Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Herlig kake for viderekomne!

#1

Nessie sa for siden:

I det siste Kamille er det ei kake som ser helt HERLIG ut! :love: Men den ser også ganske avansert ut... og tar 3 timer å lage. Jeg tviler på at jeg kommer til å teste den ut, men kanskje Iset har lyst, og så kan hun gi meg tilbakemelding? :knegg:

Den ser sånn ut:

Appelsinkake med friske bær!

Man trenger 2 kakebunner, en på 32 cm og en på 22.

Tilberedning: over tre timer.
Til kakebunnen på 32 cm (lag
halvparten til bunnen på 22 cm):

50 g smør, smeltet og avkjølt +
ekstra til smøring av form
8 egg
200 g sukker
100 g kvernede mandler
Revet skall fra 2 appelsiner
200 g hvetemel
1 ts bakepulver

Slik gjør du:

Forvarm ovnen til 160 grader varmluft.
Kle og smør en 32 cm rund kakeform.
Pisk egg og sukker sammen med en
håndmikser til stiv eggedosis.
Dette kan ta 8–10 minutter,
men ikke vær utålmodig – det
er avgjørende for å få til en
suksessfull kake.

Vend inn smør, mandler og
appelsinskall i eggedosisen med
en stor metallskje. Sikt i hvetemel
og bakepulver, og fold alt forsiktig
inn. Hell røren i kakeformen.
Stek i ovnen i 50–60 minutter
(30–40 minutter for den mindre
kakebunnen) til kaken er fast når
du trykker på den. Avkjøl i formen
i 5 minutter før du setter den på en
rist, ta av bakepapiret rundt og la
den bli helt kald.

Appelsinsirup
4 ss sukker
6 ss vann
To striper appelsinskall
4 ss Cointreau.
Slik gjør du:
Hell 4 ss sukker i en liten panne
med 6 ss vann og to striper
appelsinskall. Varm forsiktig og rør
til sukkeret har smeltet. Fosskok
videre i 2–3 minutter til du får en
sirupskonsistens. Avkjøl, og rør
inn 4 ss Cointreau.

Crème patisserie
6 eggeplommer,
3 ts vaniljeekstrakt
140 g sukker
50 g hvetemel
600 ml melk
25 g mykt smør.
140 ml fløte til krem
500 g crème fraîche
Denne eggekremen kan lages
to dager før og oppbevares i
kjøleskapet. Før bruk, rør inn 500
g crème fraîche.
Slik gjør du:
Visp sammen eggeplommer,
vaniljeekstrakt og sukker med en
håndmikser til blandingen er blek
og tykk. Visp inn hvetemel. Kok
opp melk, og visp gradvis inn i
eggeblandingen. Hell tilbake i
pannen og kok over svak varme.
Visp til eggekremen er tykk og
blank. Kok forsiktig i 2 minutter
til for å få bort melsmaken. Ta
pannen av varmen igjen og
pisk inn det myke smøret. Ta
eggekremen over i en bolle, la
kjølne under plastfolie. Pisk fløten
til krem og fold den inn i den
avkjølte eggekremen.

Modelleringssjokolade
Gir ca. 1,8 kg
Tilberedning: 10 minutter
1, 25 kg vanlig sjokolade,
knekt i biter
700 g flytende glukose
Slik gjør du:
Smelt sjokoladen i vannbad og
la kjølne i et par minutter. Varm
glukosen forsiktig i en panne,
og hell den i en stor bolle. Visp
sjokoladen gradvis inn i glukosen,
til du får en tykk masse som ikke
henger fast i bollen. Legg i en
tett plastpose og la den ligge en
time til den blir fast. Når den skal
brukes, knar du den lett til den er
myk. Varm den i mikrobølgeovn
på avtining i 10–15 sekunder hvis
den er veldig hard.

Dekorering og
presentasjon av kaken
1 mengde appelsinsirup
800 g friske bringebær
400 g rips, noen med stilken på
22 cm og 32 cm kakebunner
200 ml bringebærcoulis
1 mengde Crème patisserie
(se egen oppskrift)
400 g rips
1 eggehvite
4 ss sukker
Omtrent 1,8 kg modelleringssjokolade
(se egen oppskrift)
6 plastpinner til støtte
(fås på konditori)
800 g små jordbær
200 g blåbær
Melis til pynt
Slik gjør du:
Dagen før servering deler
du kakebunnene i to. Smør
snittendene med sirup. Knus
halvparten av bringebærene
lett. Legg to av bunnene
med snittenden opp på et
kakebrett hver og smør på et
lag bringebærcoulis. Hell på
de knuste bringebærene, og et
tynt lag med Crème patisserie.
Legg de andre halvdelene av
kakebunnene oppå, slik at du har
to kaker. Avkjøl.
Plukk ut 6–8 stilker med rips.
Visp eggehviten lett og ha melisen
i en dyp bolle. Pensle ripsene lett
med eggehvite og dryss dem med
et tynt lag melis. Legg dem på
et flatt fat og la tørke over natten.
[color=#000000][/color]
Spre Crème patisserie tynt over
toppen og på sidene av kakene.
Mål omkrets og høyde på den
minste kaken og rull en tredjedel
av modelleringssjokoladen til en
pølse. Legg pølsen mellom to
bakepapir. Kjevle ut en firkant like
stor som målene, men lag den
3–4 cm høyere enn kaken. Snu
sjokoladefirkanten og dra av det
øverste laget med bakepapir.
[size=2][/size]
Trim den nederste delen til en jevn
og rett kant, og la den øverste
delen være litt bølgete. Legg
sjokoladefirkanten forsiktig rundt
kaken med den rette kanten ned
mot bunnen, og press inn sidene.
Dra av bakepapiret. Sjokoladen
skal stikke opp fra toppen av
kaken, for den skal fylles etterpå.
Gjenta prosessen med resten
av sjokolademassen til den større
kaken. Skjær plastpinnene til like
lengder, omtrent 2 cm lengre enn
høyden på den største kaken.
Sett 4 ned i midten av kaken i en
firkantet formasjon, litt mindre enn
den minste kaken, og sett 2 pinner
i midten av de 4 andre pinnene.
Sett kakene oppå hverandre, og
pynt med bær og melis.


