Jeg kunne tenke meg tips på hvordan bruke avokado. Jeg har spist den på brødskiva med salt på, og det smaker forsåvidt greit det, men ikke sånn at jeg stønnet av nytelse...
Den har jo så mye sunt fett, at skulle veldig gjerne spist litt mer av det.
Jeg har den i biter i salat. Eller jeg skraper ut fyllet, blander med rømme og krydder og putter tilbake i skallet - gjerne med reker og sitron på toppen. Eller så kan du få i deg mye avocado kamuflert i en smoothie.
Rekesalat: Salatblader, fetaost, reker, avocado, paprika, agurk. Dressing av olivenolje, sennep og eplecidereddik.
Eller på brødskive med reker og litt sitronpepper på.
Eventuelt brødskive med litt stekt skinke på toppen.
I pastasalat, sammen med kyllingpålegg, oliven, agurk, paprika, salatblader, en dæsj grønn pesto og en klatt rømme.
Eller i en utvidet versjon av BLT: Ristet brød smøres med en blanding av Hellmann's majones, olivenolje, pepper og evt. hvitløk. Legg på salatblader, bacon eller stekt kyllingbryst (m/ salt og pepper), avocado, tomat. Også godt med litt mozzarella, om man vil ta den helt ut.
Eller i salat som tilbehør til grillmat: Lag salat av fersk basilikum (mye!), artisjokkhjerter, avocado, hjertesalat og ristede pinjekjerner eller krutonger. Mektig, men veldig godt på smak.
Jeg syns den er god som et mellommåltid. Da tar jeg ut stenen, og fyller kaviar i den delen der hullet er, og topper med salt og pepper. Litt rømme til er også godt.
Avocado er veldig godt på brødskive sammen med blåmuggost, og med litt pepper kvernet over. :nam: Ellers spiser jeg den vanligvis "bar", med bare litt havsalt og eventuelt sitron.
Hva gjør jeg med avocadoen? :sukk: Drømmer om den, men lar den være. Jeg får sånn nær-døden-vondt-i-magen av den. Men hvis jeg ikke hadde fått det hadde jeg laget guacamole, eller spist den med reker og pepper, eller skåret den i skiver og brukt den på brødskiva sammen med noe heftig kjøttpålegg. Nam nam.
Da jeg spiste mais lagde jeg en kjempegod mais/avokado-blanding:
Kok opp en boks maisgreier i litt vann med passe mengde salt og ganske mye spisskummen. Ha gjerne oppi litt hvitløk og løkbiter. Ha i avokadoen og bland godt. Spises "lunt"
Det smaker kjempegodt!
Jeg ser på den i butikken. Løfter den. Klemmer forsiktig. Myser. Legger den tilbake komplett uvitende om hva den smaker eller hvordan jeg skulle brukt den. :knegg:
Mye av det samme som de andre. I noen måneder spiste jeg mye avocado, tunfisk, tomat og cashewnøtter til lunsj, det er godt, men ble litt mye i lengden. Ellers spiser jeg den bar med salt og pepper, på skive, i guacamole, sammen med noe kjøttpålegg, i salater og som tilbehør til middag. I den strengeste candidadiettfasen spiste jeg kjøttkaker, brokkoli og avocado til middag, forbausende godt! Har ikke prøvd i smoothie, men har hørt at det skal være veldig godt. Egg og avocado er også godt sammen, og avocado og røkelaks... I det hele tatt altså. :)
Du kan si det er der jeg har vært :knegg: Jeg har kommet så langt at jeg har kjøpt, og forsøkt den på brødskiva. Ingen ekstatisk opplevelse egentlig, så tenkte det var greit å få alternative bruksområder.
Det kan jo hende du har vært uheldig også. Hvis den er for hard eller for myk er den ikke noe god i det hele tatt.. :hjelpsom: Prøv å ha annet pålegg sammen med den hvis du har på brødskive, ellers blir det nok dølt ja. :)
Vi lager tomat og avokadosalat som tilbehør til mange forskjellige middager. Skjærer i biter med litt olivenolje, fingersalt og hvitløk. Enkelt og godt.
Denne tråden har fått meg til å spise avokado to gang i dag -hehe. Først med salt, pepper og litt majones på, og etterpå sammen med tunfisk, litt løk, majones, salt, pepper og litt sitronsaft(tunfiskrøre med avokadobiter i-nam-nam)