Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Forslag til forrett og dessert til denne hovedretten (kylling med brie og bacon)?

#1

kokosbolle sa for siden:

Jeg har funnet noen alternativer til forretten, men blir liksom ikke helt enig med meg selv.

Vi skal på hyttetur med jobben og denne menyen skal altså serveres til 25 stykker. Har 4 stekovner som kan brukes (i 4 hytter som ligger tett på hverandre) og vi er hvertfall 4 stykker som skal lage maten (mulig det blir et lag på forrett og dessert og et lag på hovedretten).

Hovedretten blir uansett dette:
Kylling med brie og bacon, ovnsstekte poteter og bakte grønnsaker

Forslag til forrett og dessert som kan passe til dette?

Forretten bør ideellt sett ikke lages i stekovn fordi der skal det stå både kylling, grønnsaker og poteter.

Desserten kan med fordel være noe som lages kvelden før (enten i ferdige porsjoner eller noe som kan fordeles like før servering). Har bra med plass i kjøleskap så det kan oppbevares kjølig. Jeg har ikke så veldig lyst til å lage kake.

Anyone?


#2

Albertine sa for siden:

Du MÅ jo bare lage Mad Muff Pie til dessert. :nam:


#3

løve70 sa for siden:

Både sjokolademousse og panna cotta er gode dessertalternativ som det bør være ganske greit å lage til mange.

Det hørtes forresten veldig koselig ut å dra på hyttetur med jobben :)


#4

Che sa for siden:

Hva med noe så enkelt som melon og spekemat?


#5

kokosbolle sa for siden:

Takk for gode tips!

Melon og spekeskinke er jo knallgodt OG lett å ha til forrett. :glis: Og da vil ikke en sjokoladedessert bli for tung heller. :riktig:


#6

kokosbolle sa for siden:

Takk for tips, tror kanskje det blir sjokolademousse eller sjokoladefondant til dessert. :jupp:

Og det er veldig hyggelig å dra på den turen. Vi gjør det hvert år like etter påske med avdelingen vår. Mye sosialt og litt faglig.


#7

Macky sa for siden:

Hva med bruschetta m/tomat & basillikum til forrett:


#8

kokosbolle sa for siden:

Har vurdert det, men må steke 25 sånne skiver og dandere og ordne de uten at skive nummer 1 blir dvask og kald, så har liksom slått det fra meg.


#9

Robyn sa for siden:

Spekemat og melon og sjokoladefondant eller mousse er i allefall en meny jeg hadde satt stor pris på. :knegg: Passe enkelt til såpass mange også. :nikker:


#10

Robyn sa for siden:

Og ikke spør hva knegge-smileyen gjør der for det vet jeg ikke selv engang. :rolleyes:


#11

Nessie sa for siden:

Åh, nå ble jeg sulten!!
Oppskrift på hovedretten? :blafre:


#12

kokosbolle sa for siden:

Her: www.klikk.no/produkthjemmesider/hjemmet/article473504.ece
Kyllingen blir sinnsykt god. :jupp:
Jeg skal lage ovnsstekte poteter (kutter mandelpoteter opp i båter og har på olje, salt og pepper og steker i ovn) til. Også må jeg nok kanskje lage en slags rømmedressing eller noe friskt sausaktig å ha til grønnsakene.


#13

Vickan sa for siden:

Hva med gazpacho til forrett? Det kan lages ferdig i god tid i forveien, og passer dessuten godt i og med at hovedretten jo er litt tung. :)


#14

kokosbolle sa for siden:

Maten ble laget og spist og går og det ble
spekeskinke og melon til forrett,
kylling med brie og bacon, ovnsstekte poteter, cherrytomater, sukkererter og aioli til hovedrett og
sjokoladefondant med bringebærcoulis til dessert.

Alle var helt himmelfalne over hvor god maten var. :glis:


#15

iben sa for siden:

Så bra da!
Så du hadde kyllingen i ovnen, og ikke på grillen?


#16

kokosbolle sa for siden:

Jupp, jeg steker den i panna på begge sider først, og legger de i en ildfast form og inn i ovnen på 180 grader i omkring en halvtime. Blir nydelig og saftig.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.