Jeg skal ha jentefest i helgen og skal lage noe tapasaktig, tror jeg. På planen står parmesankylling, asparges med spekeskinke, dadler med bacon, foccacia, og en eller annen form for poteter. Og aiolo. Men det blir mye jobb, så jeg lurer på om det finnes en kjøpe-aioli som er god? Jeg synes ofte de man får kjøpt bare smaker majones. Har noen funnet aioli i butikken som det går an å servere?
Nei ikke kjøpe, men lag jukse aioli; 1 pakke majones, blandes med litt sitron og 2-3 presset hvitløksfedd, litt salt og pepper og evt 1 ts-1ss dijonsennep, spe ut med rømme til passe for dine smaksanser, jeg foretrekker ca like mye majones som rømme, andre liker med mindre rømme. :nam:
Nei, ikke kjøp, men lag jukse alïoli som Ole Brumm sier, om du ikke gidder å lage fra scratch.
Min oppskrift ligner på Ole Brumms minus rømme og sennep, pluss cayennepepper. Også blir resultatet mye bedre om du investerer i ordentlig majones alà "Hellmanns" :jupp:
Jeg har oppskrift på aioli og har laget det mange ganger før og er helt enig i at det er best. Takk for svar og forslag, men det var i grunnen ikke det jeg spurte om. :knegg: peker på hovedinnlegget Men det blir vel til at jeg tar jobben selv. Og da uten rømme, tror jeg nok.
Jeg vet ikke hvor du bor, men Hotel Havana på Grünerøkka har veldig god kjøpe-aioli. Det går sikkert an å kjøpe et lite beger fra en tapas-restaurant også. :jupp:
I butikken har jeg bare funnet den som er rød, og det er en god majones, men den smaker jo egentlig ikke aioli.
Alioli/aioli (:knegg:) med rømme er IKKE godt. :niks: Det går da fort å piske noen egg med litt olje, og så hive oppi litt hvitløk? Jeg ville definitivt laget selv.
Nei, desverre. Den gamle maskinen vår hadde en ballongvisp som var utmerket til formålet, men den er gått heden. Egg og olje er kjøpt inn og jeg satser på gamlemåten. Med mindre det blir en svipptur til Bjølsen i morgen.
Og jeg er alene hjemme hele helgen! :jippi: Første gang på seks år eller noe slikt. danser på bordet
Takk for alle tips - da har jeg noe å gå ut fra neste gang. Nå er aiolien ferdig, jeg er sliten i vispearmen og resultatet er bra. Så da var det bare å ta fatt på resten. Acsas brownies ble bakt i går - neste punkt er verdens beste foccacia og Glitters parmesankylling. Hvem trenger kokebøker når de har Foreldreportalen. :blomster: