Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Liker du marsipankake/bløtkake?

Liker du marsipan/ bløtkake?

  • Ja, jeg synes det er godt
    100 stemmer
  • Helt greit, jeg tar en bit for syns skyld
    52 stemmer
  • Nei, jeg liker det ikke i det hele tatt
    35 stemmer
  • None of the above (spesifiser i tråden)
    9 stemmer
#1

Trulte sa for siden:

Hvorfor er det alltid denne som blir servert som hovedkake i alle verdens anledninger. Den er jo ikke god!
Tviholde på en tradisjon?


#2

bina sa for siden:

Fordi den er god, selvsagt, og fordi marsipanlokket er egnet for dekorering. Tror egentlig ikke jeg vet om noen bedre kake enn marsipankake.


#3

Divine sa for siden:

Jeg elsker både marsipankake og bløtkake, og synes det er trist at slike kaker regnes for avlegs nå for tiden. Jeg velger mye heller disse kakene fremfor mange andre kaker.


#4

Divine sa for siden:

Ikke jeg heller. Og lukket valnøtt er bare aller, aller best. :vilha:


#5

Veronal sa for siden:

Jeg takker stort sett nei til marsipankake og bløtkake, men hvis det ikke er noe annet så spiser jeg et stykke. Det er ikke sånn at jeg ikke liker det, men jeg foretrekker andre kaker og har ingen problemer med å stå over.


#6

Joika sa for siden:

Ja, med mindre den inneholder banan.


#7

Chablis sa for siden:

Nei jeg liker ikke hverken bløtkake eller marsipankake.


#8

løve70 sa for siden:

Jeg liker ingen av delene, men spiser det om jeg 'må'. Svigermor lager alltid enten marsipankake eller en sjokoladerullekake med smørkrem. Jeg liker ingen av dem. De fleste barna jeg kjenner er heller ikke særlig begeistret for bløtkake/marsipankake.


#9

bina sa for siden:

:dulte: Nå fikk jeg lyst på kake...


#10

Marlen sa for siden:

Jeg syns det er fantastisk godt! Min favoritt kake er marsipan kake med aprikos syltetøy, mmm..


#11

Bluen sa for siden:

Ja, det er kjempegodt - men helst uten valnøtter.


#12

star sa for siden:

Jeg spiser begge deler ja. Men skal jeg lage kake så blir det sjokoladekake


#13

rajraj sa for siden:

Jeg liker det godt!

Tror det fremdeles er hovedkake fordi:

  • det er enkelt å lage bløtkake med og uten marsipanlokk
  • enkelt å dekorere og gjøre personlig
  • godt likt (jo! den er det)
  • enkel å variere

#14

Honda sa for siden:

Marsipankake med litt krem under lokket kan jeg spise, et stykke av om det er godt fyll. eks jordbær og banan og vanilje.
Men bare nøtter eller molte(molter skal spise rene ikke i kake :skremt:)

men ren bløtkake det kommer ikke inn i munnen min. alt for mye krem. Liker ikke vanlig fløtegrem.


#15

trøtt sa for siden:

Jeg liker ikke krem, ikke sukkerbrød og ikke syltetøy i kaker så jeg kan vel ikke tenke meg noe verre å bli servert.


#16

Myrull sa for siden:

Lukket valnøtt er bare fantastisk!

Men det må være hjemmebakt. Sånne "kjøp-bløtkaker" som vi får servert på jobb ved alle tenkelige anledninger smaker papp og pføy og er slettes ikke verdt kaloriene.


#17

Filifjonka sa for siden:

Hjemmelagd marsipankake med friske bær, valnøtter og vaniljekrem kan være veldig godt. Bakerimarsipankake inneholder ofte for mye fløtekrem og for mye tørr kakebunn.

Søtt syltetøy og banan trekker også veldig ned, både i bløtkaker og marsipankake. Det må være noe friskt og litt nøtter så det ikke er så bløtt og søtt.


#18

Huldra sa for siden:

Jeg liker ikke bløtkake men elsker marsipankake.


#19

Ina sa for siden:

Jeg er ikke så veldig glad i det, men kan spise et lite stykke. Om det er andre kaker å velge i, tar jeg heller det.


