Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Ostekake (ønsker oppskrift)

#1

Silver sa for siden:

Noen som har den ostekake-oppskiften som har brukt å stå på (sitron)gelè-pakkene?

Event annen oppskrift som er "safe"...


#2

Trulte sa for siden:

Den mest safe er vel en-to-tre ostekaka. God er den og ;).


#3

Silver sa for siden:

Ja.... det er mulig... om ikke jeg finner den andre igjen så kanskje :)
Men den oppskriften på gelèpakken har vert kjempegod! Håper noen kan trylle den fram til meg... ;)


#4

Dixie Diner sa for siden:

Er ikke det bare den vanlige standard-ostekaken som står på pakken? I så fall er det denne, med variasjoner. Jeg har feks. ikke brukt vaniljesukker i røra, og noen velger å ha gelé (halv mengde vann) på toppen.

Jeg synes forresten denne er MYE bedre. En av de desidert beste ostekakene jeg noensinne har smakt. :nam:


#5

Silver sa for siden:

Jo, det er den vanlig standart oppskriften som står på gelepakken.... Men den gelepakken jeg kjøpte denne gangen stod det ikke noen oppskrift på......


#6

Dixie Diner sa for siden:

Forresten så har jeg brukt andre typer gelé i slik ostekake, med hell. Jeg synes CF-ostekaka blir best med sitron, men i den vanlige ostekaken bruker jeg ofte appelsingelé, alle jeg har servert den til synes det er enda bedre. Pynter sjelden med gelé oppå, men bruker frukt, feks. hermetiske mandarinbåter, eller druer og kiwi.


#7

ItsOnlyMe sa for siden:

Denne bruker jeg å lage ( og det er iallefall den som stod på gelepakken. Oppskriften fann jeg på nett en plass engang for leenge siden, husker ikke hvor)
Knallgod! :)

Vidunderlig ostekake!

Bunn:
1 pakke bixit fullkornskjeks - knust
150 gr smeltet smør
Rør dette sammen og press det forsiktig i bunn av formen.
(Det er viktig å ikke presse det for hardt sammen, da det lett blir vanskelig å skjære i kaka når den blir ferdig.)

Hvit ostemasse:
1 pakke philadelphia ost - naturelle
1 pakke lett rømme
100 gr melis
Rør dette til en jevn masse

3 dl kremfløte - piskes til krem UTEN sukker
1 pakke sitrongele lages med halve mengden vann (2,5 dl), avkjøles og blandes i kremen
Bland så alt sammen før det helles over kjeksbunnen, og settes i kjøleskapet slik at ostemassen stivner.

Topp;
1 pakke rød (eller annen farge) gele lages med halve mengden vann (2,5 dl), avkjøles og helles forsiktig over ostemassen.
Vent til ostemassen er stivnet helt med dette!
(Kan også bruke 2 pk om ønskelig).

Sett så hele kaken i kjøleskapet til geleen har stivnet. Pynt etter eget ønske.


#8

Lykken sa for siden:

Denne lagde jeg i helgen, veldig god, vanlig ostekake:
Ingredienser:

Bunn:
225 g søt havrekjeks (f.eks. Bixit)
100 g smør

Fyll:
1 pk sitrongelépulver
2,5 dl vann
3 dl kremfløte
3 dl lettrømme
125 g kremost
100 g melis
1 ts vaniljesukker

Pynt:
1 boks hermetiske mandariner

Fremgangsmåte:

Knus kjeksen i en morter eller knus kjeksen ved å ha den i en plastikpose og kjevle over. Bland kjekssmulene med smeltet smør. Ha en kakering (26 cm i diameter) direkte på et passende fat. Klem kjeksblandingen i bunnen og helt inn til kanten på kakeringen. (Alternativt: bruk den nye typen kakeform som kombinerer springform med kakefat, se bildet.) Sett formen kaldt.

Løs opp gelépulveret i kokende vann. Avkjøl til den er kald, men fortsatt helt flytende. Pisk sammen rømme, kremost, melis og vaniljesukker. Pisk kremfløten stiv og pisk kremen deretter inn i fyllet. Pisk til slutt inn avkjølt gelé i en tynn stråle. Hell fyllet i kakeformen og la kaken stivne i kjøleskapet (4-6 timer). Skjær forsiktig langs kakeringen med en kniv. Fjern kakeringen og pynt kaken med godt avrente mandarinbåter.

Tips:

Ikke bruk hurtiggelé til denne oppskriften.

Bruk elektrisk mikser når du blander fyllet, slik at blandingen blir helt jevn.


#9

Susse sa for siden:

Jeg pleier å bytte ut rømmen med vaniljekesam. Røra blit litt tynnere og bør stå litt i kjøleskapet før den helles over bunnen. Blir nydelig !


#10

Che sa for siden:

Var akkurat det jeg skulle anbefale også - veldig godt altså!


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.