Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Oppskrift på fransk løksuppe?

#1

My sa for siden:

Er det noen her som kan fortelle meg hvordan man lager en super-dupergod gratinert fransk løksuppe? Nå som det ryktes at Erichssen kafé her i Trondheim skal legges ned må jeg jo lære meg å lage min egen ...


#2

Harriet Vane sa for siden:

Denne liker jeg godt, det er Andreas Viestad sin.

Middag 4 porsjoner

Ingredienser: løk, mel, smør, kraft eller buljong, brød, ost

Fransk løksuppe

1,5 kg løk
100 g smør
1 ss mel
1,5 l oksekraft eller buljong
4 skiver brød (tørt)
300 g gruyere, jarlsberg eller annen ost.

SWkjær løken i skiver, smelt smøret i en gryte, stek løken over lav varme i 30 minutter, rør jevnlig slik at løken blir jevnt kokt og brunet i sin egen fuktighet. Skru opp varmen litt etterhvert slik at løken blir litt brunere/karamellisert. Pass på at løken ikke blir brent.

Dryss over mel, rør rundt i noen minutter til, hell over kraften, smak til med pepper og kanskje salt. Smak før du salter! La suppen syde i 20 minutter.

Skru på grillen i stekeovnen. Ha suppen i ildfaste suppeboller, legg i en skive brød i hver, dryss over ost. Stek i ovnen i et par minutter til osten bobler.

Server gjerne med en god sveitsisk hvitvin eller lignende!


#3

My sa for siden:

:suss:


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.