Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Kyllingnuggets

#1

Harriet Vane sa for siden:

Jeg lagde mine egne kyllingnuggets i dag og juhu! så godt! Ungene åt så det tøt ut av ørene på dem. Jeg skar noen halvfrosne kyllingfileter i små biter. Jeg hadde ikke egg så i en bolle hadde jeg et par dl melk, 1 ts salt, 1/2 ts pepper. Hadde jeg hatt egg, ville jeg byttet ut den ene dl. melk med ett egg. I en annen bolle hadde jeg en neve sesamfrø, en neve strøbrød og et par never knust cornflakes. I tillegg finhakket jeg en liten osterest, kanskje 50 g gulost og hadde oppi.

Jeg la alle kyllingbitene oppi melkeblandingen og videre oppi strø-blandingen. Jeg klemte fast strøblandingen slik at det ble ganske mye utenpå. Så stekte jeg bitene på begge sider i rapsolje og lot renne av på kjøkkenpapir.

Jeg er bombesikker på at dette funker til fisk også.

Jeg serverte makaroni, gulrøtter, maiskolber og sukkerterter til.


#2

gullet sa for siden:

Det hørtes kjempegodt ut.
Dette kommer til å stå på menyen senere i uken.


#3

ItsOnlyMe sa for siden:

Dette skal vi prøve i løpet av uken!
Foresten: sukkererter, stekes dem eller?


#4

kokosbolle sa for siden:

Det hørtes kjempegodt ut, Mim!

Vet ikke om du kan steke de, kan sikkert det, men de blir veldig gode om man bare forveller de i kokende vann i 2-3 minutter og skyller de i iskaldt vann etterpå. Da blir de crispy og gode.


#5

Karmosin sa for siden:

Dette skal lages! Innertier :)


#6

Syrin sa for siden:

Eg har også laga slike kyllingnuggets nå nylig, glutenfrie mine da! Nokså lik di oppskrift, og kjempegode! :)


#7

Dixie Diner sa for siden:

Mannen min lager en nydelig rett med tagliatelle, scampi, chili og sukkererter, og da freser han sukkerertene sammen med scampien de siste minuttene.

Høres kjempegodt ut, Mim! Jeg lurer på om jeg skal prøve disse til uken, eller kanskje på søndag når min bror kommer på besøk.


#8

Nessie sa for siden:

Strøbrød? Hva er det?

Lurt tips!


#9

Harriet Vane sa for siden:

Jeg forvellet dem i lettsaltet vann sammen med gulrøttene. Har gulrøtter i tynne skrå skiver oppi først og så har jeg i sukkerertene mot slutten. Noen ganger steker jeg de også.

Kalles også griljermel. Kan lages selv ve dhjelp av langsomt-på-svak-varme-ristet-brød som man kjører i food processor eller knuser. Eller man kan bruke knekkebrød, kavring el.


#10

Lykken sa for siden:

Hva menes egentlig med forvelle? :blond:


#11

Malama sa for siden:

Forvelle er vel sånn der "gi et raskt oppkok, vips ferdig" greie. Ikke koke i hel, bare koke opp og koke pittelitt...


#12

Malama sa for siden:

Kyllingnugget hørtes forresten deilig ut. Må prøves en dag!


#13

Lykken sa for siden:

Aha, det er jo det jeg pleier å gjøre, visste bare ikke at det het forvelle. Takk. :o


#14

Polyanna sa for siden:

Takk for tipset! Det høres ut som noe ungene vil like!


#15

Inagh sa for siden:

Nå ble jeg sulten!


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.