Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Kjøpe aioli?

#1

Tangina sa for siden:

Jeg skal ha jentefest i helgen og skal lage noe tapasaktig, tror jeg. På planen står parmesankylling, asparges med spekeskinke, dadler med bacon, foccacia, og en eller annen form for poteter. Og aiolo. Men det blir mye jobb, så jeg lurer på om det finnes en kjøpe-aioli som er god? Jeg synes ofte de man får kjøpt bare smaker majones. Har noen funnet aioli i butikken som det går an å servere?


#2

Ole Brumm sa for siden:

Nei ikke kjøpe, men lag jukse aioli; 1 pakke majones, blandes med litt sitron og 2-3 presset hvitløksfedd, litt salt og pepper og evt 1 ts-1ss dijonsennep, spe ut med rømme til passe for dine smaksanser, jeg foretrekker ca like mye majones som rømme, andre liker med mindre rømme. :nam:


#3

Babe sa for siden:

Vil bare tipse om saltbakte amadinepoteter eller rattepoteter - nyydelig og veldig passende til tapas.


#4

Vianne Rocher sa for siden:

Nei, ikke kjøp, men lag jukse alïoli som Ole Brumm sier, om du ikke gidder å lage fra scratch.
Min oppskrift ligner på Ole Brumms minus rømme og sennep, pluss cayennepepper. Også blir resultatet mye bedre om du investerer i ordentlig majones alà "Hellmanns" :jupp:


#5

Tallulah sa for siden:

Det er jo minst like mye styr som å lage ekte aioli! Og ikke smaker det like godt heller. Rømme i ailoi? :niks:

Dette er en god basisoppskrift:

2 store eggeplommer
5 knuste hvitløksfedd
1 1/2 kopp olivenolje, evt. blandet ut med en mer nøytral olje
1 ss sitronsaft

smak til med salt og pepper.

Visp sammen eggeplommene, sitronsaften og hvitløken, hell oljen i i en tynn, tynn stråle mens du visper. Smak til med salt og pepper.


#6

Tangina sa for siden:

Jeg har oppskrift på aioli og har laget det mange ganger før og er helt enig i at det er best. Takk for svar og forslag, men det var i grunnen ikke det jeg spurte om. :knegg: peker på hovedinnlegget Men det blir vel til at jeg tar jobben selv. Og da uten rømme, tror jeg nok.


#7

Tallulah sa for siden:

Jeg vet ikke hvor du bor, men Hotel Havana på Grünerøkka har veldig god kjøpe-aioli. Det går sikkert an å kjøpe et lite beger fra en tapas-restaurant også. :jupp:

I butikken har jeg bare funnet den som er rød, og det er en god majones, men den smaker jo egentlig ikke aioli.


#8

Joika sa for siden:

Alioli/aioli (:knegg:) med rømme er IKKE godt. :niks: Det går da fort å piske noen egg med litt olje, og så hive oppi litt hvitløk? Jeg ville definitivt laget selv.


#9

Tangina sa for siden:

Men det er tungt for vispehånda. :nemlig: Jeg tror nemlig ikke kjøkkenmaskinen min virker til den slags.


#10

Tangina sa for siden:

Godt tips. Jeg rekker ikke innom der, men til en annen gang.

#11

scilla sa for siden:

[/B]

Har du en god gammeldags mixmaster? Det funker supert til aioli.
Lykke til med jentefest - det er gøy!


#12

Isolde sa for siden:

Jeg har kjøpt bama sin på rema. Synes den er god jeg.


#13

Xian sa for siden:

Mat og mer på Bjølsen har den beste aiolien jeg noen gang har smakt. Anbefales!


#14

Libra sa for siden:

Samme her.


#15

Smash sa for siden:

Den de har på Meny er også god.


#16

Tangina sa for siden:

Og jeg som akkurat kjørte forbi.... Det burde jeg ha tenkt på - de leverte jo maten til vår siste barnedåp. Inkludert deilig aioli.


#17

Tangina sa for siden:

Nei, desverre. Den gamle maskinen vår hadde en ballongvisp som var utmerket til formålet, men den er gått heden. Egg og olje er kjøpt inn og jeg satser på gamlemåten. Med mindre det blir en svipptur til Bjølsen i morgen.

Og jeg er alene hjemme hele helgen! :jippi: Første gang på seks år eller noe slikt. danser på bordet


#18

Sandy81 sa for siden:

Den som de selger på meny er ganske god, tror den heter Druvans eller noe sånt.... Kos deg med hjemme alene helg:)


#19

Tangina sa for siden:

Takk for alle tips - da har jeg noe å gå ut fra neste gang. Nå er aiolien ferdig, jeg er sliten i vispearmen og resultatet er bra. Så da var det bare å ta fatt på resten. Acsas brownies ble bakt i går - neste punkt er verdens beste foccacia og Glitters parmesankylling. Hvem trenger kokebøker når de har Foreldreportalen. :blomster:


#20

Tangina sa for siden:

Disse er nå på menyen, Babe - takk for tips.


#21

Mams sa for siden:

Gourmet Companiet sin Aioli er veldig god.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.