Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Hvilket smør bruker dere til hva?

#1

Leandra sa for siden:

Ja det lurer jeg altså på idag..
Når dere skal ha smeltet smør på feks poteter og fisk, bruker dere da smelte melange eller godt smør?
Jeg har selv alltid brukt melange til slikt, men oppdaget at mange bruker godt smør -noe jeg bruker når jeg baker julekaker,kjeks,har på lefser osv..
Ellers bruker jeg brelett på skivene:) ( med godt smør mener jeg altså meierismør)


#2

Divine sa for siden:

Jeg bruker Bremykt til alt.


#3

Sitron sa for siden:

Soft light til brødmat og sånt om det er aktuelt.

Kviteseidsmør til annet.


#4

Aria sa for siden:

Her bruker vi melange til det meste. Utenom på skiver, da bruker jeg brelett :jupp:


#5

Mei sa for siden:

Smør er smør. Meierismør. Alt annet er dårlige erstatninger.


#6

Veronal sa for siden:

Vi bruker ikke smør (eller margarin) på skivene, men vi pleier å ha bremykt i kjøleskapet til ymse. Bruker ikke så mye smør, så det pleier å gå ut på dato. Nå har vi faktisk blått smør i kjøleskapet også etter av vi hadde en melkeintolerant bursdagsgjest.


#7

Mjau sa for siden:

Vi bruker mest meierismør til baking og steking.


#8

Sitron sa for siden:

Hahahaha! Kviteseidsmør er det deiligste, mest smakfulle, EVER. Dårlig erstatning my ass.


#9

Mei sa for siden:

Så lenge det er ekte smør er det jo ingen erstatning dah. :dulte:


#10

Sitron sa for siden:

Pfft, det var ikke det du skrev.


#11

Mei sa for siden:

Joda. :D



#13

Tante Sofie sa for siden:

Viss smør på brødmat er det brelett. Elles er det meierismør det går i til det meste anna. Brukar aldei noko anna til baking. Har som regel ei flaske flytande melange ståande også, berre fordi det er praktisk av og til...


#14

Tante Sofie sa for siden:

Korleis er kviteseidsmøret i forhold til meierismøret?


#15

allium sa for siden:

:nikker:

Melange og brelett og sånn er jo ikke smør, det er margarin, og det smaker pyh.


#16

Mei sa for siden:

Melange gir jo maten en virkelig uggen bismak. Og jeg husker med gru Pers margarin, eller hva det nå var. Det finnes ikke lenger, ikke sant?


#17

Nera sa for siden:

Det har mer smak, mer farge, og jeg synes det er syrligere, på en måte. Min favoritt er Rørossmør. :D

Her bruker vi olje til steking, smør til matlaging, og for det meste Bremykt på brødskivene pga. dårlig planlegging. Men jeg planlegger å kjøpe en boks til smør, og da blir det Rørossmør til brødskivene.


#18

Fibi sa for siden:

Tine smør til alt. Setersmør på skivene.


#19

banana sa for siden:

Kun Meierismør. Alt annet er ubrukelig. Bremykt går til nød om intet annet finnes.


#20

Syrin sa for siden:

Vi brykar mykje meierismør. Eg steiker nok ofte i olje altså (rapsolje), men ofte ei blanding av olje og smør. I bakverk, sausar, supper, potetstappe etc etc bruker eg alltid meierismør.

På skiva brukar vi bremykt (som jo er mykje smør det også).


#21

Siwa sa for siden:

Melange margarin til matlaging, og smeltet til mat..
Soft Light (eller Letta når jeg er på harryhandel) til brødmat...


#22

Retz sa for siden:

Soyamargarin til baking. Bruker ikke smør/margarin til andre ting.


#23

Miss Norway sa for siden:

Melange??! Margarin??! :skremt:

Storesøsters vil ha smør på brødskiven en sjelden gang, så vi har en liten pakke Bremykt stående til den slags siden det er smøremykt.

Til ALL annen bruk har jeg tidligere brukt Meierismør eller Kviteseidsmør, men siste året er det kun Røros-smør det går i. Enig med Nera, det er så utrolig godt! Sitron - se opp for en ny favoritt!

