Neados sa for siden:
Har mye kjøttdeig i fryseren, men er så lei av taco, kjøttboller og kjøttsaus. Noen med gode oppskrifter med kjøttdeig?
< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?
Har du noen gode oppskrifter å dele, eller er på jakt etter noen gode oppskrifter? Da er dette det rette forumet.
Neados sa for siden:
Har mye kjøttdeig i fryseren, men er så lei av taco, kjøttboller og kjøttsaus. Noen med gode oppskrifter med kjøttdeig?
m^2 sa for siden:
tacolodd? (søk her inne etter oppskrift)
ItsOnlyMe sa for siden:
Blir jo Tacosmak dette også da, men....
Stek kjøttdeig, ha på tacokrydder og vann som vanlig..
Spre Nachos utover en langpanne
Stø over:
Kjøttdeigen
1 stor hakket rå løk
1 boks mais
Tacosaus eller salsa i små klatter her og der
Chillibønner i små eller store klatter rundt omkring alt etter hvor strekt man liker det ( kan sløyfes)
Revet hvitost over til slutt
I ovnen 225grader i ca 15min.
Server med salat, rømme og salsa, guacmole.
Knallgodt og kjapt og lage!:digger:
Pasta sa for siden:
Jeg har det på samme måte, og har tenkt å prøve meg på chili con carne i morgen.
Libra sa for siden:
"Pinnekjøtt" fra oppskriftsboka Barnas Favoritter av Lise Finckenhagen.
400 - 500 g kjøttdeig
1-2 fedd hvitløk (finhakket eller revet)
1 håndfull hakket bladpersille
1 ts salt og litt kvernet pepper
(+ evt 1-2 ss revet parmesan - ikke i oppskriften, men vi bruker å ha det i)
Kna alt sammen for hånd. Fordel deigen i 8 jevne avlange boller og tre de på et trespyd (som bør bløtes 10-15 min før bruk)
Oppskrifta sier stek spydene i en blanding av smør og olje i en stekepanne. Jeg sier stek på stekebrett i stekovn, 15-20 min på ca 220 grader.
Oppskrifta sier videre server med hjemmelaget potemos, mais varmet med 1 ss smør og stekte cherrytomater.
Vi har servert dette til unger i alle aldere (3 - 69 år :D ) og alle har elsket de. Vi har laget maisen slik hun sier det, men vi har også forsøkt på maispure. Altså varmet mais og blendet med 1 ss smør og en dæsj creme fraiche. Det er også veldig greit med salat til.
ltb sa for siden:
Vi kaller det "Elghakk" fordi vi bruker elgkjøttdeig (elghakk).
ca 75 g melange
1 løk
1 pose med kantareller eller soppblanding
1/2 kilo kjøttdeig
1 - 1 1/2 kg poteter
1 pose frosne erter
1 1/2 - 2 dl vann
1 liten teskje mørk kjøttbuljong
Salt og pepper
Skjær løken i småbiter. Stek løk og sopp i melangen. Putt oppi kjøttdeigen og rør den inn i sammen med løk og sopp. Den skal ikke brunes, men heller kokes. Skjær potetene i terninger og hell det opp i gryta i sammen med ertene. Bland alt. Bland buljongen i vannet og hell over. Smak til med salt og pepper. Kok det hele forsiktig under lokk til potetene er møre.
Det er kjempe godt! Jeg synes det hørtes kjedelig ut første gangen vi hadde dette, men ble positivt overrasket.
Neados sa for siden:
Høres godt ut!
Skal jeg snu de hvis jeg steker de på stekebrett?
Elise sa for siden:
En pakke kjøttdeig stekes, så heller du en putt fløte over, som står og surrer en stund. MYE krydder på, vi bruker "blandingskrydder", den sorte boksen vettu... ;) Det blir veldig godt. :jupp: Serveres med ris og salat. :jupp:
ItsOnlyMe sa for siden:
www.matprat.no/artikkel.aspx?artid=13507
www.matprat.no/artikkel.aspx?artid=9110
www.matprat.no/artikkel.aspx?artid=9104
www.matprat.no/artikkel.aspx?artid=9103
www.matprat.no/artikkel.aspx?artid=9114
Fylt papirka er godt da! bruker å ha potetbåter til og event litt grønt.
Libra sa for siden:
Vet ikke om det er nødvendig, men jeg bruker å gjøre det ca midtveis.
Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.