Vi skal ha to vennefamilier på middagsbesøk på fredag etter jobb. Vi er tilsammen 5 voksne og 6 barn og jeg trenger råd i forhold til egnet meny. Jeg kommer da litt heseblesende hjem fra jobb med to barn på slep i 16-tida og gjestene kan da ankomme når som helst. Jeg er ute etter en meny som helst lager seg selv mens jeg tørker støv på badegulvet :giggle:
Har litt tid torsdag kveld, så forberedelser er mulig.
Vi har hatt denne tradisjonen i lengre tid og det er veldig hyggelig og lite stress for alle parter gitt at man ikke legger seg på et høyt ambisjonsnivå.
Jeg tenkte umiddelbart taco denne gangen, men det hadde jeg visst både forrige gang og gangen før da jeg arrangerte.... Forrige arrangør hadde hamburgere og det var veldig populært.
Det hadde jo vært litt spennende med noe nytt, tenker jeg. Ungene er i alderen 1-8 år med litt begrenset tålmodighet ved bordet, så det bør helst være mat som er barnevennlig.
Taco? Det er jo kjapt og lage om en har gjort innkjøp på forhånd. Eller Tacolåda? Den kan jo lages i stand på forhånd og bare puttes i ovnen når du kommer hjem.
Ja, sodd kjøpes ferdig i spann. - koker potet og gulrot i tillegg. Men jeg tror man må være trønder for å anse det som fullverdig middag altså :sparke:
Alle som kommer har en eller annen tilknytning til Trøndelag, så det tror jeg går helt fint. Strålende forslag som jeg aldri hadde kommet på selv. FB er toppen, altså! Lurer på om jeg går for denne...
Dette er den beste sodden - og jeg tror du kan kjøpe to spann, samt to ekstra pakker boller. Hvis du da koker godt med potet og gulrot, samt serverer med mors flatbrød så er du der.
Når vi lager Sodd bruker vi en frossen lapskausblanding oppi istedet for å koke poteter og gulrøtter. Men så er jeg nordlending også da, har ikke fått sodd inn med morsmelka. :knegg:
Jeg lager ofte ovnsstekte kyllinglår, det synes jeg er veldig lettvint. De bør riktignok stå i ovnen i minst en time, men hvis du putter frosne kyllinglår i langpannen om morgenen og strør krydder på og lar dem stå fremme, så kan du sette dem i ovnen med det samme du kommer hjem. Jeg pleier å ha alufolie på og ha dem i ovnen i 45-60 minutter på ca. 150 grader, og så skrur jeg opp til 225-250 grader, tar av folien og lar dem stå der i 15-20 minutter til (sett dem langt ned i ovnen og pass på at de ikke blir brent). Da blir de saftige samtidig som skinnet blir sprøstekt. Potetstappe er godt til.
Her var det jammen kommet mange gode forslag siden sist jeg var innom :blomster:
Jeg skal huske til neste gang, for denne gangen blir det nemlig sodd!!
Har vært byen rundt for å finne et par spann, og det ble ett av hver av de som ble anbefalt her. Så da kan jeg ev. la gjestene selv avgjøre hvilken de liker best (har ikke tenkt å blande...). Jeg har selvfølgelig ikke tenkt på å kjøpe ekstra soddboller, hvor finner jeg det da? Fant et spann på Stor-Rema og ett på Meny (siste spannet begge steder...), men jeg så da sannelig ikke noe ekstra boller.... Jaja, masse poteter, gulrøtter og mors flatbrød har jeg hvertfall i hus. Blir nok bra, tenker jeg.
Da er middagen gjennomført og det ble suksess! Kjøpte ekstra boller og det var lurt, for de var populære blant barna! Ble litt fp-snakk under middagen og vi var enige om å ta vare på de andre forslagene her til fremtidige middager!