Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Fyll i bløtkake/marsipankake

#1

Daisy sa for siden:

Hva er det aller beste å putte i en bløtekake? Den skal ha vaniljekrem, ikke bare ren krem. Jeg liiiker ikke bløtekake, men nå skal jeg nå en gang lage en, og da må den bli best mulig.


#2

Honda sa for siden:

Vaniljekrem,hjemmelaget jordbærsyltetøy og banan Eneste jeg liker i bløtkaker og marsipankake. Kremmen opp på kakene spiser jeg ikke :liker ikke fløte krem:


#3

Magnolia sa for siden:

Et lag med krem med jordbærsyltetøy (husk masse sukker i kremen!) og et lag med vanlijekrem. Kaken må også dynkes godt før man mekker den sammen.


#4

Amic@ sa for siden:

Syns det er supergodt med krem blandet med masse ferske bringebær. Må ha ganske søt krem da, siden bærene er sure! Liker i utgangspunktet ikke bløtkake, men masse av dette fyllet gjør den knallgod! Bruker en boks fløte og over en halvliter ferske bringebær!


#5

Daisy sa for siden:

Det var det med tilgang på ferske saker nå da, men jeg har faktisk en korg med jordbær i kjøleskapet.

Foreldrene mine har mye frosne bringebær og jordbær, men jeg har lest at det blir for bløtt?

Jeg har også en pose frosne blåbær-

Men kombien jordbær/banan er bra altså!?
Hva dynker jeg med da?


#6

Strå sa for siden:

Jorbær er godt nok, men litt smakløst på denne tiden av året. Frosne bringebær blir ikke for bløtt, dessuten er det BLØTkake vi snakker om? :)

Jeg pleier å dynke med appelsinjuice eller ananasjuice. Lag 1: Vaniljekrem og bananbiter. Lag 2: Bringebærkrem. Pynt: Marsipan, ev. stivpisket krem.


#7

Daisy sa for siden:

Takk for hjelpen dere, veldig deilig å bestemme at det blir banan og jordbær eller bringebær, og slippe å fundere på kiwi og pærer og slikt!


#8

Syncopa sa for siden:

Jeg bruker å halvblande pisket krem med vaniljekrem til fyll. Bruker også både bringebær (frosne går fint, lar dem renne av seg littegranne først, og bruker saften til å dynke sukkerbrødet med) og banan.
Syns det er kjempedeilig med litt friskt i kaka - med fløte og vanilje, kan det bli litt "labbete".
Viktig som Strå påpeker, å dynke kaka godt! Tørre bløtkaker er neineinei... :D


#9

Daisy sa for siden:

VaniljeKREM eller SAUS Syncopa?


#10

Dixie Diner sa for siden:

Neei, ikke for mye. Jeg har smakt krem med altfor mye sukker og det er grusomt. Litt sukker må til men ikke altfor mye, da er det bare kvalmende.


#11

Syncopa sa for siden:

VaniljeKREm, Sybil :) Sausen blir for blaut!
Du kan kjøpe ferdig krem, eller lage fra pose - oppskriften står på posen.


#12

Guttemammis sa for siden:

:dulte: æsj, nei, for mye sukker er IKKE godt!

#13

Elastica sa for siden:

Marsipanbløtkake bør inneholde valnøtter, skikkelig vaniljekrem og enten hjemmelaget plommesyltetøy eller aprikoskompott. Synes jeg da.

Også pleier jeg å dynke den med brandy eller Cognac. Nam.


#14

Filifjonka sa for siden:

Jeg bidrar med det vanlige: Ikke banan. :nemlig:

Friske bær er godt, skikkelig vaniljekrem og valnøtter.


#15

Toffskij sa for siden:

Det er slemt å putte banan i kaker. :skremt:


#16

Daisy sa for siden:

Believe you me. Jeg hadde hatt valnøtter i om jeg kunne. Ene svigerinnen er (inbildt påstår jeg) allergisk.

Kompott? Hm.


#17

Intrigue sa for siden:

Hva med rom i fylla?
"To du an"


#18

Syncopa sa for siden:

Du kan jo kjøpe en ekstra som ikke går i kaka.... :D


#19

Syncopa sa for siden:

Jeg styrer unna valnøtter. Blir så mye krøll når ambulansen kommer i gården med blålysene gående..... :eek:
Men de som har smakt det de siste 30 åra, sier det er godt! :cool:


#20

Daisy sa for siden:

Jeg kan jo ta banan i halve kaken hehe.

Mannen ønsker seg pærer. Men det blir ikke bra ser jeg for meg.

Jeg ville hatt vanilje, valnøtter og bringebær. Det hadde vært min ideelle. Men nå går ikke det da.


