Blondie sa for siden:
I begynnelsen når vi var samboere var økonomien heller ustabil. Derfor var vi stadig på jakt etter billige middagsvarianter (vi er varm mat-junkier begge to) og endte opp med noen perler som har blitt vanlige også de senere år.
Vår erfaring er at rimelig mat også kan være veldig god!
Her er noen av oppskriftene:
Greske kjøttboller
(4 porsjoner)
400 kjøttdeig
3 loffskiver uten skorpe
1 1/2 dl buljong
1 ts salt
1 krm pepper
1 ts oregano
1 løk, finhakket
1 fedd hvitløk, finhakket
1 egg
2 ss olje
Skjær loffen i små biter, hell over buljongen. La det svelle noen min. før det røres jevnt og blandes med kjøttdeigen. Tilsett krydderne, finhakket løk, hvitløk og egg.
Bland alt godt sammen. Form kjøttbollene med en skje og stek dem i oljen ved middels sterk varme. Snu dem slik at de blir jevnt stekte.
Serveres med kokt ris eller råstekte poteter + en grønn salat.
Stroganoff med høne
(4 porsjoner)
400 g kjøtt av kokt høne
1 løk
250 g sjampinjong
2 ss margarin/olje
2 ss hvetemel
3 ss tomatpurè
3 1/2 dl hønsekraft
1 ts paprikapulver
salt, pepper
Skjær hønsekjøttet og den rensede løken i terninger. Rens soppen og den den i skiver. Surr løken og soppen til det blir gyllent. Tilsett hønsekjøttet. Dryss over melet og bland godt. Ha i tomatpurèen og kraften. La retten koke i noen min. Smak til med krydder.
Server ris og en salat ved siden av.
Sild på epleseng
(4 porsjoner)
1 finhakket løk
1 ss olje
4 syrlige epler
600 g sildefileter
1 ss strøkavring
2 ss revet ost
Salt og pepper
Surr den finhakkede løken i oljen. Del eplene i båter. Fordel løken og eplene i en smurt ildfast form. Krydre sildefiletene med salt og pepper og legg dem over. Skinnsiden skal være opp. Dryss med strøkavringen og osten.
Sett fatet i ovnen ved 225 grader i ca 20 min.
Serveres med bakte eller kokte poteter.
God appetitt! :)