Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Bruke melk som er gått ut på dato til baking

#1

Guttemammis sa for siden:

Har et par liter melk i kjøleskapet som går ut på dato i dag,
rekker ikke å få bakt før på søndag, går det greit å bruke melken da?
[font=Comic Sans MS][/font]


#2

rajraj sa for siden:

Jeg hadde glatt brukt den, med mindre den hadde blitt så sur at den var blitt klumpete.


#3

Finni sa for siden:

Så lenge melk ikke er blitt klumpete bruker jeg den i matlaging, uavhengig av datostemplingen. :)


#4

ltb sa for siden:

Enig!


#5

gajamor sa for siden:

Hvis den er uåpnet holder den ofte 2 uker etter dato. Åpnet melk (som ikke har fått stått framme for mye) holder opp til ei uke. Men du må selvsagt lukte og smake på den.


#6

torsk sa for siden:

Luktetesten. :nemlig:


#7

Marlen sa for siden:

Jeg bruker ofte melk som er gått ut på dato, smaker og lukter den greit er det ok.


#8

Sokk sa for siden:

Melka er ikke farlig selv om den får litt klumper heller. :niks: Sur melk kan fint brukes i bakst, men hvis den lukter fjøs bør den kastes.


#9

gajamor sa for siden:

Klumpete melk ville jeg unngått. Melka blir nemlig ikke sur, den råtner. Melkesyrebakteriene er drept i pasteuriseringsprosessen.


#10

Mrs. Longbottom sa for siden:

Pasteurisert melk som har blitt klumpete skal ikke brukes. Den er ikke sur, den er råtten.


#11

Hannamoren sa for siden:

Pleier alltid å helle litt ut i vasken for å dobbelsjekke. Stoler ikke alltid på nesen min, men om det er klumper, så er saken klar!


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.