Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Din beste vaffeloppskrift

#1

Katinka sa for siden:

I lys av den store vaffeldebatten fikk jeg lyst til å dele min beste vaffeloppskrift med dere, og vil gjerne se flere - med og uten sukker!

Yndlingsvafler

100 g smør
4 egg
4-5 ss sukker
1/2 ts kardemomme
4 dl hvetemel
1/2 ts bakepulver
5 dl melk

Noe av melka kan erstattes med rester av yoghurt, kulturmelk, fløte eller rømme.
La røra svelle i cirka 15 min. Røra skal være tjukk, som tjukk saus.


Og så må jeg dele denne, som jeg fikk hos noen skjønne husholdersker på Island.

Vafler

2 1/2 dl mel
2 1/2 dl mælk
1 tsk bakepulver
2 æg
1 tsk sukker
2 msk olie

Mel+bakep+sukker i en skål. Pisk æggehvider. Bland æg og melk sammen. Bland i melet.


#2

Nenne sa for siden:

Jeg skal jammen notere meg disse for jeg pleier bare å slumse med vafler jeg.


#3

Maxine sa for siden:

Tenker samme som Nenne - bruker man virkelig oppskrift til vafler?

Men vi spiser ikke vafler, så det er ett fett.


#4

Katinka sa for siden:

Superkokker av undertegnedes format gjør sannelig det! ;)


#5

Maxine sa for siden:

Jeg er superkokk. Med en enorm klisterhjerne.


#6

Katinka sa for siden:

Jeg trøster meg med at jeg ikke er så ille som ei venninne av meg. Til mannens forskrekkelse målte hun opp mengder vann for å koke brokkoli.


#7

Maxine sa for siden:

Åh. Hyl.


#8

gnuri sa for siden:

:knegg:


#9

Dixie Diner sa for siden:

Dette er de absolutt beste vaflene jeg har smakt. Jeg er egentlig ikke noe voldsomt til søtmons, og disse vaflene er jo søte, nesten som kake. Men de er bare helt deilige!

DRØMMEVAFLER

100 gram smeltet smør
5 egg
1,5 dl sukker
3 dl seterrømme
4 dl melk
1 ss bakepulver
2 ss vaniljesukker (jeg liker vaniljesmak, men 1 ss kan godt sløyfes)
1 ts kardemomme
6 dl hvetemel

Pisk sammen sukker, rømme, melk og egg. Tilsett smeltet smør. Rør i bakepulver, kardemomme og hvetemelet. Pisk det til en glatt og klumpfri røre, og la den stå og svelle i 15 minutter.

Stek tykke gode vafler og server dem med smør, rømme eller krem og syltetøy.


#10

vimjer sa for siden:

Tre egg
"Passe" mengde sukker
Noen dl vann
Vaniljesukker
Bakepulver
Hvetemel (til passe tykkelse)

Ja, den ser kjip ut, men gir de nydeligste vafler. Jeg liker dem litt sprø og godt stekt.


#11

Filifjonka sa for siden:

Jeg bruker ikke oppskrift, men liker vafler som ikke er så søte, og ikke smaker vanilje eller kardemomme.
Så det jeg pleier å ha i er rømme, egg, melk, mel (gjerne en blanding av hvetemel, havremel og evt. litt sammalt grov hvete), litt smeltet smør, evt. LITT sukker. Så pleier jeg gjerne å putte oppi det kjøleskapet byr på av melkeproduktrester: Creme fraiche, yoghurt, fløte og denslags. Kan vel ikke direkte kalle dette en oppskrift. :)


#12

Høst sa for siden:

Jeg pleier også bare å mikse sammen noen egg (ganske mange i og med at jeg ikke kan bruke vanlig melk), litt sukker, smeltet smør, bakepulver, vaniljesukker, mel, soya/rismelk, og havregryn. Havregryn gjør vaflene litt tyngre, men veldig gode og mettende. Dersom man er sparsom med sukkeret og smøret, og velger en litt grov meltype sammen med havregryn, er vaflene et greit alternativ til frokost for en brødlei liten tass....:)


#13

Tussa sa for siden:

Toros gule 123 :sparke:

Og abbonere dermed på tråden ;)


#14

Harriet Vane sa for siden:

Pannekaker og vafler er slumsemat. Jeg veier rundstykke og bolleemner (hysterisk) men bare mikser til passe røre når jeg lager pannekaker og vafler.

Vafler:
Jeg bruker resteting (matyoghurt, rømme, kefir, melk, biola, kesam og hva_har_du), mel, ganske mange egg, (minst 4), ørlite bakepulver eller natron (alt etter om jeg har sure eller søte ting i) og litt sukker. Som Maximillia synes jeg at "smak" på vaflene er en uting. Jeg liker ikke kardemomme i hverken boller eller vafler.

Ca oppskrift:

Tilsammen 1 liter melkebaserte ting, gjerne en blanding, kan godt ha gått over dato.
1 ts natron eller bakepulver
1/2 dl sukker
7 dl hvetemel (kan godt delvis erstattes med litt grovere mel, byggmel eller havregryn)
50 g smeltet smør
4-5 egg.

Lag klumpfri røre (jeg blander i blender :lat: ), la svelle litt og stek i vei.

Til pannekaker lager jeg en tynnere røre, uten sukker og med mer grovt.


#15

Filifjonka sa for siden:

Nå ser jeg at jeg glemte bakepulver/natron i min "oppskrift". Og jeg ser at Mim og jeg har samme vaffelsmak og lager temmelig like vafler, bortsett fra at jeg har enda mindre sukker i. :dulter: :lakei:


#16

Nora sa for siden:

Pose-vafler
Pose-pannekaker
Pose-kaker

:D


#17

Nabojenta sa for siden:

Kan jeg anbefale mine damer å ha i litt øl i røren?
Det gjør mange ganger pappa, og de vaflene er himmelske!!!:nikker:


#18

cilen sa for siden:

Ja, DE er VIRKELIG utrolig gode!!! Men han er da flink på kjøkkenet å da..


#19

Camomilla sa for siden:

Jeg har ingen oppskrift, jeg har mannen .......

Men det som vi har oppi er vaniljesukker.

Appropos ØL, det blir gode pølser om man har det i pølsevannet også.


#20

Nabojenta sa for siden:

Oppi mannen???

:D


#21

Mams sa for siden:

Toro er min gode venn også :o
Det hender jeg klemmer til å lager vaffelrøre uten min gode venn Toro, men da er jeg opskrift slave. Bruker gjerne en jeg har i den store kokeboken til Henriette Schnberg Erken eller hva hun nå heter. Man må bare passe på å redusere mengden, for det er boken for store familier.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.