#20

Bluen sa for siden:

Vi er helt på forskjellige kloder, ser jeg. :skuffet: Det er nesten som den gangen svigermor hadde litt sitron i kremen! :skremt: Søte ting skal ikke være "friske".


#21

Filifjonka sa for siden:

Ikke ALLE søte ting trenger å være friske, men kombinasjonen fløtekrem, sukkerbrød og marsipan trenger absolutt noe friskt syns jeg. :)


#22

Babe sa for siden:

Jeg synes både marsipankake og bløtkake kan være godt til tider, men det er ikke favoritter hos meg.


#23

Pelen sa for siden:

Jeg står gjerne over.


#24

nolo sa for siden:

Jeg liker de fleste bløtkaker og marsipankaker godt, men de er ikke blant favorittkakene mine.


#25

Pebbles sa for siden:

Vel, ting ender gjerne opp som klassikere fordi mange liker det!

Bløtkake er godt og marsipankake er veldig godt.

Min bløtkake er aller best:

Jordbær og pære inni, masse revet melkesjokolade og friske jordbær på toppen. :nam:


#26

Matilda sa for siden:

Bløtkake er blæh. Marsipankake var veldig godt da jeg var gravid, ellers ikke. Jeg kan spise et stykke til nød sånn for syns skyld om jeg må, men ellers skal jeg være temmelig godtesugen før jeg spiser det.


#27

Left sa for siden:

Jeg liker marsipankake uten marsipan. Marsipan er grusomt. Jeg velger heller bløtkake enn marsipankake ja.
Bløtkake er kjempegodt, hvis den er fylt med det jeg liker.


#28

Lorien sa for siden:

Åh, nå må jeg prøve Zoë sin bløtkake... :nam:

Ja, jeg liker både bløtkake og marsipankake, med det meste av fyll unntatt romkrem og sånt. :søtmons:


#29

Nina sa for siden:

Kan spise et lite stykke for syns skyld, men jeg er ikke spesielt glad i noen sorter kaker egentlig og spesielt ikke marsipankake eller bløtkake.


#30

jane sa for siden:

Jeg virkelig elsker bløtkaker, og marsipankaker.


#31

Robyn sa for siden:

Jeg liker begge deler, men marsipankake er favoritten.
Guttene også elsker både bløtkake og marsipankake.


#32

Storm sa for siden:

Jeg liker hverken bløtkake eller marsipankake. Marsipan er uansett ikke godt. Men jeg tar vel et lite stykke om det er eneste kaken tilgjengelig og jeg er sukkersugen.


#33

Go\jenta sa for siden:

Jeg tar et stykke av marsipankaken for syns skyld, men lar marsipanen bli ligggende igjen på tallerkenen...


#34

Claire sa for siden:

Er generelt ikke noen kakemons, men av de to foretrekker jeg bløtkake.


#35

Dixie Diner sa for siden:

Enig. Marsipankake er min absolutte favoritt, omtrent samme hvilket fyll det er inni. Bløtkake også, men marsipankake er hakket bedre. :nam:


#36

Pepper Lemon sa for siden:

Det avhenger av fyllet. Ordentlig sukkerbunn, vaniljekrem og friske bær, og et godt marsipanlokk kan være en fantastisk god kake. Men med en gang man blander inn nøtter og syltetøy og sånt - da står jeg over.


#37

Sue sa for siden:

Mmmm - bløtkaker og marsipankaker er som regel veldig godt. Men ikke med nøtter, nei - det ødelegger virkelig en sånn type kake! :wacko:



#39

Hermine sa for siden:

Jeg elsker bløtkaker og marsipankaker. Tror jeg liker all slags fyll, har ennå ikke støtt på en kremkake som jeg ikke liker. :)


#40

Libra sa for siden:

:tilber:

Liker begge deler og grunnen til at det er hovedkake er nok fordi folk flest faktisk liker det.


#41

Hyacinth sa for siden:

Ikke jeg heller. Det er jo ikke slik at jeg spyr, men det gir meg virkelig ingen glede.


#42

Luftslottet sa for siden:

Nei, fysj!

Vi er antakelig en minoritet som giftet oss uten en eneste bløtkake av noe slag på kakebordet.


#43

Dronningen sa for siden:

Enig. Elsker marsipan, marsipankake og spesielt lukket valnøtt. Elsker nøtter i. Heldigvis liker ungene også marsipankake og bløtkake. :jupp:
Alt med nøtter/mandler i derimot liker de ikke.


#44

Candy Darling sa for siden:

Jeg spiser det kun i jobbsammenheng. Det er liksom ikke helt kosher å stå over, da virker det som man ikke vil være med på feiringen. Nå har vi heldigvis gått over til en deilig bærkake. :nam:


#45

Nessie sa for siden:

Marsipankake er godt, men er ikke så gira på bløtkake :niks:


#46

turi sa for siden:

Liker ikke marsipankake, men liker bløtkake, men liker ikke valnøtter eller bringebærsyltetøy som det ofte er i.


#47

Niobe sa for siden:

Nei, stort sett ikke. Men noen varianter kan jeg spise, og da helst mine egne. :knegg: Sånne ferdige versjoner fra konditorier synes jeg er fæle.


#48

Ru sa for siden:

Før var hvit dame det beste jeg visste. Etter at kroppen min sluttet å tåle melk noe særlig, har jeg knapt spist det og nå blir jeg kvalm bare ved tanken.
Jeg klarer meg heller uten kake enn å ta en bit bløtkake/marsipankake.
Vi har hatt en del av det på jobben, men heldigvis pleier sekretæren å bestille flere forskjellige typer i stedet for bare en gedigen blokk marsipankake, så da koser jeg meg med sjokkiskake eller moussekake av noe slag. Vi har et av landets beste konditorier på jobb, så det er nok å velge mellom! :D


#49

Mrs. Longbottom sa for siden:

ikke like kake? Jeg skjønner ikke spørsmålet :confused:


#50

maggypop sa for siden:

Jeg liker ikke marsipan, det blir vanligvis alt for søtt for meg. Men på kake! :nam:
Jeg har en spesiell forkjærlighet for kaker med rom-/vaniljekrem og marsipanlokk, a la potetene på Erichsen i Trondheim (som vel er historie nå). Dessuten var bløtkake med pærer og raspet sjokolade en av mine spesialiteter i ungdommen. Fortsatt godt!


#51

Evita sa for siden:

Jeg liker både marsipankake og bløtkake.


#52

Heddamor sa for siden:

Samme her.


#53

Acsa sa for siden:

Bløtkake er blant de kakene med størst variasjon ihft. hvor gode de er, så det er vanskelig å si ja eller nei til om jeg liker bløtkake. Jeg elsker moren min sin - luftig sukkerbrød, lett dynket med portvin, fylt med rørte litt friske bringebær, vaniljekrem, hakkede valnøtter og dekket med lokk av hjemmelaget marsipan. Svigermor sin måtte du ha truet meg med pistol for å få meg til å spise. :knegg:



#55

Kanina sa for siden:

Helt enig! Jeg kjører på med bringebær, jordbær, nektariner (om sommeren) og moreller. Men valnøtter kan jeg styre meg for.

#56

Laura sa for siden:

Elsker mamma sin bløtkake!! Den tømmes fort når den kommer på bordet.
Ho har kjempe masse frukt på, og sylte inni, og dynker bunnen godt med litt melk/apelsinjuice ol.

Marsipankaka som bakeriet her lager, ver veldig god!


#57

iana sa for siden:

Jeg liker generelt ikke kremkaker, men kan ta et stykke bløtkake hvis jeg må.


#58

Susse sa for siden:

Jeg liker det, stort sett så fremt det er hjemmelaget. Tørr og søt kjøpebløtkake er helt pyton !
Hjemmelaget med friskt fyll og saftig bunn er en sikker vinner her i huset !


#59

rajraj sa for siden:

Ååå, nå fikk jeg å inderlig lyst på en saftig og feit bløtkake, altså. :vilha:


#60

Guttemammis sa for siden:

Begge deler! :nam:
Så lenge det er hjemmelaget og UTEN nøtter!


#61

Adele sa for siden:

Jeg lager aldri bløtkake/marsipankake selv, og synes egentlig ikke at det er så veldig godt. Det hender seg likevel en sjelden gang at jeg tar en bit for syns skyld.


#62

Tussa sa for siden:

Ja! Og mamma si heimelaga bløtkake med kjøpebringebærsyltetøy og ferkse jordbær på toppen er best av alt!

Eg likar også Kvæfjord. ;)


#63

Drømmedama sa for siden:

Jeg liker marsipankake, men er ikke så veldig begeistret. Hjemmelaget god bløtkake med friske bær og luftig bunn er imidlertid blitt en favoritt det siste året. Kjenner jeg er litt lei av tyngre kaker som f.eks oreokake og gulrot- og ostekake. Kakemote? I så fall tror jeg bløtkaken er på fremmarsj. Nærmest litt retro?


#64

LilleT sa for siden:

Ja, det gjør jeg. Jeg synes bløtkake av hjemmelagd sukkerbrød, friske bær og krem uten noe særlig sukker er veldig godt, mye bedre enn søte kaker.


#65

LilleT sa for siden:

Jeg synes forresten ikke at banan, valnøtter og vaniljekrem er spesielt godt i sånne kaker. Foretrekker at de smaker friskt.


#66

Bokormen sa for siden:

Jeg liker det, og hjemmelaget er absolutt best. :nam: Marsipankake fra bakeri kan fort bli kvalmende.


#67

Fruktflua sa for siden:

Marsipankkae er nydelig, og selve definisjonen på kake.


#68

Pasta sa for siden:

Jeg spiser det, men foretrekker mange kaker foran disse.


#69

Bomull sa for siden:

Jeg hverken liker eller serverer bløtkake/marsipankake.


#70

Dixie Diner sa for siden:

Hver 17. mai (og endel om sommeren) lager jeg en stor bløtkake med krem og friske jordbær, det er det beste som finnes, og 6-åringens store favoritt.


#71

Sokk sa for siden:

Kremkake er godt, ja. :nam: Med jordbær eller bringebær i. Ikke romsmak! :niks: Lager sjelden selv, siden resten av huset foretrekker sjokoladekaker.


#72

Kumilla sa for siden:

Enig. Det er greit, men ikke mer enn det.


#73

Hondacrv sa for siden:

Mmmm.... det er DEILIG og serveres altfor sjelden. Jordbærbløtkake... Mmm...


#74

LittLemen sa for siden:

Jeg elsker bløtkake og marsipankake! Bløtkaka skal helst være min egen, da - den er best - marsipankake kan gjerne være lukket valnøtt, men det meste går ned ;)
De av barna mine som har hatt mer enn én bursdag har alltid forlangt mammas bløtkake til bursdagen sin, og det får de selvfølgelig, selv om det ofte er mange av barnegjestene som står over...


#75

Maxine sa for siden:

Liker bløtkake, men ikke med marsipan ;)


#76

Tallulah sa for siden:

Nei, jeg liker ikke kremkaker, og ikke dem med marsipan heller. Hvis jeg blir tilbudt og det er ikke er noen alternativer presser jeg selvfølgelig ned en flis.


#77

Veronal sa for siden:

Hva i alle dager er lukket valnøtt?



#79

Dixie Diner sa for siden:

Lukket valnøtt er vel den mest kjente av marsipankakene. Den er kjempegod, synes jeg. sikle


#80

Divine sa for siden:

Den er nyyyydelig.


#81

Veronal sa for siden:

Jeg har fått servert mange marsipankaker med valnøttpynt på toppen, men det har vanlig gørr bringebærsyltetøyfyll på disse. Jeg googlet og ser at det skal være valnøttkrem på lukket valnøtt. Hm.


#82

Divine sa for siden:

Må være valnøttkrem, ja. :nam:


#83

Tåtti sa for siden:

Kake! :vilha:


#84

C3PO sa for siden:

Nei. Det gjør heldigvis ikke mannen min heller. Eneste marsipankake i bryllupet var den som ble tatt med av en gjest.


#85

Silje sol sa for siden:

Helt ok, men er ikke så veldig glad i selve marsipanen, spiser helst det inni. ;)


#86

Ole Brumm sa for siden:

Ikke av mine favoritter akkurat, men å ikke like er å ta hardt i. Om det finnes alternativ så lar jeg definitivt disse to få stå i fred og jeg lager/kjøper de aldri selv.


