Ting som man har smakt, men som man helst vil unngå å smake igjen? Vel, listen min er egentlig ikke unngå, men never ever. Det vil si, både kaffe og brennevin kan være godt I ting.
Kaffe
Torsketunge
Brunt brennevin, likører, øl og diverse andre alkoholer
Sild, altså sånn som er pålegg
Kaviar
Marsipansjokolade og likørsjokolade
Lammestek (liker godt fårikål, fenalår og diverse. Men rent lammekjøtt, nah)
Tran
Ål i gelé
Joa, men det blir liksom ikke riktig for min del. Jeg spiser for eksempel ikke bananer. Ikke for det at jeg ikke liker de. Kan gjerne spise en banan om jeg må, liker smaken og det hele. Men all den tid det er annet å velge mellom, så gjør jeg jo det. Og dermed unngår jeg jo ikke å spise bananer, det er bare en ikke eksisterende situasjon.
Kaffe
Øl
Makrell i tomat
Kaviar
Blodmat
Sild
Matvarer med kunstig søtning
Posemat
Oster med blå (og grønn) mugg
Rå og raket fisk
Skalldyr
Fårikål
Lever
Rogn
Uer
Hvalkjøtt
Fiskesuppe
Sjokolade med alkohol i
Sjokolade med appelsinsmak
Konjakk
Whisky
Erter i alle former
Oliven
Lever
Lungemos
blodpudding
Røkt svinekjøtt som svinekam og sommerkoteletter
Torsketunge
grønn-/blåmuggoster
Sopp på boks
posesupper og-gryter (Synes alt slikt bare smaker salt)
Joikaboller
Gelegodteri som setter seg fast i tenna
sjokolade uten tyggemotstand (som f.eks.nougat )
Rogn
Søtt kjøpesyltetøy
Gammelost
Brus med sukker
Mesteparten av dette er ting jeg rett og slett ikke får ned...
Sild av ulike slag
Aspik
Fisk og kjøtt som ser ut som det det var før det ble mat.
Tequila (så full skal jeg aldri bli igjen!)
Ihelkokte gulrøtter
Rå østers
Blodpudding
Sukkerholdig brus og saft
Hmmmmm, jeg kommer virkelig ikke på flere ting i farten!
Problemet mitt er at jeg er alt for lite kresen, jeg er bortimot altetende :sur:. Skulle gitt mye for å være litt mer småspist. Ikke direkte kresen, men en av dem som feks syntes at majones var pyton, at ingen kaker smaker godt, at alt av fett måtte bort fra kjøtt osv. Men neida, ikke Milfrid, nei.
: Potensiale til å bli skikkelig bollerund, om jeg ikke passer meg:
Innmat - både fisk og dyr
hermetisk middagsmat (spaghetti rimini/joikaboller etc)
ketshup. (I den forstand at jeg ikke spiser det - ikke noe som er vanskelig å unngå akkurat)
sopp (spesielt hermetisk)
sushi
pølse/snitzel etc av ukjente og svært billige merker.
Masse mer også, men kommer ikke på noe akkurat nå.
Skalldyr (kan spise reker, men det er ikke noen stor favoritt)
Innmat av type hjerne, blodmat, innvoller osv
Fennikel, stangselleri, grønne oliven, kapers
Fett kjøtt (Entrecote, salamier med fete hvite prikker osv)
Kaffe
Brunt brennevin
Eggehvite (som på speilegg og kokte egg, liker plommen da)
Synlig fett på kjøttet
Fenalår
Pinnekjøtt
Kjøpekjøttkaker eller medisterkaker
Rå kålrot
Hermetisk champinjong
Geléen rundt hermetisk skinke (og nei, jeg vet ikke hvilken vei den dingsen over e-en skal være så hvis den er riktig vei er det bare flaks :knegg:)
Fløte på jordbær
Vannbakkels
Blåmuggost
Rosiner i bakverk (rosiner generelt, men det er enklere å unngå rosiner i eske, enn i boller og sånt)
Oliven
Bridgeblanding
Røkt kjøttpålegg
Bløte tomater
Pepsi Max
H-melk (til drikke)
Det er mange ting jeg ikke lager selv, men som jeg spiser om jeg får det servert. Altså mat jeg ikke oppsøker:
Ting jeg kun spiser om presset
Pernod (ok drikker da) og alt om inneholder dette
Selleri
Spekesild
Div annen silde retter (untatt stekt sild)
Ansjos
Oliven
Bynes-sylte (veldig fet)
Det meste brunt brennevin (dessverre)
Majones (i alle varianter)
Melk som drikke
Fløte på jordbær e.l
Brunt brennevi n
Veldig søt likør (inkl baileys)
Rå løk
Fettrand på kjøtt
Servelat, og det meste av ferskt kjøttpålegg som ikke er reint kjøtt
Frosne ”karbonader” (variantene med lite kjøtt)
Bacon chrisp (eller hva det nå heter)
Frosne grønnsaker
Micro-mat i de fleste former
Brus med sukker
Surmelk, blåmuggost, gammel ost f.eks. Tran tar jeg heller ikke. Svart kaffe er blæ.
