Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Hvilke kaker hører hjemme på et balansert kakebord?

#1

Acsa sa for siden:

Ja, jeg vet det er tråder med "din beste kake" og sånt, men hvis man skal sette sammen et kakebord til dåp/konfirmasjon/bryllup og lignende, hvilke kaker synes du må med? Hva savner du hvis det ikke er der? Og det er jo et poeng å ha noe for enhver, f.eks at det ikke er nøtter i alt osv.


#2

Høst sa for siden:

Marsipankake og Verdens Beste :nam:


#3

Veronal sa for siden:

Noe med nøttebunn. Noe som ikke er bløtkake. Noe som er friskt og noe som er heavy. Og en skikkelig kransekake som er seig.


#4

Millen sa for siden:

-Gjærbakst av noe slag
-Sjokoladekake
-Verdens beste


#5

apan sa for siden:

Jeg er glad for noe gjærbakt, feks en kringle. Slik at ikke alt er like søtt. Og ikke krem i alt. Jeg liker krem altså, men det kan bli for mye.


#6

Pepper Lemon sa for siden:

Det med nøtter er innmari viktig. Nøtteallergikere har ofte ikke så mange kaker å velge mellom på et kakebord. :erfaren:

Jeg synes marsipankake er et must. Og sjokoladekake, som gjerne kan være litt fancy. Og så en kake med mye frukt og/eller bær og bærmousse, veldig mange ser ut til å sette pris på det, og har kommentarer som at "åh, så deilig med noe som var litt friskt". (Jeg har aldri skjønt den der, men ok. Selv foretrekker jeg full sugar, full fat.)


#7

Veronal sa for siden:

Gjærbakst, ja!


#8

Myrull sa for siden:

Ja, og ostekake og sjokoladekake.

Marengskake er godt og ganske friskt.

Noe med nøttebunn, f.eks sånn med gul krem (husker ikke hva den heter)

Og kransekake. :D


#9

Chablis sa for siden:

Kransekake.
Sjokoladekake.


#10

Kaprifol sa for siden:

Ostekake er det mange som liker. En god sjokoladekake, gulrotkake kanskje? Sistnevnte er en av mine favoritter...


#11

gnuri sa for siden:

For meg er nok kransekake den virkelige høydaren :nam:


#12

torsk sa for siden:

+1 for gjærbakst. Og en sjokoladekake, så er mitt behov dekt.


#13

torsk sa for siden:

Ok, jeg er en sucker for fruktsalat også.


#14

gnuri sa for siden:

Fruktsalat var et veldig godt tips- da kan folk ta litt frukt sammen med de søte kakene..


#15

løve70 sa for siden:

Ostekake, skokoladekake og kransekake.


#16

kokosbolle sa for siden:

Ostekake, sjokoladekake, bløtkake.


#17

star sa for siden:

Ha noe uten egg, uten melk, uten gluten og uten nøtter.
Altså, ikke en uten alt, men dere skjønner vel. hva jeg mener :)

Vi tenker marsipankake, evt bløtkake, sjokoladekake, suksessterte, gelekake, ostekake, fromasjkake til bryllupet. Men føler nok noe mangler. Blir nok kanskje kringle og kransekake også :jupp:

Men suger til meg ideer her ja :D


#18

Huldra sa for siden:

Marsipankake, kransekake, drømmekaka (nøttebunn, fromasj, bringebærgele), gulrotkake og sjokoladekake. Evnt også Verdens Beste og Suksessterte.


#19

Acsa sa for siden:

Huldra, har du lenke til oppskrift på "drømmekaka"?


#20

gnuri sa for siden:

Vet at mange er glad i den kaka med pikekyss i bunnen, og krem og frukt oppå- husker ikke hva den heter, men den skal være veldig enkel å få til også.... (Pavlova var det, ja..)

Kom ellers på at i barndåpen vår var det Snickerskaka som ble først spist opp....


