Gaaah, som jeg ønsker meg dobbel stekovn! Men det har jeg ikke, så jeg blir veldig gald for litt hjelp til å se hvordan jeg skal få all maten ferdig samtidig, uten at noe blir overstekt eller kaldt, når både kjøtt, grønnsaker og poteter skal være ovnsstekte. (Puh! Lang setning.)
Utfordringen min er altså
-kjøtt: ca 10 min i ovnen, 10 min hviletid - ferdig.
-grønnsaker: 45 min i ovnen.
-poteter: 45 min i ovnen.
Starter jeg med poteter og grønnsaker? De skal i hver sin ilfaste form, men jeg får de ikke inn på samme brett, så jeg må steke de etasjevis på varmluft. Men hvis jeg steker dette helt ferdig før jeg tar de ut og gjør plass til kjøttet, så er det jo enda 20 min til maten skal serveres.
Hjelp?
...Og kan noen være så elskverdig å oppsummere nøkkelen til å være god vertinne og ta seg av gjestene samtidig som man skal lage mat og stresser som gal med det? Jeg liker egentlig å lage mat, men takler dårlig den vertinnebiten. :sparke:
La poteter og grønnsaker steke seg ferdig, stek så kjøttet, ta det ut, og sett inn poteter og grønnsaker litt igjen. Syns de som regel blir bedre jo lengre man steker dem. Lykke til!
Det var akkurat det svaret jeg håpte på Amic@, minst hassel. :)
Men skal potetene og grønnsakene da få stå i ovnene i alle 45 minuttene først, eller lønner det seg å kutte ned steketiden litt da?
Takk gullet. Er det virkelig så enkelt? Jeg skal jammen meg forsøke, grønnsaker og poteter skal kuttes opp på forhånd, og så skal jeg lage sausen nå slik at jeg bare kan varme den opp i kveld. Så skal jeg svinse rundt med rødvinen min og være så avslappet atte. :glis:
Kan jeg brune lammefiletene på forhånd også, eller bør det skje rett før de skal i stekeovnen?
Jeg tror jeg ville hatt grønnsakene inne i 45 min først og så tilleggstid etterpå. Laget ovnsbakte grønnsaker i går selv, og de stod innei 1 time på 180 gr. Kunne godt ha stått i 15 minutter ekstra! Lykke til!
Jeg serverte ovnsbakt kylling og bakte grønnsaker i 40-årslaget mitt til 32 gjester.
Hadde brunet fileene først og puttet alt inn i ovnen. Gikk ikke glipp av et sekund med gjestene mine, så det går. Men jeg storkoser meg i sånne anledninger.
Hvis dette er oppskriften for å kunne kose seg når man skal være vertinne så skal jeg juble. Jeg stresser nesten like mye om jeg skal ha 2 eller 20 gjester..
Og nå kan gjestene bare komme å henge på kjøkkenet mitt også, jeg er ferdig med alt! :lykkelig:
Nå skal jeg vaske opp det siste, hoppe i dusjen, få på klær og sminke og kose meg med rødvin. Og maten er enkelpenkel å få ferdig fra nå. :glis:
Det gikk så fint, det er den mest avslappende middagen jeg har hostet noen gang! Og komplimentene for maten satt veldig løst. :danse:
Jeg er så utrolig fornøyd. Gjestene har akkurat tuslet hjem, og de ga uttrykk for at de var veldig fornøyd, med stemingen, maten og alt! Hurra. :lykkelig:
Nå er det natta. Takk for hjelpen alle sammen. :)