Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Fjerne tomatsmak

#1

Inagh sa for siden:

Jeg driver og lager saus til lammesteika, og i følge oppskriften skulle det være tomatpure i selve grunninga. Nuvel - jeg brukte mindre tomatpure enn hva oppskriften tilsa, likevel - vi syns det smaker altfor mye tomat. Har forsøkt å ha oppi sukker, og har hatt oppi fløte, og planlegger enda mer følte, men hittil har ikke noe hjulpet.

Noen som har gode råd for å dempe tomatsmak i saus?


#2

DM sa for siden:

Litt sukker?


#3

Inagh sa for siden:

Har prøvd sukker - tør ikke ha i mer. :sukk:


#4

Sitron sa for siden:

Salt også? Det må jo salt og sukker til for å utjevne hverandre liksom.


#5

gullet sa for siden:

Mer sukker!


#6

Inagh sa for siden:

Ja - får prøve mer sukker, og så ha i mer salt om det blir for galt andre veien. Og så slenge i mer fløte.

Ja ja - vi har god tid til middag - det er en grunn til at jeg starter med sausen tidlig. :humre:



#8

Inagh sa for siden:

Vi har masse rødvin i, så jeg tror ikke vi skal putte i eddik - men nå har vi hatt i akkurat litt mer sukker enn jeg var komfortabel med, putta i mer salt og pepper - og nå begynner det jammen meg å likne på noe!

Nå skal vi la sausen stå og kose seg et par timer, så blir det mer fløte oppi på slutten, og så tror jeg jammen meg vi er i mål.

Takk for hjelpa.


#9

Esme sa for siden:

Vet ikke om vi tenker likt her, men jeg synes at tomatpuré ofte gir en sur tomatsmak som jeg ikke er så altfor glad i, så for å brekke over smaken så er det lurt å tilsette sukker ja.

I tillegg så synes jeg det funker å runde med andre "røde" smaker som paprika (mye av det), spisskummen og chili.


#10

gullet sa for siden:

Og det er forskjell på tomatpure(og hermetiske tomater) på hvor "sure" de er.


#11

Inagh sa for siden:

Ja, det var en gruelig sur tomatsmak, som krasjet helt med den litt sure rødvina vi brukte i sausen.

Men du verden - noen timers koking, masse fløte, salt og pepper og krydderier, og sausen ble veldig god, om jeg skal få si det selv. :kry:


#12

DM sa for siden:

Bra jobba Inagh! :heia:


#13

Frantzen sa for siden:

Det ble en virkelig nydelig saus! :jupp:


#14

Gerbera sa for siden:

Og at hun tok seg bryderiet med å oppdatere rett før halv to i natt da! :knegg:

Godt du fikk fikset det!


#15

Inagh sa for siden:

Godt å høre - det viktigste er jo at gjestene liker maten. :klem:


#16

Didjeridust sa for siden:

Skriver under på frøkna si vurdering: Nammenammesaus


#17

Inagh sa for siden:

Godt å høre! :klem:

Sausen var forresten minst like god i går, da min kjære stekte kjøttbiter, som vi etterpå freste inn i restene av sausen, og hadde i grønnsaker. Dette sammen med potetmos... :nam:


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.