbitene oppi melkeblandingen og videre oppi strø-blandingen. Jeg klemte fast strøblandingen slik at det ble ganske mye utenpå. Så stekte jeg bitene på begge sider i rapsolje og lot renne av på kjøkkenpapir.
Jeg er bombesikker på at dette funker til fisk også.
Jeg serverte makaroni, gulrøtter, maiskolber og sukkerterter til.
Vet ikke om du kan steke de, kan sikkert det, men de blir veldig gode om man bare forveller de i kokende vann i 2-3 minutter og skyller de i iskaldt vann etterpå. Da blir de crispy og gode.
Jeg forvellet dem i lettsaltet vann sammen med gulrøttene. Har gulrøtter i tynne skrå skiver oppi først og så har jeg i sukkerertene mot slutten. Noen ganger steker jeg de også.
Kalles også griljermel. Kan lages selv ve dhjelp av langsomt-på-svak-varme-ristet-brød som man kjører i food processor eller knuser. Eller man kan bruke knekkebrød, kavring el.