Nessie sa
for 18år siden:
Fikk melding NÅ fra mamma om jeg kan bake noe kake til ikveld
Har ikke tenkt meg på butikken, så jeg sjekka bakeskuffa mi
Der har jeg en pose "makronfyll" som jeg feks kan lage en slags mandelbunn av
Og så har jeg et par poser med sjokolademousse. Og en pakke med sånn ferdiglasur fra Toro (tviler på at den er god? )
Så har jeg sånn gelatinplater.
Kan jeg ha gelatin i den mousseen ?
Sånn at det blir et stivt fyll oppå bunnen? Hvordan gjør jeg det evt? Minsker jeg mengde melk i mousseen først?
HELP! :p
safran sa
for 18år siden:
Hm. Vil ikke moussen være stiv nok uten gelatin? Nei, kanskje ikke.
Nessie sa
for 18år siden:
safran sa:
Hm. Vil ikke moussen være stiv nok uten gelatin? Nei, kanskje ikke.
Nei, det tror jeg ikke.. da vil den nok flyte utover :nemlig:
allium sa
for 18år siden:
Skal ikke sjokolademousse være stiv nok til å holde fasongen? Ihvertfall når den har stivnet.
Hva med å lage en mandelbunn, legge den tilbake i kakeringen, og fylle mousse oppå? Så kan du fjerne ringen når moussen har stivnet.
Nessie sa
for 18år siden:
Fant en oppskrift på detsoteliv.no - og der bruker de bare moussen som vanlig ja.. :jupp:
Jeg har sånn "bake it easy" form jeg bruker tenker jeg. Da er fatet allerede "innbakt" ;)
Jeg prøver det! :D
Benzo sa
for 18år siden:
Bake it easy har jeg litt dårlig erfaring med, kul umulig å få kaka til å løsne fra fatet. Det har vært ostekake, ikke brukt den til ovnsbaking.
Nessie sa
for 18år siden:
Benzo sa:
Bake it easy har jeg litt dårlig erfaring med, kul umulig å få kaka til å løsne fra fatet. Det har vært ostekake, ikke brukt den til ovnsbaking.
Jeg har brukt den masse :jupp:
Både til ostekake, iskake og "vanlige" kaker :jupp:
Smører du den da? :undrer:
Det blir jeg lager mandelbunn, sjokolademousse - og så pynter jeg med revet sjokolade.. :)
Misteri sa
for 18år siden:
Det høres flott ut. Skal også bake i dag. To kaker til barnedåp i morgen. Jeg skal bake snopekake og en herlig sjokoladekake. Ugg dette blir skummelt med tanke på slankingen. Lykke til med bakingen. :)
Kaz sa
for 18år siden:
Jeg har lyst til å se bilde av resultatet jeg... :sparke:
Høres digg ut! Lykke til :nikker:
Nessie sa
for 18år siden:
Det skal du få - OM den blir bra :knegg:
Kaz sa
for 18år siden:
guniss sa:
Det skal du få - OM den blir bra :knegg:
Det sier seg selv! :knegg:
Benzo sa
for 18år siden:
guniss sa:
Jeg har brukt den masse :jupp:
Både til ostekake, iskake og "vanlige" kaker :jupp:
Smører du den da? :undrer:
Det blir jeg lager mandelbunn, sjokolademousse - og så pynter jeg med revet sjokolade.. :)
Ja, jeg smører så det holder, men må omtrent bruke borr for å få ostekaka løs fra fatet. :knegg:
Nessie sa
for 18år siden:
Benzo sa:
Ja, jeg smører så det holder, men må omtrent bruke borr for å få ostekaka løs fra fatet. :knegg:
:fnise:
Men hører noen mener at man IKKE skal smøre de da ... :vetikke:
Nenne sa
for 18år siden:
Misteri sa:
Det høres flott ut. Skal også bake i dag. To kaker til barnedåp i morgen. Jeg skal bake snopekake og en herlig sjokoladekake. Ugg dette blir skummelt med tanke på slankingen. Lykke til med bakingen. :)
Jeg vil ha oppskrift på snopekake. :blafre:
Nenne sa
for 18år siden:
Benzo sa:
Ja, jeg smører så det holder, men må omtrent bruke borr for å få ostekaka løs fra fatet. :knegg:
Ikke smør og bruk mindre smør i bunnen. :nikker: :selverfart:
safran sa
for 18år siden:
Klipp en runding i bakepapir og legg nedi først! :)
Nessie sa
for 18år siden:
safran sa:
Klipp en runding i bakepapir og legg nedi først! :)
Men hele poenget med bake-it-easy er jo at du skal slippe "flytte" kaka?
