Vi har tatt en grøtpause, for brødskive med leverpostei faller så mye mer i smak hos julibabyen. Men hva annet kan hun ha på brødskiva når hun skal spise selv? Å bli matet med biter duger nemlig IKKE, da er det samme nøden som med grøten (som freses ut under høytrykk).
I praksis vil det si smørepålegg, og det kan ikke være for søtt, salt eller fullt av ekle tilsetningsstoffer. Kan jeg gi henne hummus før den er tilsatt salt? Hva annet? Smøreoster er fulle av salt, prim er fullt av sukker, og der stopper fantasien min.
Takk, takk :) Jeg skal forsøke meg fram litt, og skal teste om ørlite makrell i tomat funker. Så lenge hun ikke får så mye av sausen, burde det funke. Det er sikkert ikke så mye hun får i seg, allikevel, men jeg er lei av å kaste grøt, samt kjempe mot en veldig bestemt liten frøken som absolutt skal spise selv. :D
Jeg må jo veie fordeler og ulemper mot hverandre. Det at hun blånekter å spise grøt, er vel egentlig verre enn at hun får ørlite sukker i seg, tror jeg. Men neitakk til Nugatti-rådet, Pelle. :D
Nei, det var akkurat det jeg tenkte når det gjaldt de stakkars riskakene, også. 0,2 gram salt pr. 100 gram riskake. :D
Jeg kommer på enda en grunn til at jeg synes det er bedre å få i henne mat enn å bare tenke tilsetningsstoffer (selv om jeg innrømmer at jeg er små-nazi akkurat der). I natt fortalte jeg henne med streng stemme at "jeg akter ikke å amme deg fire ganger i timen", etter at hun hadde vekket meg for tredje gang på en time. Jeg vet ikke om det hjalp, men hun sov i tre timer etter det. :D
Det er tross alt lite pålegg de får i seg ja, mener jeg leste et sted at de sånnsett får mer salt gjennom brødet enn pålegget...
Makrell i tomat er jo en av de anbefalte, masse god omega 3. Vi brukte mye det og leverpostei i begynnelsen, nå er han eldre og har et større repertoar ettersom også ikke-smøre-pålegg kan benyttes (men ikke på mange biter om gangen...da ligger brødet igjen...) fruktmos var en slager, sukkerfritt syltetøy for babyer :)
Det er sikkert ikke skadelig, men jeg er litt nazi akkurat når det gjelder smøreoster og kaviar. Pluss at kaviar smaker æsj. :( Jeg takler ikke lukta, og da gir jeg det ikke til barnet.
Jeg studerte på primen og fastslo at det er nok litt er sukker og litt mer fett i lotago-varianten enn i mager prim, men ettersom han droppa grøten føltes det greit med jernberiket prim...
Men altså om man leser på grøt pakken (om man ikke lager grøtev selv vel og merke), så er ikke den akkurat sukkerfri (selv om det finnes de som ikke er tilsatt sukker).
Vi gav leverpostei i lange baner samt smøreost og prim. Det er ikke så veldig mye pålegg vi har på hver skive akkurat. Noen ganger var han også fornøyd med bare smør.
Fruktmos er jo rik på fruktsukker, og i fruksmakgrøter er det også fruktsukker ja, så sukkerfritt er det ikke. Men tross alt, litt sukker (og fett) trenger man jo også, så vi gir litagopim med god samvittighet i alle fall.
Ja, "litt av alt" er en god teori. Rett og slett, "variert kosthold". Ikke prim (eller leverpostei for den del) på hver eneste brødskvie, til hvert eneste måltid, hver eneste dag hele året. Ettersom de vokser øker jo "utvalget", dog for enkelte begrenses det også av preferanser, ofte er disse periodiske da. Jeg merker meg at det hjemme går det i perioder absolutt mest makrell i tomat, deretter en prim-periode, nå har vi hatt en skinke-periode... men så har jeg det samme på matpakken min i dag som i går da, så jeg er nok et periodemenneske selv også...
Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.