Guttemammis sa for siden:
Har et par liter melk i kjøleskapet som går ut på dato i dag,
rekker ikke å få bakt før på søndag, går det greit å bruke melken da?
[font=Comic Sans MS][/font]
< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?
Det finnes et hav av gode tips til hvordan få ting til å fungere bedre. Her kan man spørre, dele og få gode råd av hverandre.
Guttemammis sa for siden:
Har et par liter melk i kjøleskapet som går ut på dato i dag,
rekker ikke å få bakt før på søndag, går det greit å bruke melken da?
[font=Comic Sans MS][/font]
rajraj sa for siden:
Jeg hadde glatt brukt den, med mindre den hadde blitt så sur at den var blitt klumpete.
Finni sa for siden:
Så lenge melk ikke er blitt klumpete bruker jeg den i matlaging, uavhengig av datostemplingen. :)
ltb sa for siden:
Enig!
gajamor sa for siden:
Hvis den er uåpnet holder den ofte 2 uker etter dato. Åpnet melk (som ikke har fått stått framme for mye) holder opp til ei uke. Men du må selvsagt lukte og smake på den.
torsk sa for siden:
Luktetesten. :nemlig:
Marlen sa for siden:
Jeg bruker ofte melk som er gått ut på dato, smaker og lukter den greit er det ok.
Sokk sa for siden:
Melka er ikke farlig selv om den får litt klumper heller. :niks: Sur melk kan fint brukes i bakst, men hvis den lukter fjøs bør den kastes.
gajamor sa for siden:
Klumpete melk ville jeg unngått. Melka blir nemlig ikke sur, den råtner. Melkesyrebakteriene er drept i pasteuriseringsprosessen.
Mrs. Longbottom sa for siden:
Pasteurisert melk som har blitt klumpete skal ikke brukes. Den er ikke sur, den er råtten.
Hannamoren sa for siden:
Pleier alltid å helle litt ut i vasken for å dobbelsjekke. Stoler ikke alltid på nesen min, men om det er klumper, så er saken klar!
Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.