Dere som lager mat til egg allergikere: til hvilken mat benytter dere eggerstatning?
Bytter dere ut de vanlige eggene i en kakeoppskrift med erstattningen, eller bruker dere bare oppskrifter der egg ikke inngår?
Hmmm...tips ønskes :jupp:
Jeg har prøvd eggerstatning i diverse kaker, vafler og pannekaker. Dessverre syns jeg ikke det fungerte noe særlig, så jeg brukte heller oppskrifter som var uten både egg og eggerstatning.
Må bare signere Maximillia her, den egg-erstatningen synes jeg ikke fingerer noe særlig. Har derfor prøvd meg frem på oppskrifter med kun ett egg, droppet egget, eller benyttet litt vann istedet. Det er egentlig mest vellykket.
Verstingen jeg laget, når jeg var ny i gamet, og trodde egg-erstatter faktisk var egg-erstatter var en brownie lagd av egg-erstatter, mørk sjokolade uten melk, melkefritt smør og mel. Heeeelt grusom, ble knallhard i kantene og bløt og ekkel i midten.
Ja, det er ikke bare - bare når man skal inne frem til gode oppskrifter uten egg. Vesla har kraftig allergi, så jeg kan overhode ikke ha egg i maten.
Lagde en sjokoladekake uten egg- melk og gluten på søndag. Ble faktisk overraskende god :nikker:
Har dere oppskrifter som dere har prøvd ut, så hadde det vært flott om dere ville dele dem :jupp:
Her er sjokoladekakeoppskiften:
3 dl sukker
5 dl Toro kakemiks
1/2 dl Pofiber
30 g maisenna
30 g bakepulver
20 g kakao
1 krm salt
2 ts vaniljesukker
4 dl rismelk (eller: 2 dl eplejuice og 2 dl vann)
1 dl smeltet Melange uten melk og salt (ca 100 g)
Bland alt det tørre, og bland dette nmed smeltet margarin /oppvarmet væske. Skru opp hastigheten på kjøkkenmaskinen, og visp i 5- 10 min.
Røren helles i smurt rund form (24 cm)
Stekes nederst i ovnen på 175 grader i ca 45 min.
Glasur: Pisk 50 g Melange (uten melk) luftig og lys. Tilsett 150 gram melis og pisk til blandingen blir luftig. Tilsett 2 ss kakao og 2 ss kaffe til slutt.
Rart at man kan ha så forskjellige erfaringer. Jeg vil påstå at jeg er flink til å bake, og har bakt masse i mange år - men jeg klarte altså ikke å få til gode kaker eller noe som helst med eggerstatning. (Pakke med pulver som het No Egg).
Til barneselskaper endte jeg tilslutt opp med å bruke Møllerens kakemiks til langpannekake, som er uten egg (og melk).
Vi skal ha 2 årsdag til helgen, og jeg er litt lost i kakebakingen når jeg ikke kan bruke egg enkel Men jeg har dog funnet møllerens kakemix uten egg :riktig: