Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Hva gjør du med avokadoen?

#1

Left sa for siden:

Jeg kunne tenke meg tips på hvordan bruke avokado. Jeg har spist den på brødskiva med salt på, og det smaker forsåvidt greit det, men ikke sånn at jeg stønnet av nytelse...

Den har jo så mye sunt fett, at skulle veldig gjerne spist litt mer av det.

Hva gjør du med avokadoen?


#2

Tangerine sa for siden:

Deler den i fire, og gomler den. :)

Bruker den i guacamole.


#3

rajraj sa for siden:

Jeg har den i biter i salat. Eller jeg skraper ut fyllet, blander med rømme og krydder og putter tilbake i skallet - gjerne med reker og sitron på toppen. Eller så kan du få i deg mye avocado kamuflert i en smoothie.



#5

Beathe sa for siden:

Deler den i to og legger rømme, litt løk og en del reker oppi.
Og så er det godt til taco.


#6

Mrs. Longbottom sa for siden:

på brødskive med skinke på
I smoothie
I salaten
Mumser den i meg rett fra skallet


#7

Tangina sa for siden:

Jeg stikker i hvert fall ikke en stor kniv i steinen for å ta den ut. avokadoskadd

Men jeg synes det er godt på toast med salt og pepper og noen dråper sitron. Og som Guacamole.


#8

Honda sa for siden:

:nikker:


#9

Luftslottet sa for siden:

Guacamole.

Rekesalat: Salatblader, fetaost, reker, avocado, paprika, agurk. Dressing av olivenolje, sennep og eplecidereddik.

Eller på brødskive med reker og litt sitronpepper på.
Eventuelt brødskive med litt stekt skinke på toppen.

I pastasalat, sammen med kyllingpålegg, oliven, agurk, paprika, salatblader, en dæsj grønn pesto og en klatt rømme.

Eller i en utvidet versjon av BLT: Ristet brød smøres med en blanding av Hellmann's majones, olivenolje, pepper og evt. hvitløk. Legg på salatblader, bacon eller stekt kyllingbryst (m/ salt og pepper), avocado, tomat. Også godt med litt mozzarella, om man vil ta den helt ut.

Eller i salat som tilbehør til grillmat: Lag salat av fersk basilikum (mye!), artisjokkhjerter, avocado, hjertesalat og ristede pinjekjerner eller krutonger. Mektig, men veldig godt på smak.


#10

Jessica sa for siden:

Jeg lager med club sandwich med kylling og bacon. Så har jeg salat til med avocado.

Da jeg jobbet hadde jeg avocado og røkt laks med salat til lunsj. Veldig godt. Avocado og reker er også godt.


#11

Erica sa for siden:

Jeg syns den er god som et mellommåltid. Da tar jeg ut stenen, og fyller kaviar i den delen der hullet er, og topper med salt og pepper. Litt rømme til er også godt.


#12

Skilpadda sa for siden:

Avocado er veldig godt på brødskive sammen med blåmuggost, og med litt pepper kvernet over. :nam: Ellers spiser jeg den vanligvis "bar", med bare litt havsalt og eventuelt sitron.


#13

IOA sa for siden:

En enkel og god salatniste: kylling i biter, avocado i biter og miniplommetomater delt i to. Nam nam! :gleder seg til jobb på mandag:


#14

Slettet bruker sa for siden:

Jeg moser den sammen med hvitløk og litt majones og spiser på biff. Det er utsøkt nydelig.

Noen ganger bruker jeg det samme som dip til gulrot.


#15

gnuri sa for siden:

Mmm det hørtes himmelsk ut...-tror nesten vi må ha det til middag snart :nikker:


#16

banana sa for siden:

Hva gjør jeg med avocadoen? :sukk: Drømmer om den, men lar den være. Jeg får sånn nær-døden-vondt-i-magen av den. Men hvis jeg ikke hadde fått det hadde jeg laget guacamole, eller spist den med reker og pepper, eller skåret den i skiver og brukt den på brødskiva sammen med noe heftig kjøttpålegg. Nam nam.


#17

m^2 sa for siden:

Da jeg spiste mais lagde jeg en kjempegod mais/avokado-blanding:
Kok opp en boks maisgreier i litt vann med passe mengde salt og ganske mye spisskummen. Ha gjerne oppi litt hvitløk og løkbiter. Ha i avokadoen og bland godt. Spises "lunt"
Det smaker kjempegodt!


#18

Myrsnipa sa for siden:

Jeg ser på den i butikken. Løfter den. Klemmer forsiktig. Myser. Legger den tilbake komplett uvitende om hva den smaker eller hvordan jeg skulle brukt den. :knegg:


#19

Pegasus sa for siden:

Jeg spiser den bar, kun med litt sukker på. Snadder!