#21

Jinx sa for siden:

  • Sjokoladekake
  • Marsipankake
  • Kringle
  • Verdens beste

#22

Tallulah sa for siden:

Da hadde ikke jeg forsynt meg av kakebordet, gitt. Verre kaker skal man lete lenge etter. :knegg:

Jeg syns man bør ha sjokoladekake, ostekake, bløtkake/marsipankake og fruktsalat. Da bør man vel ha dekket det meste.


#23

Veronal sa for siden:

Hvis sjokoladekaken får nøttebunn så er jeg veldig, veldig lykkelig.


#24

Tallulah sa for siden:

Ikke hos meg. :niks: Jeg kan evt. lage en med nøttebunn i tillegg.


#25

Huldra sa for siden:

Husket feil, det er jo ikke fromasj i midten men eggekrem. Her er iværtfall oppskrifta:

Mandelbunn:
200 g mandler
200 g melis
5 eggehviter
1 ts bakepulver

Mandler males og blandes med melis og bakepulver. Eggehviter piskes stiv og blandes med det tørre. Stekes ved 200 grader i ca. 20 min. Jeg bruker str 26 på forma.

Eggekrem
4 dl fløte
5 eggeplommer
4 ss sukker
8 plater blank gelatin

Eggeplommer piskes sammen med sukkeret. Fløten piskes stiv. Bland eggedosisen og kremen. Gelatinen oppløses og haes i, i en tynn stråle mens maskinen pisker.

Kaka settes på fat med formringen rundt. Ha eggekremen oppå helt inntil kantene.

2 pakker Bringebærgele løses opp etter pakken. Ikke pisk, men rør ellers blir det skum og bobler i gelen. Ha den oppå kaka når den begynner å stivne, viktig at den ikke er for rennende for da renner den bare gjennom kaka og ut i kjøleskapet og ut på gulvet :btdt:

Kaka er virkelig god.


#26

Rug sa for siden:

Pavlova har blitt et must hver gang vår familie lager noe som ligner på selskapeligheter.

I tillegg tenker jeg sjokoladekake, marsipan-/bløtkake, gjærbakst, kransekake. Eventuelt fruktsalat, med en god saus av fløte og vaniljesaus.



#28

ingling sa for siden:

Jeg har jo sunnmørsk slekt, og der er det stort sett: kransekake, karamellpudding, gelé (hvis det er unger der), bløtekake eller marsipankake og kanskje sjokoladekake og... Alt for mye. Jeg vil slå et slag for å ha frisk fruktsalat (ikke hermetisk frukt, usj) og gjerne bær. Det er selvsagt fordi jeg ikke tåler en drøss med ting, men det gjelder veldig mange, og dessuten synes jeg frukt og bær er godt uansett.


#29

Gaia sa for siden:

Et kakebord som inneholder marsipankake/bløtkake (ikke begge deler), sjokoladekake, ostekake, kake med nøttebunn (gjerne "verdens beste"/gul kake, evt kake med nøttebunn med masse frukt på toppen), kransekake og kringle + evt fruktsalat, sjokoladepudding og gelé syns jeg er rimelig balansert.

Jeg har giftet meg inn i en "kakefamilie" som dessuten er veldig stor, slik at familieselskapene krever en del kaker. Der blir det alltid servert bløtkake, en eller annen type sjokoladekake, en eller annen type kake med nøttebunn, boller/kringle og gelé. Som oftest står det også en kransekake og/eller en ostekake på bordet. Og det meste spises opp. :dåne: [digresjon] Hvordan den gjengen holder seg så utrolig slanke er til tider over min fatteevne...[/digresjon]


#30

Apple sa for siden:

Variasjon innenfor dette:
-Kremkake, helst marsipankake

  • sjokoladekake
  • gjærbakst
  • noe litt friskere, som ostekake

Da synes jeg man har det mest grunnleggende. Skal man ha flere kaker, står man liksom helt fritt. :D


#31

Albertine sa for siden:

Jeg er ødelagt etter mange år i Finnmark og krever at suksessterta får sin naturlige plass på bordet. :nemlig:


#32

m^2 sa for siden:

noe som er søtt med krem (verdens beste, bløtkake eller marsipankake)
Noe friskt ala ostekake med gelelokk
sjokoladekake i forskjellige varianter

Utover dette: noe smørkremgreier (f.eks suksessterte), gjærbakst, kringle, mousse/pudding-greier
:jupp:


#33

Lykken sa for siden:

Dette var jo veldig aktuelt for min del, skal ha familiebursdag på søndag, og regner med å bruke en del tid på å bake på lørdag...
Har tenkt til å lage:
Suksessterte (lage for første gang)
langpanne-sjokoladekake
ostekake (mulig med gelelokk og bær)
mad muff pie (oreokjeks-ostekrem lag på lag)
Svigermor tar med jukse verdens-beste med blåbær

Vi er 10 voksne og 5 barn


#34

Trulte sa for siden:

Fruktfat. Sjokoladekake. Ostekake. Eplepai. Ikke marsipankake hos oss. Ingen som liker det så hvorfor ha det? Jeg fikk servert marsipankake på jobben i anledning ny baby. Jeg spiser det aldri. Gjorde det ikke da heller. Svært få jeg kjenner som synes det er godt men tar kun for syns skyld.


#35

Muskat sa for siden:

Ja, jeg er jo nordlending og vi beregner jo rundt en halv kake per pers så dermed blir det fort en del kaker hvis vi er noen stykker som skal delta på arrangementet. Jeg ville nok hatt et utvalg av disse:

Kremkaker: Marsipankake, jordbærfromasjkake med masse friske jordbær, pavlova (gjerne med sitronkrem og så jordbær, kiwi og stjernefrukt på toppen, frisk og god!), verdens beste, mørk hemmelighet (fromasjkake med fruktbiter inni og sjokoladepuddinglokk, veldig god med vaniljesaus til).

Sjokoladekaker: Et par forskjellige varianter alt etter hvor mange og hvem som kommer, noen barnevennlige og noen med mer voksen smak.

Ellers: suksessterte, ostekake, kanskje noen tørre kaker (ala Mor Monsen), muffins, de kan bli ganske festfine de også og barn er ofte glade i mufins.


#36

gnuri sa for siden:

Muskat- hahaha- jeg er også Nordlenning, og i bryllupet vårt, med 40 gjester, hadde vi over 20 kaker :dåne: Det eneste som ikke ble spist opp, var den bakeribestilte marsipankaka. Den var bare søt og vond. Resten ble omtrent borte :knegg:
Vi hadde en STOR bolle full av frisk frukt (ikke -salat)- og det ble ikke så mye som et jordbær eller en drue igjen...


#37

Babe sa for siden:

He-he... kanskje det er mine nordlandske aner som gjør at jeg alltid baker for mye?


#38

Filifjonka sa for siden:

Vi har også en nøtteallergiker, så derfor prøver jeg å velge noen kaker uten nøtter og mandler. (Selv om de ofte er de beste).

Jeg ville kanskje hatt en ostekake, pavlova, brownies (uten nøtter), en marsipan/bløtkake (av den friske typen med masse bær), en god seig kransekake (+ is) eller en iskake, gjerne også en mandel/nøttebunn med gul (suksess)krem og masse frisk frukt og bær, det er også veldig dekorativt.

Verdens beste har jeg aldri skjønt poenget med.


