Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Hjelp, lammesteik uten termometer, men med pose!

#1

Tussa sa for siden:

Eg skal steike lammesteik i dag men oppdaga at eg ikkje har termometer. Steikepose har eg derimot. Korleis gjer eg det med grader og slik da? :blånn:


#2

Libra sa for siden:

I følge Gildeboka mi skal du beregne ca 1 time steking pr kg kjøtt + 1/2 time ekstra for å være helt sikker hvis du ikke liker kjøttet veldig rosa. Da skal du forvarme ovnen til 175 grader og steke på denne temp den første halvtimen. Deretter setter du varmen ned til 125 grader den siste tiden. Til slutt skal kjøttet hvile 15-20 minutter før du skjærer i det.


#3

Tussa sa for siden:

Tusen takk for hjelpa!!


#4

HP sa for siden:

For å sjekke om den er ferdig så bruker jeg å stikke en skarp kniv i steken, hvis væsken som kommer ut er klar så er den gjennomstekt.


#5

Tussa sa for siden:

Den blei kjempegod :)


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.