#20

Pepper Lemon sa for siden:

Jeg synes avokado er kjempegodt til kokt torsk med poteter og smeltet smør. Altså helt ubehandlet, men som grønt tilbehør til fiskemiddagen.

Og så bruker jeg den i salaten og på brødet, som flere her. Og guacamole, såklart.


#21

Dragen sa for siden:

Lager tunfisksalat av den.

Moser den med gaffel og legger den på brød/Knekkebrød, under pastrami.

Spiser den bar.

Gir den til ungene.


#22

Harriet Vane sa for siden:

Bruker avocado som pålegg med reker eller kaviar, har den i salater, lager guacamole, spiser naturell...


#23

Storm sa for siden:

I tillegg det det meste i innleggene over, har jeg avocado på pizza, som regel sammen med peperoni eller chorizo. :nam:


#24

Jakobine sa for siden:

I guacemole og som "smør" på sandwich o.l.


#25

Tjorven sa for siden:

Det aller meste av avokade som vi kjøper brukes i guacamole.

Ellers lager jeg en god pastasalat med bacon og marinert sopp hvor avokado også fungerer helt fint.

Jeg har også noen ganger spist det sammen med reker. Avokado smaker jo ikke all verden, men egner seg godt som "fyllmat" for å drøye retter.


#26

ingling sa for siden:

Mye av det samme som de andre. I noen måneder spiste jeg mye avocado, tunfisk, tomat og cashewnøtter til lunsj, det er godt, men ble litt mye i lengden. Ellers spiser jeg den bar med salt og pepper, på skive, i guacamole, sammen med noe kjøttpålegg, i salater og som tilbehør til middag. I den strengeste candidadiettfasen spiste jeg kjøttkaker, brokkoli og avocado til middag, forbausende godt! Har ikke prøvd i smoothie, men har hørt at det skal være veldig godt. Egg og avocado er også godt sammen, og avocado og røkelaks... I det hele tatt altså. :)


#27

Albertine sa for siden:

Jeg leser feil hver gang. :knegg: "Hva gjør du med advokaten?"


#28

Left sa for siden:

Du kan si det er der jeg har vært :knegg: Jeg har kommet så langt at jeg har kjøpt, og forsøkt den på brødskiva. Ingen ekstatisk opplevelse egentlig, så tenkte det var greit å få alternative bruksområder.


#29

ingling sa for siden:

Det kan jo hende du har vært uheldig også. Hvis den er for hard eller for myk er den ikke noe god i det hele tatt.. :hjelpsom: Prøv å ha annet pålegg sammen med den hvis du har på brødskive, ellers blir det nok dølt ja. :)


#30

Storm sa for siden:

Sjuggerplum og Myrsnipa, har dere virkelig ALDRI smakt avocado? :sjokk:


#31

Myrull sa for siden:

:dulte:


#32

Left sa for siden:

Joda, jeg har spist det ute, og har nå forsøkt det én gang her hjemme, for noen dager siden. På brødskiva med salt og pepper på.


#33

Matilda sa for siden:

Jeg bruker den som pålegg, men ikke alene; det høres kjedelig ut. Jeg spiser den med tomatskive, rødløk, fetaost og salt og pepper på. :nam:


#34

Blå sa for siden:

Vi lager tomat og avokadosalat som tilbehør til mange forskjellige middager. Skjærer i biter med litt olivenolje, fingersalt og hvitløk. Enkelt og godt.


#35

Muskat sa for siden:

Jeg bruker den ofte på brødskiva, men alltid sammen med noe annet, for eksempel brød med pepperskinke, avokado, tomat, salt og pepper. :nam:


#36

Ullvott sa for siden:

Utover ting som allerede er nevnt smører jeg den på ristet brøds og legger på gulost og evt. tomat.


#37

ingling sa for siden:

Søler den på tastaturet, åpenbart...


#38

gnuri sa for siden:

Denne tråden har fått meg til å spise avokado to gang i dag -hehe. Først med salt, pepper og litt majones på, og etterpå sammen med tunfisk, litt løk, majones, salt, pepper og litt sitronsaft(tunfiskrøre med avokadobiter i-nam-nam)


#39

tomias sa for siden:

På toast.

Vanvittig godt sammen med kylling og smeltet ost. Yum!


#40

ming sa for siden:

Tortilla smurt med Kesam, noen skiver spekeskinke, avokado, cherrytomater og ruccula. Rull sammen og spis. Kjempegod lunsj!!


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.