I følge Aftenposten skal man skal tipse 10-15% på restaurant i Spania.
Men, hva om man bor på hotell og har halvpensjon? Man finner selv maten i bufeen, servitører bringer drikke og rydder av bordene etterhvert. Servitøren bringer også dessertporsjon ved måltidets slutt.
Ved måltidets slutt betaler man regningen for drikken. Hva er rimelig tips?
Hvis du gir servitören 5 eller 10 euro den förste kvelden, blir han sikkert veldig oppmerksom resten av dagene. Paa den annen side er det ikke sikkert at dere har den samme kelneren hele tiden, og da er jo litt av poenget borte. Hvis det ikke er noen slags personlig service (ulike kelnere, ingen ansvarlig for dere, ingen spesielt god service) hadde jeg sikkert droppet tipsen i og med at maten allerede er betalt. Mange hoteller har jo allerede inkludert et serviceelement i prisen paa saant.
Skal dere betale drikken selv? Da kan dere jo evt. runde av oppover paa den regningen.
Når vi har f.eks. bodd på all inclusive eller halvpensjon hotell så har vi flere ganger blitt anbefalt å levere felles tips til hele hotellet. Altså en konvolutt når vi dra og ikke dele ut på tilfeldige enkelte. Er jo avhengig av at hotellet er seriøse, men så lenge reisearrangøren har sagt de er det så har jeg stolt på det. Har aldri tipset direkte i resturantene på hotellet når vi allerede har betalt maten på forhånd. Har bare lagt litt ekstra til vaskehjelpen gjerne for å slippe oppvasken, så felleskonvolutt.
Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.