Misteri sa
for 18år siden:
Nenne sa:
Jeg vil ha oppskrift på snopekake. :blafre:
Det kan du få. Veldig enkel å lage, bare vær nøye med målene og få en skikkelig stivpisket eggehvitte. ;)
Bunn: 150 g mandler (males)
6 sukkerkavringer. (du får også ferdig knust, med sukker. Da bruker jeg seks ss.)
4 eggehvitter
2,5 dl sukker stivpiskes vend så forsiktig inn mandel og sukkerkavring som du har malt.
Krem: Rør sammen og kok opp
4 eggeplommer
1 dl fløte
1 dl. sukker
Avkjøles, må bli helt kaldt. Rør så inn 100 g soft margarin.
Kan legge inn bilde etterpå. Bruker å pynte med mandler og revet sjokolade.
Nessie sa
for 18år siden:
Her er kaka.. Ble ikke sånn kjempefin, men helt grei.
Litt for stor kakeform.. men hadde bare den. Så om jeg skal gjøre det igjen ville jeg doblet både bunn og fyll :jupp:
Misteri sa
for 18år siden:
Den så jo nam nam ut da. :)
Nenne sa
for 18år siden:
Misteri sa:
Det kan du få. Veldig enkel å lage, bare vær nøye med målene og få en skikkelig stivpisket eggehvitte. ;)
Bunn: 150 g mandler (males)
6 sukkerkavringer. (du får også ferdig knust, med sukker. Da bruker jeg seks ss.)
4 eggehvitter
2,5 dl sukker stivpiskes vend så forsiktig inn mandel og sukkerkavring som du har malt.
Krem: Rør sammen og kok opp
4 eggeplommer
1 dl fløte
1 dl. sukker
Avkjøles, må bli helt kaldt. Rør så inn 100 g soft margarin.
Kan legge inn bilde etterpå. Bruker å pynte med mandler og revet sjokolade.
Takk! :)
Minner denne litt om suksessterte eller?
allium sa
for 18år siden:
Bortsett fra margarinen... grøsser
Det skal være smør i suksessterte!
Misteri sa
for 18år siden:
Kjært barn mange navn, er det ikke noe sånt? Ja det er vel suksesterte det blir kalt også. Syns denne er enklere i oppskriften og vel så godt. :)
safran sa
for 18år siden:
guniss sa:
Men hele poenget med bake-it-easy er jo at du skal slippe "flytte" kaka?
Hva er bake-it-easy? :blond:
allium sa
for 18år siden:
safran sa:
Hva er bake-it-easy? :blond:
Du baker kaken rett på serveringsfatet.
Hyacinth sa
for 18år siden:
Benzo sa:
Bake it easy har jeg litt dårlig erfaring med, kul umulig å få kaka til å løsne fra fatet.
Hm.. Er ikke det poenget da? :blond:
Karamell sa
for 18år siden:
Etter tips fra meg :tøff:
Benzo sa
for 18år siden:
Kristin sa:
Hm.. Er ikke det poenget da? :blond:
Jo, hvis du er på slanker'n så er det nok en fordel. :knegg: