Dette er de absolutt beste vaflene jeg har smakt. Jeg er egentlig ikke noe voldsomt til søtmons, og disse vaflene er jo søte, nesten som kake. Men de er bare helt deilige!
DRØMMEVAFLER
100 gram smeltet smør
5 egg
1,5 dl sukker
3 dl seterrømme
4 dl melk
1 ss bakepulver
2 ss vaniljesukker (jeg liker vaniljesmak, men 1 ss kan godt sløyfes)
1 ts kardemomme
6 dl hvetemel
Pisk sammen sukker, rømme, melk og egg. Tilsett smeltet smør. Rør i bakepulver, kardemomme og hvetemelet. Pisk det til en glatt og klumpfri røre, og la den stå og svelle i 15 minutter.
Stek tykke gode vafler og server dem med smør, rømme eller krem og syltetøy.
Jeg bruker ikke oppskrift, men liker vafler som ikke er så søte, og ikke smaker vanilje eller kardemomme.
Så det jeg pleier å ha i er rømme, egg, melk, mel (gjerne en blanding av hvetemel, havremel og evt. litt sammalt grov hvete), litt smeltet smør, evt. LITT sukker. Så pleier jeg gjerne å putte oppi det kjøleskapet byr på av melkeproduktrester: Creme fraiche, yoghurt, fløte og denslags. Kan vel ikke direkte kalle dette en oppskrift. :)
Jeg pleier også bare å mikse sammen noen egg (ganske mange i og med at jeg ikke kan bruke vanlig melk), litt sukker, smeltet smør, bakepulver, vaniljesukker, mel, soya/rismelk, og havregryn. Havregryn gjør vaflene litt tyngre, men veldig gode og mettende. Dersom man er sparsom med sukkeret og smøret, og velger en litt grov meltype sammen med havregryn, er vaflene et greit alternativ til frokost for en brødlei liten tass....:)
Pannekaker og vafler er slumsemat. Jeg veier rundstykke og bolleemner (hysterisk) men bare mikser til passe røre når jeg lager pannekaker og vafler.
Vafler:
Jeg bruker resteting (matyoghurt, rømme, kefir, melk, biola, kesam og hva_har_du), mel, ganske mange egg, (minst 4), ørlite bakepulver eller natron (alt etter om jeg har sure eller søte ting i) og litt sukker. Som Maximillia synes jeg at "smak" på vaflene er en uting. Jeg liker ikke kardemomme i hverken boller eller vafler.
Ca oppskrift:
Tilsammen 1 liter melkebaserte ting, gjerne en blanding, kan godt ha gått over dato.
1 ts natron eller bakepulver
1/2 dl sukker
7 dl hvetemel (kan godt delvis erstattes med litt grovere mel, byggmel eller havregryn)
50 g smeltet smør
4-5 egg.
Lag klumpfri røre (jeg blander i blender :lat: ), la svelle litt og stek i vei.
Til pannekaker lager jeg en tynnere røre, uten sukker og med mer grovt.
Nå ser jeg at jeg glemte bakepulver/natron i min "oppskrift". Og jeg ser at Mim og jeg har samme vaffelsmak og lager temmelig like vafler, bortsett fra at jeg har enda mindre sukker i. :dulter: :lakei:
Toro er min gode venn også :o
Det hender jeg klemmer til å lager vaffelrøre uten min gode venn Toro, men da er jeg opskrift slave. Bruker gjerne en jeg har i den store kokeboken til Henriette Schnberg Erken eller hva hun nå heter. Man må bare passe på å redusere mengden, for det er boken for store familier.
Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.