#39

Lykken sa for siden:

Neida, det kan være like ille blant østlendinger. ;)


#40

Left sa for siden:

Denne må jeg ha oppskrift på kjenner jeg. Sjokoladepudding er nesten bedre enn sex :nam:


#41

Muskat sa for siden:

Her finner du en oppskrift som er omrent lik den farmoren min pleier å bruke, bortsett fra at hun ikke har rosiner eller valnøtter i. Jeg synes det er best uten, men det er jo en smakssak. Veldig god som dessert med vaniljesaus til. :nam:


#42

Kaprifol sa for siden:

Svigermor er fra Østfold, og det var sikkert like mange slag i bryllupet mitt. Det var ganske deilig å ha kaker i fryseren etterpå. Men det er klart, mange av dem som ikke var av bondeslekt, for ikke å si storbondeslekt, dånte litt i krokene over utvalget. Heller for mye enn for lite! :D


#43

Acsa sa for siden:

Jeg drar opp denne igjen, ettersom anledningen jeg spurte med tanke på nærmer seg. Hvor mange kaker må man ha da? 40-50 mennesker, etter buffettype middag, ikke dessert men "bare" kaker og kaffe avec. Alder 25-60. Noen av hinteplanene mine ifht. kakebaking falt i fisk, og nå begynner jeg å få litt nerver for for få kaker.


#44

Noba sa for siden:

Jeg ville hatt et stort fruktfat, saltstenger og kanskje og en bolle med twist i tillegg til kaker. I min familie er det alltid "småkaker" i tillegg til de vanlige kakene som du har fått tips om her, som regel er det krumkaker og kransekake. Antall kaker er utrolig vanskelig å beregne da, men du bør sikkert ha en 5-6 kaker i alle fall? Verdens Beste, suksessterte, ostekake og sjokoladekake gikk det mest av sist vi hadde selskap.


#45

Adrienne sa for siden:

Bak dobbelt så mye som du tror du trenger, sånn at det garantert blir restefest. :jupp:


#46

Acsa sa for siden:

Ja, det kan du tro. :sukk: Det er jo vanlig Acsastrategi i og for seg, men med Ulvefar som jobber døgnet rundt med å forberede seg sånn at litt mer av hus og unger faller på meg, jobben som er som vanlig og så dette på toppen og med tanke på at middagen også skal lages... Hm. Var det ikke en tråd her en gang om kaker som kunne bakes på forhånd og fryses? :gruble:


#47

Noba sa for siden:

Acsa: suksessterte kan fryses. Da vi døpte minsten bakte jeg også sjokoladekake og verdens beste på forhånd og frøys ned også ordnet jeg bare fyllet dagen før/samme dag. Det kan du også gjøre med gulrotkake. Småkaker kan du jo også bake på forhånd.


#48

Erica sa for siden:

Vi skal ha konfirmasjon neste helg, og jeg skal lage en luksusbrownies som tåler å fryses. Den har sjokoladeglasur med karamelltopping. Veldig god. :)

Og den rekker til mange, for den er mektig, og er langpanneversjon.


#49

Ru sa for siden:

Gulrotkaken til R.O.O.M. tåler helt fint frysen. Jeg har akkurat kvalitetskontrollert den jeg fant nederst i frysen. :knegg:


#50

Storm sa for siden:

kristines.no?


#51

Honda sa for siden:

Sjokolade mosekake, skogsbærgele-sukkebrødkake med skogsbærkrem inni, sjokoladekake, boller,sjokoladekake (helt enkel skuffkake med glasur)
:fnis:


#52

rajraj sa for siden:

Boller kan fryses, muffins likeså. :nemlig: Sukkerbrød kan fryses og pyntes samme dag.


#53

Tjorven sa for siden:

Jeg lager gulrotkake, sjokoladekake og oreokake. Mamma kjøper bløtkake hos bakern, for hun synes ikke det blir festdag uten og vet at jeg ikke liker å lage bløtkake. Hvis noen bidrar med suksessterte setter vi pris på det også (og Albertine har helt rett i at den som regel leveres av en finnmarking, men vi har mange slike å velge blant i slekta).


#54

apan sa for siden:

Jeg kan også anbefale en iskake, den er nemlig særdeles enkel å fryse :knegg: .


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.