Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Tips! Konservering av krydderurter

#1

My sa for siden:

Jeg vil bare dele et godt tips jeg fikk av min venninne: Noen urter kan være vanskelig å få tak i friske. For eksempel frisk koriander ser ut til å dukke opp bare en sjelden gang, i allefall i de butikkene jeg handler, og selvfølgelig aldri når jeg trenger det. :mumle: Når butikken for en gangs skyld har inne disse herlighetene bruker min venninne å kjøpe ekstra mye, hakke det opp, tilsette litt vann og fryse det som isterninger :riktig:. Det bevarer smaken mye bedre enn å tørke, og man har praktiske små porsjoner med grønn guffe som man kan tilsette rett fra fryseren.

Ikke like bra som å ha den helt frisk, men et brukbart alternativ :jupp:


#2

Tallulah sa for siden:

Godt tips!

Jeg pleier å grovhakke og legge i bokser i fryseren også, for jeg bruker nesten aldri en hel plante på en gang. Da kan de brukes i salater også, de tiner og bli akkurat som ferske med en gang.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.