Eneste aberet er at det ofte er utsolgt. Ja, og ganske dyrt, da. :dessverre:


#24

Mandino sa for siden:

Brelett til brødskiver og flytende melange til steking/baking.


#25

Dixie Diner sa for siden:

Smør selvsagt. Margarin kommer ikke inn her i huset!


#26

Harriet Vane sa for siden:

Meierismør til alt. Jeg varierer mellom Rørossmør, Kviteseidsmør, Setersmør og vanlig "grønt" meierismør. Margarin kommer ikke inn i mitt hus, så sant det ikke er spesial-allergi-margarin til allergikere.


#27

Sitron sa for siden:

Rørossmør har jeg aldri sett.


#28

Miss Norway sa for siden:

Ja, for ikke snakke om økologisk smør, Iset. :knegg: Lykkelig, smilende, dansende ku, det grønneste gresset og klapp og kos istedet for dyrlegemedisin.


#29

Harriet Vane sa for siden:

Lykkelig dansende ku, ja. :nikker:


#30

Hulda sa for siden:

Smør til det meste, margarin er usunn og kjøpes ikke her.
Kvitseidsmør er kjempegodt da! :D

Steker i meierismør eller cocosa.


#31

Erica sa for siden:

Ordrett hva jeg skulle skrive!


#32

Maxine sa for siden:

Meierismør til det som det trengs smør til.

Vesla får blått smør pga laktoseintoleranse.


#33

Irma sa for siden:

Nå ble jeg litt inspirert til å prøve annet smør. Kviteseid eller Røros.

Vi bruker hovedsaklig "Arla smör og rapsolje" på flaske, kjøpes inn i Sverige. Ellers går det i meierismør. På brødskivene bruker vi Soft light, evt. Lett og lagom ( :nam: ) etter sverigeshopping


#34

venla sa for siden:

Meierismør til alt her også. Bruker å ta av en bit et par ganger i uka og putte i tupperware-boks til å ha på brødskiva.

Tror jeg må prøve Rørossmør :jupp:


#35

safran sa for siden:

Meierismør til alt. Kviteseidsmør er knallgodt! :nam:


#36

trøtt sa for siden:

Soft spesial (blå) til alt pga barn som ikke tåler melk.


#37

Didjeridust sa for siden:

"Bremykt" til skjevå og meirismør til baking og steiking.


#38

Magica sa for siden:

Kun meierismør.


#39

veobra sa for siden:

Bremykt til skivene og ofte til baking.
Smør til baking og til skiva når vi husker å ta det ut i tide. Og hvis vi skal ha smeltet smør på fiskemiddagen.

Margarin har jeg aldri kjøpt, bruker olje til steking.


#40

Che sa for siden:

Vi bruker bremykt til alt. Synes det smaker bedre enn smør.


#41

Siw sa for siden:

Melange til steking,bremykt på brødskive ol.


#42

Mrs. Longbottom sa for siden:

jupp. Hvis det er smør man vil ha er det smør som duger, ikke smørfarget herdet gusj. :grøsser:


#43

Strå sa for siden:

Spørsmålet var SMØR. Brelett og sånn flytende greier er ikke smør.

Vi bruker smør til sauser, i bakverk, usaltet til steking og vanlig meierismør eller rørossmør på brødskiva. Poenget er å oppbevare smøret kalt, slik at jeg er "tvunget" til å bruke ostehøvel :D. Intet er som en skive nybakt, med smør og godt, hjemmelaget syltetøy.


#44

Malama sa for siden:

Jeg bruker ikke smør.
Jeg bruker plantemargarin på brødskiva mi, og melange til steking/baking der jeg ikke bruker olje. Jeg føler egentlig at dette ikke er helt "greit", men det er nå engang det vi har brukt. Det er noe med at jeg fra oppveksten husker at jeg ikke LIKER smør, altså sånn der "skikkelig, ekte, tine merierismør". (Men jeg smører tykt på mde margarinet mitt på skiva altså, så "smør" liker jeg!) Derfor lurer jeg vagt på om jeg burde bruke ekte smør til noe...

Om noen kanskje kunne være så grei å gi meg en objektiv beskrivelse av hvordan dette smaker? ikke "himmelsk" "sååååå mye bedre" eller sånn, men rett og slett... HVA smaker det? Det er jo mulig min barndoms smak har forandret seg en smule slik at jeg muligens kunne finne på å like det nå...