#87

Mamarazzi sa for siden:

I og med at jeg har fjernet galleblæra, så blir kaker med krem litt i overkant for meg... Det beste på marsipankaka er for øvrig marsipanen :humre:.


#88

Noba sa for siden:

Jeg kan ikke fordra marsipan og synes generelt det er for mye krem på bløtkaker. Jeg har bursdag i midten av juli og har alltid fått bløtkake med masse, masse friske jordbær på og ikke altfor mye krem. Det er egentlig den eneste bløtkaken som jeg synes er virkelig god.


#89

Divine sa for siden:

Jeg elsker både marsipankake og bløtkake. Men romkake? :skremt:

Et grufullt trønderfenomen jeg aldri har skjønt poenget med. Det er jo grøsselig fælt.


#90

Veronal sa for siden:

Min erfaring med romfyll vs. vaniljefyll er at det gir familier noe å samtale om. :gal: (Det og Twist.)


#91

Jeanett sa for siden:

Hverken mannen eller jeg er noen fan av bløtkake/marsipankake, så vi har det aldri i noen anledninger. I vårt bryllup og i dåpene har det vært svigermor som har bakt marsipankake/bløtkake fordi hun har ment at det må man ha, men den har alltid bare blitt halv spist, mens de andre kakene har nesten alltid blitt spist opp..


#92

Gwen sa for siden:

Nei, jeg liker det ikke i det hele tatt

Eller, hvis jeg får lage den selv med det jeg vil ha inni så synes jeg det er godt. Liker egentlig ikke krem og i allefall ikke om det er nøtter inni. :skremt: Marsipankake/bløtkake laget "industrielt" smaker generelt høgg.

Det hender jeg tar av marsipanen og spiser den da. :knegg:


#93

Karamell sa for siden:

Jeg også. Og så har jeg nøtteallergi.


#94

Pegasus sa for siden:

Nei, jeg liker det ikke i det hele tatt

Jeg spiser ikke av ren høflighet en gang. Men kakene ser veldig flotte ut.


#95

Elin sa for siden:

Marsipankake og bløtkake er to vidt forskjellige kaker.

Marsipankake smaker dritt.

Bløtkake med vaniljekrem/bringebær og bananfyll og masse ferske jordbær og blåbær på toppen er nyyyyydelig.


#96

Odelia sa for siden:

Jeg elsker marsipankake og er generelt hund etter kaker (hvorfor er det ingen nam-smily her? Er jeg alene om å være matvrak? :blush: )

Favorittfyllet i marsipankake er skivede bananer i vaniljekrem, og gjerne mange deilige, små dotter med pyntesirup og melisdryss (nam nam). Bløtkake er også himmelsk - forutsatt at det ikke er vannaktig smak av sukkerbunnen og at kaken er høyere enn kremlaget. Når det gjelder marsipankaken tar jeg egentlig hva som helst under så lenge det er dekket av et lokk med deilig marsipan (sikle). Jeg er til og med så ekkel at jeg ikke har noen begrensninger når det gjelder antall kakestykker jeg kunne ha greid å fortære hadde det ikke vært for at jeg er skjenket en viss mengde anstendighet (i andres åsyn vel å merke) :o


#97

Divine sa for siden:

Det finnes det, vettu. :nam:


#98

Marit K sa for siden:

Åh nå begynte jeg å drømme om min pappa sin aldeles fantastiske marsipankake. Ingen lager den riktig så godt som han. Den er selvfølgelig laget med hjemmelaget bunn, og så har den krem med deilig karamellisert rabarbrasyltetøy (eldgammel oppskrift etter min oldemor), og et akkurat passe tykt lag med nydelig marsipan. Himmelsk!

Bløtkake styrer jeg glatt unna, for det er jeg ikke begeistret for.


#99

Maiden sa for siden:

Nei det liker jeg ikke.


#100

Lykketrollet sa for siden:

Er ikke så veldig glad i bløtkake, eller butikklaget marsipankake.

Men hjemmelaget marsipankake er kjempegodt! :)


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.