Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Eggallergi - bruk av egg-erstatning ...

#1

Carpe Diem sa for siden:

Dere som lager mat til egg allergikere: til hvilken mat benytter dere eggerstatning?
Bytter dere ut de vanlige eggene i en kakeoppskrift med erstattningen, eller bruker dere bare oppskrifter der egg ikke inngår?
Hmmm...tips ønskes :jupp:

Oppskrifter mottas også med stor TAKK!!


#2

Filifjonka sa for siden:

Jeg har prøvd eggerstatning i diverse kaker, vafler og pannekaker. Dessverre syns jeg ikke det fungerte noe særlig, så jeg brukte heller oppskrifter som var uten både egg og eggerstatning.


#3

Erica sa for siden:

Må bare signere Maximillia her, den egg-erstatningen synes jeg ikke fingerer noe særlig. Har derfor prøvd meg frem på oppskrifter med kun ett egg, droppet egget, eller benyttet litt vann istedet. Det er egentlig mest vellykket.

Verstingen jeg laget, når jeg var ny i gamet, og trodde egg-erstatter faktisk var egg-erstatter var en brownie lagd av egg-erstatter, mørk sjokolade uten melk, melkefritt smør og mel. Heeeelt grusom, ble knallhard i kantene og bløt og ekkel i midten.


#4

Carpe Diem sa for siden:

Ja, det er ikke bare - bare når man skal inne frem til gode oppskrifter uten egg. Vesla har kraftig allergi, så jeg kan overhode ikke ha egg i maten.
Lagde en sjokoladekake uten egg- melk og gluten på søndag. Ble faktisk overraskende god :nikker:
Har dere oppskrifter som dere har prøvd ut, så hadde det vært flott om dere ville dele dem :jupp:

Her er sjokoladekakeoppskiften:

3 dl sukker
5 dl Toro kakemiks
1/2 dl Pofiber
30 g maisenna
30 g bakepulver
20 g kakao
1 krm salt
2 ts vaniljesukker
4 dl rismelk (eller: 2 dl eplejuice og 2 dl vann)
1 dl smeltet Melange uten melk og salt (ca 100 g)

Bland alt det tørre, og bland dette nmed smeltet margarin /oppvarmet væske. Skru opp hastigheten på kjøkkenmaskinen, og visp i 5- 10 min.
Røren helles i smurt rund form (24 cm)
Stekes nederst i ovnen på 175 grader i ca 45 min.

Glasur: Pisk 50 g Melange (uten melk) luftig og lys. Tilsett 150 gram melis og pisk til blandingen blir luftig. Tilsett 2 ss kakao og 2 ss kaffe til slutt.


#5

Carpe Diem sa for siden:

Fungerer det bra med litt ekstra bakepulver? Det blir ikke en litt "skarp" bismak? Hvis du forstår hva jeg mener....?:dulte:


#6

Filifjonka sa for siden:

Rart at man kan ha så forskjellige erfaringer. Jeg vil påstå at jeg er flink til å bake, og har bakt masse i mange år - men jeg klarte altså ikke å få til gode kaker eller noe som helst med eggerstatning. (Pakke med pulver som het No Egg).
Til barneselskaper endte jeg tilslutt opp med å bruke Møllerens kakemiks til langpannekake, som er uten egg (og melk).


#7

Dragen sa for siden:

Vi brukte eggeerstatning til vafler og pannekaker med godt resultat. Har ikke oppskrifter, da dette er kaker som lages på slump hos oss.


#8

mumrik sa for siden:

Vi har ikke brukt eggeerstatning noe særlig. Synes det blir bedre (eller helst litt mindre dårlig) med oppskrifter uten egg.


#9

Martis sa for siden:

Hvor får man kjøpt eggerstatter? PÅ helsekost?

Vi skal ha 2 årsdag til helgen, og jeg er litt lost i kakebakingen når jeg ikke kan bruke egg enkel Men jeg har dog funnet møllerens kakemix uten egg :riktig:


#10

Filifjonka sa for siden:

Eggerstatning finner du i vanlige litt velassorterte matbutikker. Enten i bakehylla eller blant "allergimatvarene".


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.