Ja, jeg vet det er tråder med "din beste kake" og sånt, men hvis man skal sette sammen et kakebord til dåp/konfirmasjon/bryllup og lignende, hvilke kaker synes du må med? Hva savner du hvis det ikke er der? Og det er jo et poeng å ha noe for enhver, f.eks at det ikke er nøtter i alt osv.
Det med nøtter er innmari viktig. Nøtteallergikere har ofte ikke så mange kaker å velge mellom på et kakebord. :erfaren:
Jeg synes marsipankake er et must. Og sjokoladekake, som gjerne kan være litt fancy. Og så en kake med mye frukt og/eller bær og bærmousse, veldig mange ser ut til å sette pris på det, og har kommentarer som at "åh, så deilig med noe som var litt friskt". (Jeg har aldri skjønt den der, men ok. Selv foretrekker jeg full sugar, full fat.)
Ha noe uten egg, uten melk, uten gluten og uten nøtter.
Altså, ikke en uten alt, men dere skjønner vel. hva jeg mener :)
Vi tenker marsipankake, evt bløtkake, sjokoladekake, suksessterte, gelekake, ostekake, fromasjkake til bryllupet. Men føler nok noe mangler. Blir nok kanskje kringle og kransekake også :jupp:
Vet at mange er glad i den kaka med pikekyss i bunnen, og krem og frukt oppå- husker ikke hva den heter, men den skal være veldig enkel å få til også.... (Pavlova var det, ja..)
Kom ellers på at i barndåpen vår var det Snickerskaka som ble først spist opp....
Husket feil, det er jo ikke fromasj i midten men eggekrem. Her er iværtfall oppskrifta:
Mandelbunn:
200 g mandler
200 g melis
5 eggehviter
1 ts bakepulver
Mandler males og blandes med melis og bakepulver. Eggehviter piskes stiv og blandes med det tørre. Stekes ved 200 grader i ca. 20 min. Jeg bruker str 26 på forma.
Eggeplommer piskes sammen med sukkeret. Fløten piskes stiv. Bland eggedosisen og kremen. Gelatinen oppløses og haes i, i en tynn stråle mens maskinen pisker.
Kaka settes på fat med formringen rundt. Ha eggekremen oppå helt inntil kantene.
2 pakker Bringebærgele løses opp etter pakken. Ikke pisk, men rør ellers blir det skum og bobler i gelen. Ha den oppå kaka når den begynner å stivne, viktig at den ikke er for rennende for da renner den bare gjennom kaka og ut i kjøleskapet og ut på gulvet :btdt:
Jeg har jo sunnmørsk slekt, og der er det stort sett: kransekake, karamellpudding, gelé (hvis det er unger der), bløtekake eller marsipankake og kanskje sjokoladekake og... Alt for mye. Jeg vil slå et slag for å ha frisk fruktsalat (ikke hermetisk frukt, usj) og gjerne bær. Det er selvsagt fordi jeg ikke tåler en drøss med ting, men det gjelder veldig mange, og dessuten synes jeg frukt og bær er godt uansett.
Et kakebord som inneholder marsipankake/bløtkake (ikke begge deler), sjokoladekake, ostekake, kake med nøttebunn (gjerne "verdens beste"/gul kake, evt kake med nøttebunn med masse frukt på toppen), kransekake og kringle + evt fruktsalat, sjokoladepudding og gelé syns jeg er rimelig balansert.
Jeg har giftet meg inn i en "kakefamilie" som dessuten er veldig stor, slik at familieselskapene krever en del kaker. Der blir det alltid servert bløtkake, en eller annen type sjokoladekake, en eller annen type kake med nøttebunn, boller/kringle og gelé. Som oftest står det også en kransekake og/eller en ostekake på bordet. Og det meste spises opp. :dåne: [digresjon] Hvordan den gjengen holder seg så utrolig slanke er til tider over min fatteevne...[/digresjon]
Dette var jo veldig aktuelt for min del, skal ha familiebursdag på søndag, og regner med å bruke en del tid på å bake på lørdag...
Har tenkt til å lage:
Suksessterte (lage for første gang)
langpanne-sjokoladekake
ostekake (mulig med gelelokk og bær)
mad muff pie (oreokjeks-ostekrem lag på lag)
Svigermor tar med jukse verdens-beste med blåbær
Fruktfat. Sjokoladekake. Ostekake. Eplepai. Ikke marsipankake hos oss. Ingen som liker det så hvorfor ha det? Jeg fikk servert marsipankake på jobben i anledning ny baby. Jeg spiser det aldri. Gjorde det ikke da heller. Svært få jeg kjenner som synes det er godt men tar kun for syns skyld.
