Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Couscous?

#1

ItsOnlyMe sa for siden:

:oHva bruker dere det til?
Hvordan smaker det?


#2

Sitron sa for siden:

I love couscous. Det smaker godt til alt; kjøtt, fisk, salat og i det hele tatt.


#3

Esme sa for siden:

Vi bruker det ganske mye i forskjellige varianter.

De vanligste til hverdag er:

*Med litt rømme og spinat, bra måte å få i barnet spinat.

*Med rosiner og kanel og eventuelt cashewnøtter

*Blandet med wokede grønnsaker

Det tar jo absolutt null tid å lage og passer til alt av kjøtt og fisk.


#4

ItsOnlyMe sa for siden:

Kan jeg tørre å spørre hvordan man lager det også?


#5

apan sa for siden:

Vi bruker det også til fisk og kjøtt. Det smaker litt lite i seg selv, man bør ha noe til med litt smak. Feks blande i grønnsaker som flere sier. Vi har også stor suksess med en dressing av kesam, hvitløk og majones som man da kan blande inn etter behov selv. Til dette kan man feks ha kylling. Det var også godt da vi hadde ratatoille til.


#6

Sitron sa for siden:

Vann som kokes, litt saltet. Ta av platen, ha lik mengde coucocus i. Stå i 3-4 minutter. Rør inn et par klatter smør. Ferdig.


#7

Esme sa for siden:

Jeg har ikke kjapp induksjonsovn, så jeg tar couscous i et litermål, og heller på vann fra vannkoker sånn at det er halvt om halvt med couscous og vann, og så trekker det noen minutter. Om det skal være rosiner og kanel f.eks i så har jeg det i sammen med den tørre couscousen og så trekker alt sammen.


#8

Dixie Diner sa for siden:

Vi bruker endel couscous, det er snadder! Jeg blander ofte alt sammen i en gryte etter at couscousen er ferdig. Kylling i biter, brekkbønner, brokkoli, løk, paprika og masse krydder. Gjerne fetaost også. Helt nydelig.


#9

Acsa sa for siden:

Det finnes en fullkornsvariant av couscous som er verdt et forsøk, jeg synes den smaker mye mer enn den vanlige. :)


#10

ingling sa for siden:

:enig: Jeg pleier uansett å surre løk og hvitløk i olje før jeg har oppi couscous og vann, da blir det mer smak på. Jeg brukte det mye før da jeg spiste hvete, men sjeldnere nå. Skal huske å kjøpe speltcouscous i Sverige neste gang jeg er der. :)


#11

Tallulah sa for siden:

Tenker du på tilbehøret couscous, eller retten som mange kaller couscous (som også består av tilbehøret)?

Jeg pleier å lage couscous-salat med avocado, babyspinat eller ruccola, tomat, agurk, hvitløk og krydder, olivenolje og balsamico.


#12

Claire sa for siden:

Jeg lager også couscous-salat av og til. Kjempegodt til grillmat, f.eks. Har i bladpersille, presset lime, rosiner, rødløk og agurk, tror jeg det var.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.