100g smør
100g sukrin+ litt flytende natren(smak)
4eggeplommer
1dl kokosmel
1/2-1 dl fløte(prøv deg fram det skal være litt kosistens på deigen)
1ts bakepulver
Marengs:
4eggehviter
2dl sukrin+natren(smak)
noen få dråper edikk
50 g hakkede/skivede mandler
Sett ovnen på 160g varmluft (175 uten)
Rør smør og sukrin/natren lett og luftig.
Rør inn eggeplommene ..en av gangen
Rør i mel og bakepulver. Bre røra utover ei bakepapirkledt langpanne.
Pisk eggehvitene nesten stive...bland inn søtt og edikk.
Pisk helt stivt. Ha eggehvitemassen ove deigen og strø over mandelspon.
Stek midt i ovnen i 30 til 40 min. Ikke åpne døren før du har stekt 30 min.
Slå av temp og la kaken stå litt i ovnen til den har temperert seg litt.
Ta ut og avkjøl. Del kaken i to. Pisk krem 4-5 dl m søtt og vaniljedråper.
Ha kremen på den ene kakedelen og sett den andre oppå.
Denne skal jeg lage etterpå, og lurer på om ikke det går an å lage vaniljekrem også? Det er jo bare å ha fløte, eggeplommer og vanilje og koke det opp til det blir tykt, og så blande det med krem?? Eller?
Hvor får man egentlig kjøpt kokosmel (og mandelmel, for den saks skyld). Har ikke sett det i de helsekostbutikkene jeg har vært innom, ei heller matbutikk.
Jeg har godisfritt år, men har lov til å spise "lovlige" kaker til bursdager osv, så da kan jeg jo evnt lagre denne :D
Heistad har lavkarbo/sukkerfri vaniljekrem, selges i de fleste butikker. Ellers fant jeg noen oppskrifter på eggekrem/vaniljekrem her, du kan jo se gjennom dem og finne en som frister:
Den vaniljesausen jeg lagde forrige helg var så sykt god, at jeg skal aldri kjøpe vaniljesaus ever igjen tror jeg. :nam:
ca 5 dl kremfløte, litt søtning, 3 eggeplommer og 10 vaniljedråper. Kok opp og avkjøl. Eneste forbedring jeg kan tenke meg var å bruke vaniljestang i stedet for dråper.
Da er kaken ferdig, og behørig smakt på. Oh... :nam:
Den ble kjempegod, hvis det går an å si det når man har laget det selv?
Jeg tok 2 eggehviter mer enn det som var i oppskriften, for jeg brukte 3 plommer da jeg lagde vaniljekremen først. Tenkte det sikkert ikke gjorde noe. Det gjorde det ikke :D
Leste ikke oppskriften skikkelig, så heiv i søtstoff sammen med hvitene, og synes det tok en evighet å piske. Trodde jeg hadde gjort en skikkelig blemme, for det står at man må nesten ha stive hviter før man har i søtstoff. Vel - det er bare tøys. De ble så stive så.
Deigen ble litt tykk, så neste gang skal jeg lage den littttt tynnere, slik at den er lettere å smøre utover bakepapiret.
Stekte i ca. 40 min. Da blir den gyldenbrun oppå. Skrudde ned temp. de siste 10 min for at den ikke skulle bli for brun.
Lagde vaniljekrem av fløte, vaniljedråper, egg og søtstoff, og når den ble kald, pisket jeg kremfløte og blandet det.
Delte kaka i to, og hadde kremen i midten. Dvs kremen fløt litt utover, men det var bare deilig.
Voilá - jeg hadde ikke merket at det var lavkarbo hvis jeg ikke visste det.
Hjemmelaget vaniljesaus er noe av det beste som finnes. Med vaniljestang smaker det så himmelsk at man nesten forsvinner inn i vaniljeland og blånekter å komme ut igjen.
Om du har i et par-tre ekstra eggeplommer blir den gjerne tykkere, slik at den ikke flyter utover. :)
Jeg skal forsøke med litt mindre Sukrin neste gang, og heller bruke annen søtning i eggehvitene, for det blir en veldig spesiell smak av sukrinen. En litt sånn isnende følelse/smak, som ikke ble noe god når kaka var skikkelig kald. Derfor var den ikke spes. god dagen etter. Kanskje et tynnere lag med marengs tross alt hadde vært bedre allikevel.
Men ikke siste gang jeg lager den - samme dag den er laget er den smaskens god.
fun light er vel den safen han kan drikke,(ifølge kurslederen på sykehuset) men der er det sånn teite stoffer som jeg ikke vil pakke i han.
Han tåler ikke fruktose ,så saft laget på frukt"saft" utgår.
Eks husholdning,fanta,gøy
da kan jeg like greit gi han jordbær og et toilett og en spybøtte :knegg:
Jeg har nå sett denne tråden x antall ganger, og hver gang tror jeg at den heter "Verdens beste lavkarbovise" - og tenker hva i alle dager er en lavkarbovise?? :tar med seg de dårlige leseegenskapene sine og lister seg ut igjen:
Er det ikke Aspartam du mener? Det finnes jo i både Heistad og i Fun Light. Det er det søtstoffet folk snakker om i forbindelse med kreft (selv om det aldri er påvist noen sammenheng). Er det et annet stoff du mener?
Jeg har en Fun-flaske foran meg nå. Kanskje det er Acesulfam K du mener? Den er søtet med det + Aspartam. Jeg må lese på Heistad i morgen, trodde den inneholdt det samme. Det står ikke noe om konsentrat på Fun-flasken, men jeg aner ikke ... Jeg har i hvert fall laget gelé av Fun-saft før, det er jysla godt. :)