Ja, jeg er jo nordlending og vi beregner jo rundt en halv kake per pers så dermed blir det fort en del kaker hvis vi er noen stykker som skal delta på arrangementet. Jeg ville nok hatt et utvalg av disse:
Kremkaker: Marsipankake, jordbærfromasjkake med masse friske jordbær, pavlova (gjerne med sitronkrem og så jordbær, kiwi og stjernefrukt på toppen, frisk og god!), verdens beste, mørk hemmelighet (fromasjkake med fruktbiter inni og sjokoladepuddinglokk, veldig god med vaniljesaus til).
Sjokoladekaker: Et par forskjellige varianter alt etter hvor mange og hvem som kommer, noen barnevennlige og noen med mer voksen smak.
Ellers: suksessterte, ostekake, kanskje noen tørre kaker (ala Mor Monsen), muffins, de kan bli ganske festfine de også og barn er ofte glade i mufins.
Muskat- hahaha- jeg er også Nordlenning, og i bryllupet vårt, med 40 gjester, hadde vi over 20 kaker :dåne: Det eneste som ikke ble spist opp, var den bakeribestilte marsipankaka. Den var bare søt og vond. Resten ble omtrent borte :knegg:
Vi hadde en STOR bolle full av frisk frukt (ikke -salat)- og det ble ikke så mye som et jordbær eller en drue igjen...
Vi har også en nøtteallergiker, så derfor prøver jeg å velge noen kaker uten nøtter og mandler. (Selv om de ofte er de beste).
Jeg ville kanskje hatt en ostekake, pavlova, brownies (uten nøtter), en marsipan/bløtkake (av den friske typen med masse bær), en god seig kransekake (+ is) eller en iskake, gjerne også en mandel/nøttebunn med gul (suksess)krem og masse frisk frukt og bær, det er også veldig dekorativt.
Her finner du en oppskrift som er omrent lik den farmoren min pleier å bruke, bortsett fra at hun ikke har rosiner eller valnøtter i. Jeg synes det er best uten, men det er jo en smakssak. Veldig god som dessert med vaniljesaus til. :nam:
Svigermor er fra Østfold, og det var sikkert like mange slag i bryllupet mitt. Det var ganske deilig å ha kaker i fryseren etterpå. Men det er klart, mange av dem som ikke var av bondeslekt, for ikke å si storbondeslekt, dånte litt i krokene over utvalget. Heller for mye enn for lite! :D
Jeg drar opp denne igjen, ettersom anledningen jeg spurte med tanke på nærmer seg. Hvor mange kaker må man ha da? 40-50 mennesker, etter buffettype middag, ikke dessert men "bare" kaker og kaffe avec. Alder 25-60. Noen av hinteplanene mine ifht. kakebaking falt i fisk, og nå begynner jeg å få litt nerver for for få kaker.
Jeg ville hatt et stort fruktfat, saltstenger og kanskje og en bolle med twist i tillegg til kaker. I min familie er det alltid "småkaker" i tillegg til de vanlige kakene som du har fått tips om her, som regel er det krumkaker og kransekake. Antall kaker er utrolig vanskelig å beregne da, men du bør sikkert ha en 5-6 kaker i alle fall? Verdens Beste, suksessterte, ostekake og sjokoladekake gikk det mest av sist vi hadde selskap.
Ja, det kan du tro. :sukk: Det er jo vanlig Acsastrategi i og for seg, men med Ulvefar som jobber døgnet rundt med å forberede seg sånn at litt mer av hus og unger faller på meg, jobben som er som vanlig og så dette på toppen og med tanke på at middagen også skal lages... Hm. Var det ikke en tråd her en gang om kaker som kunne bakes på forhånd og fryses? :gruble:
Acsa: suksessterte kan fryses. Da vi døpte minsten bakte jeg også sjokoladekake og verdens beste på forhånd og frøys ned også ordnet jeg bare fyllet dagen før/samme dag. Det kan du også gjøre med gulrotkake. Småkaker kan du jo også bake på forhånd.
Jeg lager gulrotkake, sjokoladekake og oreokake. Mamma kjøper bløtkake hos bakern, for hun synes ikke det blir festdag uten og vet at jeg ikke liker å lage bløtkake. Hvis noen bidrar med suksessterte setter vi pris på det også (og Albertine har helt rett i at den som regel leveres av en finnmarking, men vi har mange slike å velge blant i slekta).