Vi har av og til Kyllinggryte fra Bali (Toro) og alle her elsker smaken (særlig T som helst ville hatt dette annenhver dag -de andre dagene vil han ha pannekaker).
Så da er egentlig spørsmålet: Hvordan får man mat til å smake sånn?
Noen som har oppskrift på noe tilsvarende, som smaker likt?
Den er knallgod. Jeg hadde nettopp suppevarianten i Rett i koppen. :sikle:
Den og Marrokkansk kyllinggryte er favorittene mine (den siste er enda bedre men jeg får ikke tak i den noe sted lenger).
Jeg bruker og lage den selv, basert på hva posen inneholder.
Steker litt kyllingfilet og løk i en jerngryte, så heller jeg over fløte og litt kokosmelk i, har i masse karri, fersk ingerfær, paprika litt salt og pepper. Er vel bare fantasien som setter en stopper for hva som kan være i den. Når det kar kokt en stund tilsetter jeg en boks ananas og serverer med fersk salat, loff og basmatiris. :nam:
Jepp, akkurat sånn gjør vi det også. Ikke tar det lenger tid enn å lage posemat heller, også vet man nøyaktig hva det inneholder. Det smaker forresten veldig godt og mild med litt most banan i sausen også!
2 kyllingfileter i biter
1 løk i skiver
1 rød paprika i strimler
1 hakket fedd hvitløk
Stekes i litt smør med 1 ts brunt sukker. Ha i soyasaus, 2 dl hønsebuljong, 2 dl kokosmelk, 1 liten boks ananas i biter, smak til med 1 ts karri, pepper og evt salt. Jeg ville ha tatt i litt chili, men hver sin smak.
Mildere smak blir det hvis du bytter ut buljong med matfløte.