Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Oppskrift på kyllinggryte fra Bali?

#1

Fluke sa for siden:

Vi har av og til Kyllinggryte fra Bali (Toro) og alle her elsker smaken (særlig T som helst ville hatt dette annenhver dag -de andre dagene vil han ha pannekaker).
Så da er egentlig spørsmålet: Hvordan får man mat til å smake sånn?
Noen som har oppskrift på noe tilsvarende, som smaker likt?


#2

Nooria sa for siden:

Veldig godt spørsmål! :nemlig:

*abonnerer :hyper: *


#3

Mikkeline sa for siden:

Er ikke det karri / fløte (eller kokosmelk)saus den er basert på?

En god start er jo å smugtitte bakpå pakken for å se hvilke ingredienser de har brukt, og så prøve seg frem?


#4

Dixie Diner sa for siden:

Den er knallgod. Jeg hadde nettopp suppevarianten i Rett i koppen. :sikle:
Den og Marrokkansk kyllinggryte er favorittene mine (den siste er enda bedre men jeg får ikke tak i den noe sted lenger).


#5

Karamell sa for siden:

Er det ananas i den tro? Tror jeg har spist den en gang.


#6

Dixie Diner sa for siden:

Ja det er ananas i den men jeg hiver alltid oppi en boks ananas utenom, elsker det. :)


#7

Magica sa for siden:

Ingefær, tror jeg? Hvis jeg ikke tar styggfeil så kan man kjøpe paste og ha i sammen med fløte. :)


#8

Lenam sa for siden:

Jeg bruker og lage den selv, basert på hva posen inneholder.

Steker litt kyllingfilet og løk i en jerngryte, så heller jeg over fløte og litt kokosmelk i, har i masse karri, fersk ingerfær, paprika litt salt og pepper. Er vel bare fantasien som setter en stopper for hva som kan være i den. Når det kar kokt en stund tilsetter jeg en boks ananas og serverer med fersk salat, loff og basmatiris. :nam:


#9

Bayone sa for siden:

Må prøves :jupp:


#10

Olympia sa for siden:

Jepp, akkurat sånn gjør vi det også. Ikke tar det lenger tid enn å lage posemat heller, også vet man nøyaktig hva det inneholder. Det smaker forresten veldig godt og mild med litt most banan i sausen også!


#11

Harriet Vane sa for siden:

Jeg ville prøvd noe sånt:

Middag 3 porsjoner

ingredienser: naturris, kyllingfilet, paprika, ananas, kokosmelk, karri, hønsebuljong, brunt sukker soyasaus, løk, hvitløk, salt, pepper

Mims kjappe kylling fra Bali

Start med å koke 3 dl naturris.

2 kyllingfileter i biter
1 løk i skiver
1 rød paprika i strimler
1 hakket fedd hvitløk

Stekes i litt smør med 1 ts brunt sukker. Ha i soyasaus, 2 dl hønsebuljong, 2 dl kokosmelk, 1 liten boks ananas i biter, smak til med 1 ts karri, pepper og evt salt. Jeg ville ha tatt i litt chili, men hver sin smak.

Mildere smak blir det hvis du bytter ut buljong med matfløte.


#12

Fluke sa for siden:

:nam:
Takk dere som har bidratt her. Nå kan jeg teste ut og se om jeg finner smaken jeg vil ha.

Hvilken type kokosmelk er best?


#13

Harriet Vane sa for siden:

Bruker som oftest blue dragon.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.