Ellers liker jeg mye av det som er nevnt i denne tråden, og prøver på ingen måte å unngå noe direkte pga. smak.
Men pga mannenes kolesterol så forsøker vi å unngå en del fettyper sånn jevnt over.
Kaffe
Pinnekjøtt
Makrell i tomat
Prim
Chevre
Norsk geitost
De fleste skumle oster (herunder faller nesten også Jarlsberg i rå tilstand :humre: )
Gul ertersuppe
Fårepølse
Røkt kolje
Stekt ostekake
Surmelk
Sprit i de fleste former
Sylteagurk
Kaviar
Innmat
Hvalkaker
Synlig fett på kjøtt, urk
Cocos-Twist
Cookies av de fleste slag
Totalnekt:
Innmat
Ål og lignende, herunder blekksprut
Muggost
Rakfisk og gravlaks og lignende
Elg
Kaffe som drikke. Kaffe som smakstilsetning kan være kjempegodt.
Unngår så godt jeg bare kan:
Sukker
Mel
Pasta
Ris
Potet
Mais
Druer og rosiner
Alt som inneholder disse.
Lungemos
Fiskelever
Gravlaks og rakfisk
Røykelaks
Tomat (rå i salat, på skiver o.l)
bløtkake
blodmat (rart, for jeg elsket blodpølse da jeg var liten)
Kaffe
Skjell
påleggsruller av ulike slag
sylte
minimais
hermetisk sopp
sild og ansjos i alle former
rekecoctail
ribbe
sushi
salte posegryteretter
Kommer ikke på så mye mer
Jøss, du er temmelig lik meg! Jeg har markert alt som stemmer for meg også.
Og så føyer jeg til sennep (bortsett fra i varm mat eller i dressing etc, da er det godt. Men ikke naturell og alene.) Jeg sliter også med hermetiserte rødbeter.
Stangselleri ( nekter å spise det)
Lungemos ( nekter å smake)
Smalahove ( nekter å smake)
Snegler ( har smakt, frister ikke til gjentagelse)
Tunge
Baller fra ymse dyr ( nekter å smake)
Sylte
Ellers så spiser jeg det meste, men hadde sulta om jeg måtte spise hund, katt, marsvin, biller, mark, larver osv.
Her er min liste:
Sild og ansjos (spiser det meste av annen fisk)
Kaffe
Innmat inkl lungemos (som er hundemat for min del)
Brunt brennevin
Snegler
Skjell av alle slag
Sopp (fikser ikke konsistensen)
Stangselleri
Fett på kjøtt og spekemat o.l
Kabaret
"Råtten" fisk som f.eks gravlaks og rakfisk
Får i kål
Bønner
Majones ("ren" majones, aoli er jo digg)
Molter
Lista kunne sikkert blitt mye lengre, men kommer ikke på mere nå.
Det er vanskelig å liste opp. De tingene jeg ikke liker er enten:
-ting jeg har traumatiske minner til fra barndommen
(f.eks. cabaret, blodpudding, spekesild, farsemat, thousand island-dressing, diverse av de pulverbaserte dipene fra Maarud ...)
-veldig søte eller fete ting - fett kjøtt, alt av godis, søte kjekser og kaker, saft og brus f.eks. (Jeg har problemer med å spise slikt uten å få dårlig samvittighet).
-Ting med utpreget kunstig søtstoff-smak (Den Ja-yoghurten med vaniljesmak fra Tine, for eksempel ... )
-Alt av snitzler, fiskepinner o.l.
-kjøttpålegg ala tunge, okserull, sylte ...
Brunost
Overkokte grønnsaker
Potetmos fra pose
Pølsebrød og hamburgerbrød (kjøpte)
Hermetisk sopp servert rått (i f.eks. salat)
Brus som drikke (med unntak av cola eller Solo - ikke lightvariantene - en sjelden gang)
Blended whisky
Kunstig søtstoff
Kaffe med sukker (eller sjokolade) i
Sjokoladepålegg og denslags
Tynn, eller sur, kaffe
Jeg kommer ikke på noe mer i farten, tror jeg. Alle disse tingene kan jeg fint spise/drikke hvis jeg "må", men det er i grunnen ganske sjelden man blir servert noen av disse tingene som eneste mulige alternativ. :) (Med mulig unntak for tynn kaffe, da.)
Sild
Kaviar
Makrell
Ål
Lever og rogn
Smalahåve
Aspic/kabaret
Fenalår
Tørrfisk
Sauekjøtt (ikke lammekjøtt)
Uerskolt (resten av fiskekjøttet spiser jeg)
Krøkebær/krekling
Fiskepinner
Brus
Godteri (prøver å la vær, men lett er det ikke) ;)
Paprika
Kaffe (liker smaken, men liker ikke å drikke det)
Melk som drikke
Sursild
Oliven
Hjemmebrent
Stangselleri
Tyttebær
Dadler
Sukat
Sopp (spiser ikke det som fins medisiner mot:knegg:)
Coca Cola
Marsipan
Sjokolade med appelsin
Saft
Appelsinjuice
Gomme
Hapå
Banos
Noe klarer jeg å spise, men synes ikke noe om det. Andre ting kommer overhode ikke inn i min munn.
Innmat
Blåskjell (det er agn), krabbe, sild
Gravlaks, rakfisk, røkelaks (dog er varmrøykt laks helt fint)
Brennevin
Skumle oster
stekt egg
er i det hele tatt svært lite glad i norsk tradisjonsmat som fårikål, ribbe, pinnekjøtt
melk som drikke
brus med sukker
rosenkål
marsipan
bløtkake
Ser at jeg er veldig på linje med agenten her, så jeg bare modifiserer hennes liste litt ;)
Lever
Hvalkjøtt
Lutefisk
Rogn
Kaviar
Ansjos
Røkelaks/Gravlaks
Tørrfisk (inkludert bacalao)
Torsketunge/andre tunger
Sild
Sushi
Innmat
Blodmat
Øl
Smalahove
Brunt Brennevin (unntatt tequila/rom)
Tunfisk
And
Kanin
Marsipan
Fløtekake/marsipankake
Pisket krem
Noen av disse tingene kan jeg spise i små mengder dersom det ikke er alternativ/får det servert (fløtekake, and, øl, pisket krem), men mesteparten er matvarer jeg ikke spiser uansett.
1.Marsipan
2.Innmat av diverse karakter
3.Boksmat (Snurring, Joikakaker etc.)
4.Retter av sild
5.Gravlaks og dillpoteter
6.Svinestek
7.Mørk Hemmelighet (svigermors tvilsomme juledessert).
8.Delfiakake
9.Mat i aspik
10.Kremkake av sorten "Georginerkake"
11.Mandeldråper (det er jo ikke mat da, men det ødelegger mat)
12.Ananas på pizza
13.Ferdiggrillet kylling(traumer fra min tid som deltidsansatt i ferskvaren hos Ultra).
14.Makrell i tomat
15.Svolværpostei
16.Gratenger av alle slag :urk:
17.Innmaten i selve kroppen på krabben.
18.Blåskjell.
19.Jarlsbergtorsk
20.Saltfiskball
herregud her var det mange kresne mennesker.. :knegg:
jeg liker det meste jeg.. det jeg unngår totalt er:
lever
lungemos
blomkål
sukkererter
godt stekte skorper på brødet (brekker meg)
Er ikke så glad i poteter, så jeg unngår potetmiddager, men spiser det i blant.
Jeg glemte å ta med egg. Jeg spiser hardkokte egg, eggerøre og speilegg med knust plomme (max. 1 egg om dagen - ellers blir jeg småsyk), men jeg blir syk hvis jeg spiser bløtkokte egg eller det aller verste speilegg uten knust plomme. (Biff tartar har jeg ikke derfor ikke prøvd.) Men det er supergodt og jeg synes det er et tap at jeg ikke kan spise dette.
Slik jeg har fått servert tamales, så er det noe kjøttdeigaktig blandet med litt grønnsaker, krydder og kalk(!) og pakket inn i en ekkel maisdeig eller ev. bananblader. Det er IKKE godt.
1: Kaffe
2: øl
3: hermetisert mat (kun ananas, mais)
4: leverpostei
5: innmat
6: reker (de går på havets bunn og spiser døde ting har jeg hørt :fnise:)
7: kabaret
8: rå egg (type eggedosis osv)
9: kaviar (fordi det er det det er)
10: pølser
11: blodpølse
12: veldig spedde ting.. ex falukorv
13: alt med hvete i (allergi)
14: alt med laktose i (intoleranse)
15: kyllingvinger
16: rødt kyllingkjøtt
17: familiedeig
18: utenlandsk kylling :sparke:
19: erter
20: begynner å bevege meg i en anti aspartam kjenner jeg, blir vel det etterhvert.
Ribbe (som i pinnekjøtt - ÆSJ!) :skremt:
Raspeball (og klubb og alle de andre navnene)
Kålrabi - i alle former
Ertestuing
Ertesuppe
Fårikål
Fårekjøtt - inklusive lammekjøtt/koteletter/sauemiddager
Bønner
Linser (men kikerter går an)
Langtidskokt oksekjøtt i gryteretter :grøsser:
"Sprengt" oksekjøtt
Salte fiskesorter
Fårepølse
Selleri
Rå reke-sushi (ikke godt, for sleipt)
Kråkebolle - åh, det er så ekkelt! (smakt én gang, aldri mer)
Østers (kan spise av høflighetshensyn, men synes ikke det er noe spesielt godt)
Kefir og surmelk
Ananas, rosiner og banan i middagsretter - smaker bare FEIL