Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Verdens beste på lavkarbovis

#1

Left sa for siden:

Verdens beste (Nannah)

100g smør
100g sukrin+ litt flytende natren(smak)
4eggeplommer
1dl kokosmel
1/2-1 dl fløte(prøv deg fram det skal være litt kosistens på deigen)
1ts bakepulver

Marengs:
4eggehviter
2dl sukrin+natren(smak)
noen få dråper edikk
50 g hakkede/skivede mandler

Sett ovnen på 160g varmluft (175 uten)
Rør smør og sukrin/natren lett og luftig.
Rør inn eggeplommene ..en av gangen
Rør i mel og bakepulver. Bre røra utover ei bakepapirkledt langpanne.
Pisk eggehvitene nesten stive...bland inn søtt og edikk.
Pisk helt stivt. Ha eggehvitemassen ove deigen og strø over mandelspon.
Stek midt i ovnen i 30 til 40 min. Ikke åpne døren før du har stekt 30 min.
Slå av temp og la kaken stå litt i ovnen til den har temperert seg litt.
Ta ut og avkjøl. Del kaken i to. Pisk krem 4-5 dl m søtt og vaniljedråper.
Ha kremen på den ene kakedelen og sett den andre oppå.

Denne skal jeg lage etterpå, og lurer på om ikke det går an å lage vaniljekrem også? Det er jo bare å ha fløte, eggeplommer og vanilje og koke det opp til det blir tykt, og så blande det med krem?? Eller?


#2

gnuri sa for siden:

Det bør garantert gå bra!
Gi tilbakemelding etter du har prøvd kaka- er spent på om den ble god....

Jeg har prøvd å lage lavkarbo marengsbunn, men det har ikke blitt særlig vellykket, dessverre...:sukk:


#3

Left sa for siden:

Jeg har ikke kommet så langt at jeg har fått prøvd, men har store planer om morgendagen. Skal få tilbakemelding ja :)


#4

Maxine sa for siden:

Hvor får man egentlig kjøpt kokosmel (og mandelmel, for den saks skyld). Har ikke sett det i de helsekostbutikkene jeg har vært innom, ei heller matbutikk.

Jeg har godisfritt år, men har lov til å spise "lovlige" kaker til bursdager osv, så da kan jeg jo evnt lagre denne :D


#5

Left sa for siden:

Jeg har kjøpt Aman Prana ( er det ikke det det heter det kokosmelet da tro? Brun pose kjøpt på helsekost. )

Mandelmel lager jeg selv. Det vet jeg ikke om jeg har sett noe sted heller.



#7

Left sa for siden:

Den vaniljesausen jeg lagde forrige helg var så sykt god, at jeg skal aldri kjøpe vaniljesaus ever igjen tror jeg. :nam:

ca 5 dl kremfløte, litt søtning, 3 eggeplommer og 10 vaniljedråper. Kok opp og avkjøl. Eneste forbedring jeg kan tenke meg var å bruke vaniljestang i stedet for dråper.


#8

Left sa for siden:

Da er kaken ferdig, og behørig smakt på. Oh... :nam:
Den ble kjempegod, hvis det går an å si det når man har laget det selv?

Jeg tok 2 eggehviter mer enn det som var i oppskriften, for jeg brukte 3 plommer da jeg lagde vaniljekremen først. Tenkte det sikkert ikke gjorde noe. Det gjorde det ikke :D

Leste ikke oppskriften skikkelig, så heiv i søtstoff sammen med hvitene, og synes det tok en evighet å piske. Trodde jeg hadde gjort en skikkelig blemme, for det står at man må nesten ha stive hviter før man har i søtstoff. Vel - det er bare tøys. De ble så stive så.

Deigen ble litt tykk, så neste gang skal jeg lage den littttt tynnere, slik at den er lettere å smøre utover bakepapiret.

Stekte i ca. 40 min. Da blir den gyldenbrun oppå. Skrudde ned temp. de siste 10 min for at den ikke skulle bli for brun.

Lagde vaniljekrem av fløte, vaniljedråper, egg og søtstoff, og når den ble kald, pisket jeg kremfløte og blandet det.

Delte kaka i to, og hadde kremen i midten. Dvs kremen fløt litt utover, men det var bare deilig.

Voilá - jeg hadde ikke merket at det var lavkarbo hvis jeg ikke visste det.


