Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Forslag til dessert til denne menyen?

#1

kokosbolle sa for siden:

Vi skal på hyttetur med jobben og jeg er visst ansvarlig for menyen kan det se ut til.

Forrett:
Enten lun chevre og honning på godt brød eller
asparges og parmesan i spekeskinke

Hovedrett:
Kyllingfilet med brie og bacon, potetbåter og bakte grønnsaker

Dessert:
??

Kriterier: Må kunne lages i hyttemiljø, vi har kjøleskap og fryser, men ikke fancyschmancy kjøkkenmaskin, skal mette 25 munner, gjerne porsjonsbasert, har et døgn på å lage den

Anyone?


#2

Storm sa for siden:

Tinetoffs sjokoladefondant! :nam:


#3

Syrin sa for siden:

Skulle også seie sjokoladefondant! Og gjerne med bringebær til!


#4

kokosbolle sa for siden:

Takk for tips, men den må vel stekes i ovn? I så fall, hvor lenge? Må jeg da ha 25 porsjons"glass" som tåler stekeovn?


#5

Syrin sa for siden:

Ja, du må nesten ha steikovn. Og små former. Muffinsform i metall kan kanskje duge; aldri prøvd det.


#6

kokosbolle sa for siden:

Utfordringen med den blir altså å skaffe 25 former som tåler stekovn.. hmm.


#7

Left sa for siden:

Is og varme bær. Da trenger du jo ikke annet enn skåler til å spise av, en kjele, komfyr og ingrediensene :D


#8

Syrin sa for siden:

Ostekake da?

hm... men da treng du å vispe.


#9

kokosbolle sa for siden:

Kan jeg lage sjokoladefondant i denne hvis jeg har muffinsformer oppi så det blir lettere å få de ut? Sånn har jeg nemlig en av fra før og trenger bare å kjøpe et par til.


#10

Muskat sa for siden:

Jeg har alltid brukt vanlige muffinsformer jeg, sånne store i papir som fins i alle matbutikker. Veldig god og lettvint dessert, jeg har pleid å servere med vaniljeis og bringebærcoulis eller friske bringebær. :nam:


#11

Imma sa for siden:

Med så mye ost i forrett og hovedrett ville jeg gått for noe friskt. Fruktsalat, eller aller helst sorbet. Hvertfall ikke noe tungt og kraftig, men det er meg da :vetikke:


#12

kokosbolle sa for siden:

Takk for tips! Er litt enig i det. Forretten er egentlig ikke gitt helt enda, så kom gjerne med forslag der også. Hovedretten er fast da.


#13

Trixie sa for siden:

Hva med pavlova da? Kan jo lage bunnen i forkant.


#14

Dixie Diner sa for siden:

Jeg bruker også bare vanlige, amerikanske muffinsformer. Obs, bruk Toppits-formene (samme merke som den gule med plastfolie, feks, selges på bla. Obs), de er forhåndssmurte og enkle å "trekke ut" så man bare kan vippe ut kakene. Jeg har prøvd andre amerikanske muffinsformer, der henger alt igjen.


#15

kokosbolle sa for siden:

Takk for tips, skal gå på jakt etter slike muffinsformer. :jupp:


#16

Mrs. Longbottom sa for siden:

Ikke ostekake etter ost i både forrett og hovedrett iallefall (jeg syns egentlig det hørtes vel ostete ut bare med de to)
Sjokoladefondant er jo godt, men jeg tror jeg hadde gått for sorbet og bær, eller noe sånt, evnt gått for asparges-forretten isteden.


#17

apan sa for siden:

Sjokoladepannacotta med bærsaus ville jeg lagd. Pannacottaen trenger man ikke ovn til, den må bare stå stille og kaldt og stivne.


#18

Tjorven sa for siden:

Jeg foreslår tilslørte bondepiker. Jeg synes det er innmari godt. Suverent enkelt å lage og kan med fordel lages en dag i forveien. Det er ganske mektig også, så man trenger ikke så mye selv om det er til 25 personer.


#19

Bluen sa for siden:

Jeg også (men jeg liker jo ikke ost :o ).


#20

kokosbolle sa for siden:

Forretten er endret til melon og spekeskinke for å gjøre det litt lettere. Tror det blir sjokoladefondant med bringebærcoulis til dessert. Mmmm.


#21

Bluen sa for siden:

Ja, det fikk vi servert på hyttetur nå i vinter! Kokkene hadde lagd det ferdig hjemme på forhånd, og det var veldig godt.


#22

Mrs. Longbottom sa for siden:

:grøsser:
Det er bare noe med det navnet, altså.


#23

kokosbolle sa for siden:

Jeg liker dessverre ikke tilslørte bondepiker, så den utgår. Jeg gidder altså ikke å lage noe jeg selv ikke liker. :sparke:


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.