Vi skal snart ha bursdagsselskap, og en av gjestene tåler ikke melk. Kaker uten melk er greit, men jeg lurer på hva vi kan ha i godteposen slik at det blir likt for alle (hyggeligst for gjesten og enklest for oss hvis h*n kan spise alt som serveres). Forslag?
Gilde Go' og mager pølser er dessuten på handlelista, og så skal jeg sjekke om vi finner vaniljesaus uten melk, eller kanskje koke selv av havremelk. :gruble:
Blir veldig takknemlig for lure bursdagstips! :neie:
Ultra har vaniljesaus uten latokse. :)
Vet du forresten om barnet tåler noe melk? Lillemor har laktoseintoleranse, slik at vi bruker laktosefri melk i mat til henne. Men de aller fleste tåler små mengder melk, så for eksempel sjokolade går helt fint.
Det finnes en vaniljesaus fra Oatly, som også kan piskes faktisk. Ikke prøvd den ennå. Det meste av gelegodteri er jo melkefritt, popcorn er jo også populært, pez, seigmenn, kjærlighet osv.
Vet du forresten at akkurat sånne utsagn gjør livet litt surere for oss som har barn som er veldig allergisk mot melkeprotein? Sjokolade er jo noe av det aller verste!
Sokk - så hyggelig at du tar deg bryet. Seigmenn, krokodiller og veldig mye annet smågodt er melkefritt. Vær obs på at det er melk i krydderet på en del potetgull.
"Spor av..." går visst bra, ellers skal barnet ikke ha noe melk, nei.
Vi har tid og mulighet, så jeg synes det bare er hyggelig å gjøre det. Det koster jo bare tre kalorier å ha det tenkt igjennom på forhånd, slik at vi slipper å stresse med spesialservering på selve bursdagen. :nikker:
Jeg måtte ut og lese på posen. Og ja, det gjør det jaggu meg. Har de alltid gjort det? Jeg mener det bare var "spor av" før. At NonStop var ok for dem som ikke er hyperallergiske.
Jeg har også lest at de var melkefrie men da jeg skulle kjøpe i høst så leste jeg bakpå at det var melk i dem. Har lest et sted (her inne?) at oppskriften er lik som den alltid har vært, men at det har blitt nye krav til merking elns. :vetikke:
Du kan lage "skumkake" (altså: kokosbollekake) Min barndoms favoritt i bursdager iallefall - så fremt at dere ikke har en eggeallergiker i gjengen og da :sparke:
Fruktspyd. Masse godis uten melk da - er det ikke bare sjokolade som utgår da? Og karameller, kanskje?
:dulte: Jeg tror Fadese snakket om laktoseintoleranse. Og jeg tolket henne dithen at Sokk kunne høre med foreldrene hvor mye barnet tåler. Det er forskjell på laktoseintoleranse og melkeallergi. Og det er et godt råd å snakke med foreldrene, og ikke ta noe for gitt. :tolker Fadese fritt:
Ja men det er mange med laktoseintoleranse som ikke tåler spor av melk/laktose.
Jeg er en av de som kun kan spise en pitte liten bit sjokolade ellers blir jeg dårlig.
Ja, og nettopp derfor er det viktig å spørre den det gjelder, om hva vedkommende tåler. Hvis man ikke kan spørre, synes jeg som dere, at man skal ta utgangspunkt i null melk.
Hilsen hun som får servert mat uten melk, gluten, eller noe som helst på restaurant, "for vi var ikke sikre på hva cøliaki er for noe, selv om du skrev hva du tålte og ikke tålte i mailen din". :mumle:
Sjokolade er noe av det verste for min laktoseintolerante unge. Jeg har aldri hørt at folk med laktoseintoleranse kan spise sjokolade, da må de bare ha et bittelite snev av laktoseintoleranse ihvertfall.
Det var selvsagt det jeg mente, og jeg vil helst slippe å bli beskyldt for å gjøre livet surt for folk som har allergi i familien. Jeg har overhode ikke antydet at Sokk og Torsk skulle servere melkeprodukter uten å undersøke det nærmere med foreldrene til det aktuelle barnet.
Ut fra den informasjonen vi mottok da Lillemor fikk påvist laktoseintoleranse tåler de aller fleste et par dl melk uten at de får plager av det. Vår datter kan spise litt sjokolade uten å få smerter og løs mage, så det er sikkert forskjell fra person til person.
Jeg er også laktoseintolerant. Tåler ikke en twist en gang. Her er mine bursdagstips:
Lag egen vaniljesaus med tine laktosefri melk og pose (posen inneholder ikke melk).
Lag egen sjokopudding med tine laktosefri melk (posen inneholder ikke melk).
Lag gele.
Lag kokosbollekake med selskapssjokolade i glasuren (den er uten melk).
Toro langpanne sjokoladekake er god, og uten melk og gluten.
Ønsker du å lage en marsipankake eller kremkake kan du gå til en velass. butikk og spørre etter Menkomel wipping eller Erlet. Dette er fløteerstatninger. Kjempegode til å lage hjemmelaget is av!!
Nonstop tåler jeg, oppskriften er som før. Kansje ikke spise den største posen på en kveld, men som kakepynt eller en liten neve er Ok.
Gjærbakst kan lages med tine laktosefri melk. F eks skoleboller/kanelboller.
Bollene fra bakers er melkefrie.
Godteposen: Kjærlighet på pinne, smågodt, godis smykke, pez, dropseske etc.
Dette stemmer ikke. Jeg sjekket selskapssjokoladen på butikken nå, og den inneholder melk! Dronningsjokolade derimot er melkefri- det sto at den kan inneholde spor av melk.
TheVoice sa:
Lag kokosbollekake med selskapssjokolade i glasuren (den er uten melk).
Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.