#9

Irma sa for siden:

Den kaka så god ut! :nam:

Heistad har lagt ned dessverre. :sukk:


#10

Left sa for siden:

Trenger ikke Heistad. Det er superenkelt å lage selv. :)


#11

Dixie Diner sa for siden:

Halleluja! Jeg elsker vanilejsaus- og krem, og hva er vel bedre enn å få en SUNN variant i forhold til Heistad eller sukrede varianter. Takk!


#12

Fibi sa for siden:

Hjemmelaget vaniljesaus er noe av det beste som finnes. Med vaniljestang smaker det så himmelsk at man nesten forsvinner inn i vaniljeland og blånekter å komme ut igjen.

Om du har i et par-tre ekstra eggeplommer blir den gjerne tykkere, slik at den ikke flyter utover. :)


#13

Amelie sa for siden:

Oh my God. Kan jeg komme og smake!? :nam:


#14

Left sa for siden:

Den var best den dagen den var nylaget.

Jeg skal forsøke med litt mindre Sukrin neste gang, og heller bruke annen søtning i eggehvitene, for det blir en veldig spesiell smak av sukrinen. En litt sånn isnende følelse/smak, som ikke ble noe god når kaka var skikkelig kald. Derfor var den ikke spes. god dagen etter. Kanskje et tynnere lag med marengs tross alt hadde vært bedre allikevel.

Men ikke siste gang jeg lager den - samme dag den er laget er den smaskens god.


#15

Dixie Diner sa for siden:

Alle snakker om denne isende følelsen av Sukrin, jeg har aldri kjent den? Så rart, jeg kjenner jo ofte fort slike ting. Har du prøvd Sukrin-melis?


#16

Left sa for siden:

Nei, og det er den første opplevelsen jeg har med Sukrin også, så kan prøve melis i stedet ja.


#17

Honda sa for siden:

Særiøst?

De har jo gele som turbo kan spise (han har fruktose "intoleranse")
jeg som skulle kjøpe og lage bursdags geletog til han :sukk: :mad:


#18

Left sa for siden:

Tåler han Fun Light? Ja, eller en hvilken som helst saft egentlig. Da kan du lage gele av saft og gelatin. Den blir kjempegod.


#19

Honda sa for siden:

fun light er vel den safen han kan drikke,(ifølge kurslederen på sykehuset) men der er det sånn teite stoffer som jeg ikke vil pakke i han.
Han tåler ikke fruktose ,så saft laget på frukt"saft" utgår.
Eks husholdning,fanta,gøy

da kan jeg like greit gi han jordbær og et toilett og en spybøtte :knegg:


#20

Dixie Diner sa for siden:

Det er jo de samme stoffene i Heistad som i Fun Light, om du tenker på søtstoffene?


#21

Honda sa for siden:

Nei det er ikke det. Er det der kreft tingen i fun og noe annet i geleen. Har lest før på de


#22

Erica sa for siden:

Jeg har nå sett denne tråden x antall ganger, og hver gang tror jeg at den heter "Verdens beste lavkarbovise" - og tenker hva i alle dager er en lavkarbovise?? :tar med seg de dårlige leseegenskapene sine og lister seg ut igjen:


#23

Dixie Diner sa for siden:

Er det ikke Aspartam du mener? Det finnes jo i både Heistad og i Fun Light. Det er det søtstoffet folk snakker om i forbindelse med kreft (selv om det aldri er påvist noen sammenheng). Er det et annet stoff du mener?


#24

Honda sa for siden:

Ja det heter noe annet men kommer ikke på i farta. Har søkt og søkt men finner det ikke. Kanskje de har hatt det bort.

Men er litt skeptisk, spes om fun saften er laget på konsentrat. For da er jeg like langt :sukk:


#25

Dixie Diner sa for siden:

Jeg har en Fun-flaske foran meg nå. Kanskje det er Acesulfam K du mener? Den er søtet med det + Aspartam. Jeg må lese på Heistad i morgen, trodde den inneholdt det samme. Det står ikke noe om konsentrat på Fun-flasken, men jeg aner ikke ... Jeg har i hvert fall laget gelé av Fun-saft før, det er jysla godt. :)


#26

Babe sa for siden:

Denne står nå i ovnen.

Brukte sukrinmelis mest, blandet litt med vanlig sukrin og natren (flytende). Så brukte jeg mandelmel til deigen.

Tok bare en dl melis til marengsen pluss litt natren (og eddik da).

Lagde vaniljekrem med 5 dl fløte, flytende natren, 5 eggeplommer og 2 vaniljestenger. Skal blande med pisket fløte etterpå.

Spennende.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.