Jeg skal lage pistasjsemifreddo, og den skal i følge oppskriften inneholde sprø nougat. På vanlige butikker (Meny og Ica) har jeg bare funnet den myke typen. Noen som vet hvor jeg kan finne sprø nougat i Oslo sentrum i morgen? Jeg må sende min bedre halvdel på jakt i lunsjpausen, så det er en fordel om det ikke er så fryktelig langt unna Aker Brygge.
I følge kokeboka er det to typer nougat; myk og sprø, begge med flere typer smaker. Min kunnskap begrenser seg altså til de få setningene Jamie O. sier om saken. :knegg:
Jeg har googlet og funnet at det er flere treff på nougat som likner på denne
Finnes visstnok i flere typer, fra ulike land. Jeg mener bestemt å ha sett slikt i diverse velassosierte innvandrerbutikker. Om det er det han mener da. Ellers ser det ut som om det er noe som heter granulated nougat, men får ikke opp hva det er. I følge wikipedias forklaring på nougat kan det virke som om krokan er en form av nougat, siden det er oppmalte nøtter med brunet sukker.
Bøt I dont know, og burde egentlig holde meg unna råd her. :flau:
Det er visst noe eggehvite og greier også, så ikke helt krokan. Men tanken har slått meg ja. Evt hakke opp en daim, det må da smake godt sammen med pistasjesemifreddo? :gruble:
Ahh Tammen, det der tror jeg at det er. :hyper: Og Jamie bekrefter at det finnes ulike typer fra ulike land, men at det stort sett er det samme produktet.
Neste utfordring: velassortert innvandrerforretning i nærheten av Aker Brygge?
Jeg mener nok de kan ha sånn på ica på Aker Brygge også jeg da, men man tenker kanskje ikke på det som nougat per ce.
Dette er en sånn typisk ting jeg har sett "over alt", men ikke vet konkret hvor jeg finner når jeg skal ha det. :knegg:
Googlet litt til og funnet ut at jeg nok tenker på den persiske varianten med pistasjenøtter. MMmm, tror du finner den i de fleste innvanderbutikkene. Ellers er det vel dette som også kalles fransk nougat, kanskje du får mer hell om du spør om det? Evt hvit nougat. :vetikke:
Sprø nougat er den som setter seg fast i tennene og løsner alle plomber. :knegg:
Pascal eller andre franske konditorier selger det garantert, evt. litt finere godtebutikker. Er det ikke en på Aker brygge?
Nå har jeg vridd hodet, men kan ikke komme på noen velassorterte innvandrerforretninger i nærheten. Det er noen, men de er små. Både Ica på Aker brygge og Meny på House of Oslo er forholdsvis velassortert, og i tillegg har du jo Pascal ved fredssenteret. Det burde la seg løse.
Ja, det var det jeg også fant ut lenger opp her. Den er ikke sprø, men blir kalt sprø nougat noen steder allikevel. Den varianten jeg fant bilde av blir kalt "Traditional Spanish crispy nougat with almonds".
Nå skal ikke du komme her og lære meg ting jeg allerede har funnet ut altså. :overlegen:
:knegg:
Det ser ikke ut som om det er krokan hun skal ha. Hun skulle ha den typen som finnes fra ulike land, med egehvite osv. Fransk nougat, hvit nougat, persisk nougat, samme ulla.
Iset, i den oppskriften kan det jo absolutt se ut som nougat = krokan. Kanskje jeg bare skal lage det slik selv. :gruble: Det blir sikkert billigere enn å kjøpe på Pascal. :knegg:
Tammen, det står ikke i oppskrifta at det skal være nougat med eggehviter. Det var noe jeg selv kom på etter å ha googlet rundt. :sparke:
Jeg kjenner jeg forøvrig er litt forvirret rundt denne nougat-en. Jamie skriver: I Frankrike lager de nougat, i Italia torrone og i Spania turrón. Det er langt på vei det samme produktet, og det fins i et stort utvalg av smaker og smakskombinasjoner. ... Noen er myke å tygge på, andre sprø - i denne oppskriften passer det best med den sprø typen.
Hjemmelaget krokanvariant vil sikkert funke sammen med pistasje, tror dere ikke?