#45

Irma sa for siden:

Jeg oppfattet ikke hovedinnlegget så snevert.


#46

Bluen sa for siden:

Såkalt godt smør er alt annet enn godt. :skremt: Jeg foretrekker Soft Light på brødskiva og Soft eller Bremykt til steking. Smeltet smør på fisk bruker jeg aldri.

( bare svare på sånne tråder, da jeg koser meg sånn over å være ukorrekt.)


#47

Pepper Lemon sa for siden:

Her er det Meierismør dersom det er smeltet smør til poteter, og om det trengs smør i kakelagingen. Og så steker vi fortrinnsvis i olje. Og bruker Bremykt om det skulle være noe på brødet.

Jeg er barn av 70-tallet, og er flasket opp med Pers Margarin og Melange og sånt, og har egentlig ikke noe problem med smaken. Men det føles mer luksuriøst med ordentlig smør, så jeg bruker det.


#48

Ru sa for siden:

Amen.

Finnes ikke smør i dette huset, tror jeg. Det går mest i blå eller grønn soft, alt ettersom hvor ille magen min er.


#49

Tallulah sa for siden:

Jeg syns de margarinvariantene til å ha på brødet smaker så ekkelt søtt. Vi bruker bremykt (som tross alt er mest ekte smør, med litt rapsolje i) og meierismør. De bruker vi litt hipp som happ.


#50

Malama sa for siden:

Var det jeg var redd, dvs, det er slik jeg husker det. Kanskje jeg skal holde meg til det "ukorrekte" soft på børdskiva og melange til baking og smelting fremover også da.


#51

trøtt sa for siden:

Jeg er helt enig. Smelta smør lukter også skikkelig stygt.


#52

Dixie Diner sa for siden:

Pft, smør er fantastisk! Margarin har jo helt merkelig konsistens, litt sånn limete på tunga. :skremt: Men det er vel en vane, jeg spiste jo margarin for mange år siden og er oppvokst med Per og Melange, men etter å ha vent meg til ekte smør takler jeg ikke margarin. Jeg kan ikke kjøpe baguetter og sånt på kiosker (sånne ferdig innpakkede) for man kjenner veldig godt at det er margarin på, det er ufattelig nasty.


#53

Claire sa for siden:

Vita hjertego' eller Lätta oliven (?) på brødskive. Meierismør, Kviteseidsmør eller Brimismør (:hjerter:) til annet.


#54

trøtt sa for siden:

Alt er ekkelt av smør og margarin på på baguetter og rundstykker. Jeg er ingen smør/margarin elsker i det hele tatt.


#55

Dixie Diner sa for siden:

Det er jeg, det blir tørt og merkelig uten smør på. Men det er jo en vane.


#56

maribo sa for siden:

Bremykt til alt her i huset....


#57

oslo78 sa for siden:

Soft Flora til alt, men bruker ikke på brødskiver.


#58

Syrin sa for siden:

Objektiv beskrivelse blir det jo aldri, men eg syns smaken er rund, mild og fyldig. Eg får assosiasjonar til sol. Eg syns også at smelta smør luktar veldig godt; såg nokon over her ikkje likte den lukta. Ungane mine sniffar i lufta når eg smeltar smør og spør kva godt vi har til middag :knegg:
FOR tjukke lag smør på skiva kan bli litt kvalmande. Og berre smør på tunga blir litt for mykje for meg.


#59

Irma sa for siden:

:multitasker: Skriver og spiser rørossmør på en gang. Jeg måtte prøve det på kjeksen. Osten smakte såpass mye at det var vanskelig å fange rørossmaken.


#60

Strå sa for siden:

Det er bare jeg som er flisespikker. Man har ikke lov å selge som smør det som faktisk ikke er det. I tillegg er jeg lettere sykelig opptatt av at smør er nammenam, andre ting går muligens an til nød :).


#61

Esme sa for siden:

Kviteseidsmør er kjernet av rømme, i motsetning til vanlig smør som er kjernet av fløte, tror jeg.


#62

Blondie sa for siden:

Vi bruker kun smør i grøten (meierismør). Det hender mannen bruker litt melange ved siden av fisken, men ikke vi andre.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.