Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Kolakake/karamell-brownies (sjekk denne, Divine!)

#1

Dixie Diner sa for siden:

Til ære for Divine, denne kommer du til å like! Jeg skulle lage en lys brownieaktig kake (men uten sjokolade) i dag, men fant ut at jeg skulle være Vill & Gal og forandre litt på oppskriften. Heldigvis gjorde jeg det, for SATAN så godt! Denne smaker som Kolakakene til Divine, bare at det er en slags browniekake! Røra var farlig god, kaken var enda bedre. Dette er noe for karamellfolk! Jeg er vanligvis LITE glad i sånne ekstremt søte og seige kakegreier men disse var unntaket, altså.

170 gram smør
5 dl brunt sukker (ja, være brunt)
3 egg
1 ts vaniljeessens
1/3 boks lys sirup
2 ts bakepulver
3,5 dl hvetemel

Pisk mykt smør og sukker godt sammen. Tilsett ett og ett egg om gangen. Tilsett resten av ingrediensene og miks alt godt sammen.

Hell det i en papirkledd liten langpanne (20x30) og stek på 175 grader i ca. 25-30 minutter. La kaken avkjøles helt før du skjærer den opp, jeg lar den stå lenge i kjøleskapet. Bruk en skarp kniv, disse er SEIGE.

Ja, jeg hadde tenkt å ha en pose melkelinser over kaken før steking, det stod det i originaloppskriften, men jeg sløyfet det, liker det best uten.


#2

Fibi sa for siden:

Ta med rester til meg i morgen!


#3

Divine sa for siden:

SLEMMING! :hylgrine: : på slankern :


#4

Agurke sa for siden:

:hyper: Denne må prøves i løpet av helga!


#5

Tallulah sa for siden:

Oooooo! Nå har jeg en CCCB i fryseren, så jeg skal lagre denne i uderbevisstheten til senere. Hvordan ble den seende ut?


#6

Estrella sa for siden:

Denne må prøves. :)


#7

Dixie Diner sa for siden:

Jeg skal ta bilde med én gang. Den ser ut som en vanlig, litt lys brownie, egentlig. Nå kjenner jeg at det knaser litt i tennene av det brune sukkeret, neste gang tror jeg jeg bør varme opp sukker og sirup i en gryte først. Det gjør jeg nemlig med noen andre brownies jeg lager (med kokesjokolade, skamgode), da har jeg først smør og sjokolade i gryten, og når det er smeltet, har jeg sukker og sirup i og lar det bli varmt, smelte litt. Det knaser i hvert fall ikke av den kaken.


#8

Dixie Diner sa for siden:

Fibi: det er masse igjen så jeg skal ta med i morgen ja. :) Jeg spiser jo 1/2 stykke, liksom.


#9

Tallulah sa for siden:

Ja, knasing er ikke stas. Jeg har byttet ut sukkeret med melis i CCCB for å bli kvitt knasingen.


#10

Dixie Diner sa for siden:

Åh. Jeg har ikke fått knas i CCCB, men i de kladdemuffinsene på Detsøteliv knaser det noe vanvittig, så der bruker jeg kun melis og problemet er borte. Her må det være brunt sukker så det er litt verre, men jeg skal prøve det i gryte neste gang.

Men de er gooode. De smaker akkurat som disse Kolakakene/Kolapinnene, bare i kakeform. Mektig, mektig.


#11

Dixie Diner sa for siden:

Har lagt inn bilde i HI nå. De ser jo litt kjedelige ut, men det gjør jo i grunnen sjokobrownies også.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.