Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Knekkebrød

#1

Left sa for siden:

Er knekkebrødfan på min hals, og har levd på Havreknäcke i årevis. Dvs spist det hver dag altså, jeg har spist andre ting også :p

Jeg lagde Nannahs knekkebrød i går, og vel - greit at det knaser og smaker greit, men det er ikke helt det jeg forbinder med knekkebrød, så nå har jeg tenkt å eksperimentere meg frem til et bedre knekkebrød.
Har googlet oppskrifter på nett, og i alle jeg har funnet er det rugmel eller grovt mel av en eller annen sort.

Tips til hva som kan "erstatte" det grove melet? Mandelmel? Kokosmel?

Og det var godt med sesamfrø i, men det var jo stort sett bare det det smakte...


#2

Benzo sa for siden:

Dette er kjempegode knekkebrød:
2 dl grovt rugmel, 2 dl. solsikkefrø, 2 dl. linfrø, 2 dl. sesamfrø, 4 dl. havergryn, 2 ts.salt og 6 dl. vann. Rør alt sammen og fordel utover 2 bakeplater med bakepapir. Rut opp knekkebrødene før du setter dem inn i ovnen og stekes på 180 eller 200 grader ca 1 time. Jeg brukte varmluft og snudde stekeplatene etter halv tid pga litt ujevn steking. Pass på for det blir fort brunt/brent.


#3

Left sa for siden:

Nå glemte jeg å si at jeg er lavkarbo, minst mulig karber :)


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.