Jeg driver og lager saus til lammesteika, og i følge oppskriften skulle det være tomatpure i selve grunninga. Nuvel - jeg brukte mindre tomatpure enn hva oppskriften tilsa, likevel - vi syns det smaker altfor mye tomat. Har forsøkt å ha oppi sukker, og har hatt oppi fløte, og planlegger enda mer følte, men hittil har ikke noe hjulpet.
Noen som har gode råd for å dempe tomatsmak i saus?
Vi har masse rødvin i, så jeg tror ikke vi skal putte i eddik - men nå har vi hatt i akkurat litt mer sukker enn jeg var komfortabel med, putta i mer salt og pepper - og nå begynner det jammen meg å likne på noe!
Nå skal vi la sausen stå og kose seg et par timer, så blir det mer fløte oppi på slutten, og så tror jeg jammen meg vi er i mål.
Vet ikke om vi tenker likt her, men jeg synes at tomatpuré ofte gir en sur tomatsmak som jeg ikke er så altfor glad i, så for å brekke over smaken så er det lurt å tilsette sukker ja.
I tillegg så synes jeg det funker å runde med andre "røde" smaker som paprika (mye av det), spisskummen og chili.
Sausen var forresten minst like god i går, da min kjære stekte kjøttbiter, som vi etterpå freste inn i restene av sausen, og hadde i grønnsaker. Dette sammen med potetmos... :nam:
Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.