Eia sa for siden:
Nam! :nam: Dette ble godt altså! Og såre enkelt. Vi brukte marinaden som den var til saus også, og det fungerte utmerket. Du kan også røre inn smør for å mildne smaken litt.
Dagens tilbehør: Pastinakk-/potetmos og ratatouille.
Fra Aperitifs sider:
Krydderglasur til smøring av lammesteken:
Saften av 2 appelsiner
2 finhakkede røde chilier
2 fedd finhakket hvitløk
2 ss finhakket frisk rosmarin
2 ss honning
1 ss søt soyasaus (ketjap manis)
Krydre lammesteken med salt og pepper og stek til ønsket temperatur (i vårt tilfelle ca. 65 grader).
Lag krydderglasuren ved å ha ingrediensene i en liten kjele og la alt koke ned til halv mengde. Kryddersausen skal tykne til nesten sirup.
Hell krydderglasuren over steken når den er ferdig og la kjøttet hvile 15 minutter på benken.