Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Stekt laks

#1

Vimsen sa for siden:

Det ernoe av det beste mannen min vet. Jeg er ikke glad i rød fisk, men siden han har vært syk i en uke og fremdeles ikke er bra, tenkte jeg å lage noe slikt til han i morgen.

Har dere noen gode oppskrifter å dele? Gjerne med godt tilbehør, slik at jeg kan spise også.


#2

Nessie sa for siden:

Jeg bruker å kjøpe bein/skinnfri laksefileter jeg da. Og så steker jeg dem i litt olje med chili og sitron. På ganske høy varme, sånn at de blir SPRØ :nam:

Så koker jeg tagiatellepasta der jeg tilsetter litt brokkoli på slutten.

Når jeg serverer så har jeg på noen "dæsjer" med søt chilisaus :jupp:

Ikke særlig fancy, men ganske så godt!


#3

Nessie sa for siden:

Her er også noe jeg bruker lage innimellom:

Dette trenger du til 4 porsjoner:

- 600 g laksefilet

  • 1/2 sitron

  • 1 salat

  • 1/2 agurk

  • 4 ss yoghurt naturell

  • 1/2 ts salt

  • 4 tortillalefser

Varm tortillaene.
Skjær laksen i biter, dryss litt salt på bitene og stek dem raskt.
Drypp litt sitron over fisken, og fordel den på de varme lefsene.
Skjær salat og agurk i strimler, og legg dem sammen med fisken.

Fordel yoghurt naturell oppå, og nyt!

Server med en frisk salat til.


#4

Mandarin sa for siden:

Hva er det med mannfolk å denne rødefisken ? Min elsker laks! Både i elven og på tallerken.

Vi har av og til hatt stekt laks i ovn (med sitron, salt og pepper på)
med "sausen" til og brokkoli. Sausen er så god at alt det andre blir himmelsk. Og mandelpoteter. Eller potetbåter i ovn.

Skal finne oppskriften straks.

Så snill du er forresten!:dulte:


#5

Mandarin sa for siden:

Her var den.


#6

Nooria sa for siden:

Jeg vil anbefale deg å ovnsbake den i aluminiumsfolie med pesto på. Det kan man ikke la være å like. Kan spises med salat og ris/pasta.

Nydelig!


#7

~TM~ sa for siden:

Jeg kjøper skinn og benfrie fileter.

I en boks med lettrømme har jeg i f.eks. litt sitronsaft og diverse krydder etter smak og behag. Eks. for en litt krydret og "hot" variant bruker jeg chili, pepper o.l., for en "asiatisk" variant bruker jeg ingefær og koriander og for en "fransk" variant bruker jeg provencekrydder e.l.

En liten dæsj sitronsaft med med.

Fisken legges i en ildfast form og rømmen helles over. Stekes så i ovnen og serveres med ris, brokkoli og blomkål.


#8

Harriet Vane sa for siden:

Jeg pleier å steke laksen i smør med salt og pepper, så den blir brun på begge sider, og så ettersteker jeg i ovn i 12-15 minutter på 200 C til den er gjennmstekt. Sereres med rømme/kesam, kokte poteter og agurksalat.


#9

Veronal sa for siden:

Siden vi har levd uten komfyr det siste året så blir det mikrobølgeovnlaks på meg. Dette er en av våre favoritter:

To frosne fileter legges i mikrobølgeovnsikker skål. Har oppi 2 ss med sitronsaft eller eplejuice, gnir inn hver filet med hvert sitt laurbærblad, 2 stk nellikspiker, drysser over timian, koriander og legger oppi 4 einerbær og 10 hele pepper. Kjører dette i 5 minutter på 750 W og mens varmen fordeler seg når mikroen er ferdig så dampes poteter. Serveres med agurksalat og rømme m/revet pepperrot.


#10

kiddo sa for siden:

Her i huset elsker alle laks, spesielt barna. I dag prøvde jeg meg på en thai-variant etter å ha funnet en yoghurtsaus i ukas KK. Det ble veldig godt!

Bruker stort sett Findus sine laksefileter med urter og hvitløk, steker dem i ovn. Kokte jasminris ved siden av og woket grønnsaker med bittelitt østerssaus og soyasaus.
Yoghurtsausen besto av matyoghurt, presset sitron (1 ss cirka), litt sukker, kvernet pepper, finhakket chili (tuppen av en chili) og masse hakket frisk koriander.

Ellers har jeg følgende tilbehør:
*Kokt broccoli og gulrøtter, kokte poteter og Toros kaldrørte rømmedressing (eller noe sånt)
*Kokte poteter, smeltet smør og agurksalat med litt rømme ved siden av.
*Kokte poteter, salat og rømmedressing med rømme, sitron, sukker, fiskekrydder og hakket vårløk.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.