Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Bulgur?

#1

Albertine sa for siden:

Jeg har en pakke bulgur i skapet. Det ser veldig spennende ut, men instruksjonene står på et for meg ukjent språk og jeg aner ikke hvordan jeg skal tilberede det. Kan noen hjelpe meg? Vannmengde, tid, krydder? Passer det sammen med ovnsstekt kylling? Og har dere noen forslag til krydring av kylling? Har seks stykker som skal stekes hele og jeg har lyst til å variere litt.

Setter pris på forslag.


#2

iben sa for siden:

Har ikke peiling, men bulgur er ihvertfall godt til kylling. Har lett etter bulgur i butikkene men finner det aldri... Finnes det bare på innvandrersjapper?


#3

allium sa for siden:

Jeg pleier ikke å måle vann, jeg bare heller av overskuddet. Sikkert ikke smart. Men du tar altså bulgur og heller over kokende vann og lar det stå i tyve minutter. Så kan du f.eks. blande det med en dressing av olje og sitronsaft, og masse hakket persille, agurk og tomater. Godt til grillmat. Den tåler litt hakket mynte også.


#4

LilleRosin sa for siden:

Vannmengden er ca det samme som ris. 1 del bulgur, 1,5 deler vann.

Jeg brukser først å surre bulguren i smør (ganske mye. :glis: ). Så heller jeg over vann, og putter en buljongterning oppi.


#5

Ekorn sa for siden:

Habibi-oppskrift:

ca. 4. porsjoner

80 g. smør surres sammen med 3 dl. bulgur. Skal surres til bulguren er litt hvitaktig.
5 dl. god buljong helles over og 2-3 ss. tomatpure røres inn. La koke i ca. 20 min.

Bulguren blir nyydelig!



#7

Elise sa for siden:

Hva i all verden er bulgur? :gruble:


#8

Juste sa for siden:

Bulgur er durumhvete som forkokes og brukes omtrent som ris brukes i asiatisk mat. Trekkes i buljong og kan serveres au naturel eller med hakkede grønnsaker i (jeg foretrekker det siste). Nydelig til nesten alt av kjøtt, fugl og fisk :)


#9

Albertine sa for siden:

Det var jo hjemme hos dere jeg fikk det første gang, Juste. Hva slags grønnsaker hadde du i? Jeg husker paprika, men hva mer?


#10

Olympia sa for siden:

Jeg surrer den i smør først også, men bruker bare rent vann til å koke den i, og ikke buljong. Jeg vet også om noen som bruker sitronsaft i vannet under oppkokingen.

Jeg ville nok heller lagt Bulgursalat ved siden av kylling, i stedet for "bare" bulgur som bilag.


#11

LilleRosin sa for siden:

Vi bruker ofte bare bulgur. Synes det er kjempegodt; bedre enn ris.


#12

Albertine sa for siden:

Jeg skal ha seks helstekte kyllinger, to med masse hvitløk, to med sitron og to med vanlig kjedelig krydder. I tillegg skal jeg ha bulgur, couscous og vanlig ris, salat, stekte grønnsaker og creme fraiche med den ovnsbakte hvitløken. Bulguren tenkte jeg å dele i to, og ha lettstekt paprika, mais og litt løk oppi sammen med olivenolje i den ene og ha den andre plain. Men jeg aner ikke hva jeg skal ha til saus. :vetikke:


#13

Tangina sa for siden:

Ja, det er veldig godt.

#14

Juste sa for siden:

Erm sannsynligvis det jeg fant i kjøleskapet der og da ;)


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.