Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

"Sunne" pølsemiddager

#1

Pasta sa for siden:

Vi er veldig glad i pølser hele familien og spiser det alt for ofte. Det varierer lite hvordan vi tilbereder. Enten med potetmos (fra pose), med pasta og tomatsaus, i brød eller på pizza. Med andre ord ikke så veldig sunt.

Har noen tips til gode, velprøvde oppskrifter på middager med pølser som gjerne er litt smakfulle og gjerne inneholder litt sunne ingredienser i tillegg til pølsene?


#2

Marit K sa for siden:

Hva med å lage hjemmelaget rotmos, i stedet for posepotetmosen?
Da koker du bare ønskede rotgrønnsaker til de er møre, har i en klatt smør, litt melk eller fløte, og salt og pepper, og moser godt sammen. Det smaker nydelig.


#3

Dixie Diner sa for siden:

Du kan i hvert fall begynne med å bytte ut posemosen med skikkelig potetmos. Posemos smaker jo og har konsistens som lim, og ekte potetmos er jo latterlig enkelt å lage, og tar veldig kort tid om du koker potetene i bittesmå biter. Bland gjerne også inn andre grønnsaker før mosing. :)

Når vi har pølser og stappe (nam), bruker jeg gode, tykke kjøttpølser som jeg lar trekke, de er såå saftige. Og så steker jeg alltid en blanding av paprika, sopp, mais og løk som jeg har ved siden av. Kjempegodt.


#4

Camomilla sa for siden:

Vi er ikke så kreative på pølsefronten. Bruker enten Go' og mager eller kylling og kalkunpølser. Bruker enten rotmos eller potetmos til, hjemmelaget. Går fort når man kutter det i terninger.


#5

gajamor sa for siden:

Middagspølser
Grønnsaker
Rømme

Skjær alt i biter, stek det, tøm over 2-3 dl rømme og varm opp. Du kan servere en eller annen form for poteter ved siden av, eller bruke en pose med "lapskausblanding" oppi gryta. Enkelt, raskt, og til og med folk som hater rømme liker dette.


#6

Turban Smukk sa for siden:

Kjøp eventuelt litt grove pølser fra slakteren og lag hjemmelaget potetmos eller rotmos, som nevnt over, og/eller lag ratatouille til?

Denne (ostegratinerte pølser med middelhavsgrønnsaker) synes jeg også er et godt alternativ som pølsemiddag, mye god smak fra grønnsaker og krydder.




#9

Pasta sa for siden:

Takk for gode tips.


#10

Selma sa for siden:

Pølser i biter, en pose lapskausblanding og litt buljong - middag på under 15 minutter!


#11

Skilpadda sa for siden:

Jeg lager pølsegrateng med spinat og fullkornsmakaroni, den liker både Poden og jeg godt (mannen er ikke så glad i spinat, men han spiser nå det han får). Det tar litt tid, men er ikke egentlig så mye jobb - kan sikkert lages ferdig kvelden før og settes i ovnen når man kommer hjem.

Jeg lager hvit saus av ca. 4 ss mel og 4 ss smør, presser noen hvitløksfedd i smøret før jeg har i mel, og sper med melk. Har i kanskje en halv pose frossen spinat som får tine i sausen, smaker til med salt. Har i 4-5 eggeplommer, pølsebiter og kokt fullkornsmakaroni, og til sist de stivpiskede eggehvitene. Helles i form (gjerne to former så de ikke blir så høye og bruker så lang tid), brødrasp oppå, stekes i en times tid på 200-225 grader. Jeg bruker å servere tomatsaus og brokkoli til.


#12

Che sa for siden:

Irma har en helt fantastisk oppskrift - som iallefall er god.
Pasta med pølse og pesto

500g spagetti
400 g pølse (kokt, røkt kjøttpølse – eller andre krydrede pølser)
4 ss olivenolje
1 rød paprika
1 gul paprika
2 dl sjampingjonger
1 løk (evt 4 vårløk)
1 ½ dl pesto
1 ½ dl revet, fersk parmesan
salt og nykvernet pepper

Kok spagettien etter anvisning på pakken. Skjær pølsene i skiver og stek dem raskt lysebrune i to skjeer olivenolje. Ta pølsekivene opp av pannen. Tilsett grønnsaker. La dem surre på svak varme i 6-8 minutter. Legg pølseskivene tilbake i pannen og rør inn pesto og mesteparten av parmesanen. Smak til med salt og pepper. Bland sausen i spagettien. Dryss med resten av parmesanen rett før servering.

Pesto
1 liten potte frisk basilikum
1 ts grov salt
2-4 hvitløksklæfter
50g pinjekjerner
3 ss nyrevet parmesanost
5 ss olivenolje

Med kjøkkenmaskin: Ha i basilikum, salt, hvitløk, pinjekjerner, parmesan og 3 ss av oljen og kjør det raskt sammen i maskinen. Ha i resten av oljen litt etter litt.
I morter: Knus basilikum, salt hvitløk, pinjekjerner, og parmesan til en jevn masse. Ha i oljen litt etter litt.

Forøvrig så er resten av Irmas oppskrifter her


#13

Katta sa for siden:

Pølseform:

2 poser potetmos tillaget etter oppskrift på pakken smøres utover bunnen av en ildfasr form. Ha på ketchup eller spagettisaus og smør utover mosen.
2 kjøttpølser i biter, 1 boks mais, 1/2 purre i ringer og 1/2 paprika i biter strøs utover. Litt revet ost på toppen og stek i ovn ca 5 min på 200 grader til osten er smeltet og passe gylden.

En barnefavoritt;).


#14

Honda sa for siden:

Hvor får man tak i det da når man ikke har ordentlige kjøkk/slaktebutikker?
Og har Rema,Bunnpris,prix,mega og kiwi?



#16

Ami sa for siden:

Masse gode tips. :jupp:

Men, uansett hva du gjør - styr unna posepotetstappe. Det har ikke noe med poteter å gjøre og inneholder masse E-stoffer man strengt tatt ikke vil ha i kroppen. :grøsser:

Potetmos er så himla enkelt å lage selv.

  • skrell poteter, kok
  • ha i en god klatt smør, en klunk melk, litt salt og pepper, mos - smak til med det du vil ha mer av. Easy-peasy.
    For å bli fortere ferdig kutter du potetene i terninger før du koker.

#17

Skytte sa for siden:

Hmmmm... Dette hørtes interessant ut. Poden er veldig opptatt av å skulle spise spinat om dagen (har sett Skipper'n tegnefilm :rolleyes:), så denne hadde nok falt i smak hos han. Må testes.


#18

Najade sa for siden:

Jeg mener Coop har et sånn "internt" merke hvor de har ulike pølser som er grovere. Blant annet bratwürst og hvitløkspølse.


#19

Enhjørning sa for siden:

Når man har en femåring som har bestemt seg for at hjemmelaget potetmos ikke er godt, blir det pose, dessverre. :sukk: / :gaah:


#20

IOA sa for siden:

Snuppa her elsker denne. Vi lager den ganske ofte. Innimellom bytter vi ut pølsene med en frossen sei-blokk, og da får vi en helt ny rett. Det blir en ganske stor porsjon, nok til en middag til alle oss, pluss en restemiddag til Snuppa og meg når mannen jobber.


#21

Ami sa for siden:

Jeg linker til et innlegg av Fluke fra det andre forumet.

I min "E-nummer i maten" av Tron Soot-Ryen står det mye om de fleste kjente E-stoffer, både på godt og vondt. Når han skal ramse opp mat han kaller den verste E-maten kommer potetmospulver øverst på listen. STYR UNNA TIL BARNA skriver han. Jeg velger å tro han ikke gjør det for å skremme.

Men det er selvsagt vanskelig når unger får fikse ideer. :gal:


#22

Dixie Diner sa for siden:

Ha en tom potetmospose i skapet, lag ordentlig potetmos og legg posen ved siden av gryta. :knegg:


#23

Enhjørning sa for siden:

:lol:
Vi prøvde noe lignende i går. Ikke vellykket. :knegg:

Amidriel: Jeg er fullstendig klar over det. Det er derfor jeg er så frustrert... :gal:


#24

Katta sa for siden:

Det som er problemet med ordentlig potetmos (i settinger hvor man føler for å lage posemos) er at man må skrelle alle potetene først. DET tar tid. Resten er barnemat.


#25

Dixie Diner sa for siden:

Ja, og skjære dem, jeg hater å stå og skjære opp masse grønnsaker. Men det kan jo feks. gjøres kvelden før, og ligge i vann i gryten til man kommer hjem fra jobb, feks.


#26

Turban Smukk sa for siden:

Jeg tror kanskje Mega kan ha?


#27

Interference sa for siden:

Høh? Det er jo kosejobb, og det tar jo ingen tid i det hele tatt. Skrellingen av poteter derimot... :skeptisk:


#28

Dixie Diner sa for siden:

Kosejobb? :skeptisk: Jeg synes det er noe dritt og det kan ta lang tid om jeg skal skjære grønnsaker til en stor lapskaus-gryte eller noe. Eller, av og til kan jeg kose meg med det, sitter feks. i stua foran tven og gjør det, men stort sett skulle jeg ønske alt kunne skjære seg selv og hive seg oppi gryta. :knegg: Jeg elsker å lage mat, men akkurat det å skjære opp en haug med grønnsaker (spesielt gulrøtter i små, småå biter til lasagne/pastasaus - revet er ikke det samme!) synes jeg ikke er særlig kjekt. Men for all del, greit nok.


#29

Filifjonka sa for siden:

Pølselapskaus med masse rotgrønnsaker og poteter, og bare litt pølser.
F.eks. gulrøtter, kålrabi, søtpotet, purre, sellerirot. Kok i lite vann med litt god buljong/fond i vannet, og ha i pølsebiter til slutt.


#30

Interference sa for siden:

Vi bruker en del fullkornsris med grønnsaker i småbiter blandet i. Det blir kjempegodt om man omeletter det til lunch dagen etterpå og. :nam:


#31

Fadese sa for siden:

Jo, takk. - Mmmm! Mamma, dette er den beste potetmosen jeg noen gang har smakt! :himle:

Mitt forslag til pølseform:
Løk og sjampinjong surres i panne. Pølseterninger og hvitløk tilsettes. Bland sammen noen egg, tilsette bittelitt vann, hell det i pannen og la det surre til eggeblandingen stivner så vidt.
Legg dette nederst i en ildfast form.
Oppå legges et lag potetmos eller rotmos. Jeg pleier å tilsette hvitløk også i dette. Gratineres og serveres.


#32

Lucifer sa for siden:

Ikke bedre når 35-åringen har bestemt seg for at posestappe er tingen! :rolleyes:


#33

Pasta sa for siden:

Sånn er det vel egentlig hos oss også, bare at her er han 39.


#34

Gerbera sa for siden:

Wok med pølser i var en sikker vinner når vi serverte det i barnehagen jeg jobbet i ihvertfall. Masse deilige grønnsaker, pølser skjært i tynne skiver, og woksaus på til de som ville ha det.

Stekt i bålpanne, over bål, i skogen! :nam:


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.