#2

Nessie sa for siden:

Jeg har oppskrifta i pdf.fil om noen vil ha den på mail :knegg:


#3

Lykken sa for siden:

Herregud, sånt har jeg ikke tålmodighet til, jeg falt av midtveis i oppskriften. ;)


#4

tinkadott sa for siden:

Jeg burde vel ha brynet meg på denne til søster sitt bryllup i sommer, men tviler!


#5

mkj sa for siden:

Det var litt av en oppskrift! Men på en måte så var det jo utseendet som gjorde den veldig spesiell. Man kan sikkert bruke vanlig vaniljekrem også så har man i alle fall spart litt jobb.

Og så kan jeg tenke meg at det også funker i bare en flat etasje - i hvertfall første gangen.


#6

Mjau sa for siden:

:dåne:


#7

Pebbles sa for siden:

Omg! Fikk nervøse rykninger av den laaange oppskriften! :knegg:


#8

Nessie sa for siden:

Noen må jo prøve! :hyper:


#9

Acsa sa for siden:

Venter til det blir sesong for friske bær. :nemlig:


#10

Inagh sa for siden:

Å du milde Mozart. Jeg leste til øyet ble stort og vått, og inne i hodet mitt dannet det seg veldig interessante bilder av takraset som jeg hadde endt opp med skulle jeg forsøkt meg på et slikt kunstverk. :knegg:


#11

Rug sa for siden:

1,8 kg modelleringssjokolade? Altså 1,3 kg (!) sjokolade og resten glukose? Tretten plater kokesjokolade? Tror nesten jeg måtte fordelt den der på flere butikker...


#12

Ine sa for siden:

:D Sikkert fått en kommentar hvis ikke ja.


#13

teamor sa for siden:

this is a job for......hu derre Husmorhappy :D


#14

Nessie sa for siden:

Iset!! :rope: :digger:


#15

Tussa sa for siden:

No kom eg på en ting eg kan sette på lista mi, appelsinsjokoladekake. :urk:

Ellers, SÅG den god ut!


#16

Rabarbra sa for siden:

:fnise: Evt unnskyldt deg med en laaaang forklaring og en utskrift av kakeoppskriften som "bevis"... Hehe.


#17

Trixie sa for siden:

:dåne:


#18

Spoon sa for siden:

:daane:


#19

Nessie sa for siden:

:humre:

Baker denne i påska du søs? :blafre:


#20

Dixie Diner sa for siden:

Hehe, til og med for meg så den der litt i overkant ut. :knegg:


#21

Nessie sa for siden:

:skuffet:

Jeg tror kanskje oppskrifta SER verre ut enn den er.


#22

Dixie Diner sa for siden:

Ja det gjør den helt sikkert, jeg har jo vært borti 500 meter lange oppskrifter før. Men jeg tror jeg må spare litt penger før jeg kan lage denne. :knegg: Jeg vet ikke om jeg synes den ser ut som den er verdt halvannet kg kokesjokolade, den massen ser ikke noe god ut.


#23

Nessie sa for siden:

Det er sjokoladen som gjør meg mest skeptisk. :skeptisk:
Synes den prosessen så verst ut.


#24

Dixie Diner sa for siden:

Ja enig. Kanskje man kan prøve uten den sjokoladen, den så jo uansett ut til å ødelegge hele kaken. Ikke utseendemessig, men jeg synes ikke det høres godt ut. Kan jo heller lage en god sjokkisglasur.


#25

Nessie sa for siden:

Ja, må jo være litt upraktisk å skjære i og? :vetikke:
Det går jo an å pynte med noen "strimler" av stivnet sjokolade feks.


#26

teamor sa for siden:

Da er du ikke husmorhappy nok :hehehe:


#27

Mrs. Longbottom sa for siden:

Jeg syns ikke kaka hørtes noe god ut i det hele tatt, jeg :o


#28

Dixie Diner sa for siden:

Joda, jeg er husmorhappy på vasking og baking generelt, men jeg er ikke "bryllupskake-typen", ikke helt enda. :knegg:


#29

Kanina sa for siden:

Kakebunnen virket jo overkommerlig og god, så den kunne jeg godt funnet på å prøve, kanskje med en slags krem på og revet sjokolade over. :nam: Resten av de fancy greiene synes jeg ikke er verd det.

Utseendemessig minner den meg om en (!) av kakene Fru Svigerkanin hadde forberedt til første middag med mine foreldre. Snakk om å skulle imponere! Det var en slags sjokolademousse-kake med sjokolade-kant rundt, omtrent som på bildet (håper ikke hun hadde brukt 14 sjokoladeplater!). Pluss to andre kaker. :dåne:


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.