#21

Guttemammis sa for siden:

Jeg holder akkurat på med en bløtkake nå,
skal ha jordbærsyltetøy blandet med krem i ett lag og vaniljekrem i det andre
og så dekker jeg kaken med krem og friske jordbær:nam:


#22

Daisy sa for siden:

Den første bunnen ble en cm tykk. Men nå har jeg en 10 cm høy greie i ovnen her! ganget oppskriften med 1.5 siden formen min er så stor.


#23

Syncopa sa for siden:

Prøv denne oppskrifta:

4 egg
2 dl. sukker
1,5 dl hvetemel
1 dl potetmel
1 ts bakepulver.

Pisk egg og sukker til stiv eggedosis. Bland det tørre, sikt dette over eggedosisen. Bland veldig forsiktig inn melblandingen; jeg skjærer den nærmest inni med en slikkepott. Det er om å gjøre å ha røren så luftig som mulig, ellers faller sukkerbrødet helt sammen.

Stek på 180 grader i 40-45 minutter, kjøles på rist.


#24

Daisy sa for siden:

Det var blandingen som gjorde det. :knegg: Kitchen aid og visp? i flere minutter? ikke så bra.

Men neste gang gikk det bra.
Jeg tok 6 egg, 3 dl mel, 2,2 dl sukker og 1 ts bakepulver.

Potetmel altså?

OJ. nå kom jeg på at jeg ikke forlenget steketiden selv om jeg halvannetdoblet oppskriften. Er det for sent å hive den inni for litt mer steking når den har hvilt i 10 minutter?


#25

Malama sa for siden:

Du tok den ut etter tiden, uten å ha sjekka om den var ferdig? Det er derfor noen oppfant kakepinner... Om den VAR ferdig, er det jo greit, var den ikke det er det neppe ideelt å steke den mer etter en pause, men enda mindre ideelt å servere rå kake, så...?

Om frossne bær blir vått, så siler man av litt av "det våte", og bruker til å dynke med... :)


#26

Daisy sa for siden:

Kakepinner du... Jeg baker brownies, de SKAL være sånn. Hater tørre kaker he he he.
Men men vi får se hvordan det går.

Skal snekre sammen en oreo decadent et eller annet også for sikkerhets skyld.


#27

Dixie Diner sa for siden:

Hermetiske pærer er kjempegodt i bløtkake. Jeg "fant opp" en marsipankake med Cubakrem og pærer (samt valnøtter) da jeg laget kake til eldste sin dåp, den ble veldig godt mottatt.


#28

Daisy sa for siden:

Cubakrem du, nytt for meg!

Kaken overlevde en runde til i ovnen, jeg stakk en tannpirker nedi nå, og det kom ikke noe på den. Jeg tror det er bra? Hehe, jeg blir nødt å poste bilde her av det endelige resultatet.


#29

Vimsen sa for siden:

BTW*:jordbærene begynner å få god smak nå.



#31

Malama sa for siden:

brownies er jo ikke heeeeeelt det samme som bløtkake med bærfyll og vaniljekrem, de skal stort sett ikke være sånn...


#32

Dixie Diner sa for siden:

Et tips (som sikkert alle vet om allerede, men jeg nevner det allikevel), når man lager sukkerbrød, avkjøl kaken opp-ned i formen. Helst på bakepapir, ellers kan selve toppen av kaken sitte fast i underlaget, har jeg hørt. :sparke:
Men den synker ikke sammen, holder skikkelig på formen. Jeg gjør det alltid sånn.


#33

Niobe sa for siden:

Jeg skal lage en marsipankake i morgen. Sukkerbrødet står i ovnen. Den er en langpanneversjon, så jeg skal bare dele bunnen i to. I mellom skal jeg ha jordbærgele og sitronfromasj. Håper det blir bra.


#34

Daisy sa for siden:

Det jeg prøvde å si var at jeg var ny på sukkerbrød og dette er første gang jeg gjør det.


#35

Ema sa for siden:

Bringebær og vaniljekrem er det beste jeg vet som fyll til bløtkake. :nam:


#36

Dixie Diner sa for siden:

Sitronfromasj må jo være det ultimate fyllet! Det fristet enormt nå, jeg elsker sitronfromasj!


#37

Niobe sa for siden:

Ja, la oss håpe det blir bra. Kaken er til min mors 60-årsdag...


#38

cecix sa for siden:

Dette er slik mamma har gjort i uminnelige tider. Har aldri smakt bløtkake noe sted slik som mamma lager den så det var morsomt å se at flere gjør det slik. Og det blir jo himmelsk da!
Mamma bruker hjemmelaget aprikoskompott. Namnam!


#39

Fibi sa for siden:

Sjokolademousse. :nemlig:


#40

Daisy sa for siden:

VI Fikk nok et problem, og nå har mannen overtatt prosjektet. Etter at første bunnen ble 1.5 cm, ganget jeg jo oppskriften med 1.5, og samtidig mestret jeg "vende mel inn i kaken" kunsten.
Det resulterte i en gigantisk kake, som mannen (mens jeg sov lenge i dag) delte i 4!
Så nå må vi stadig på butikken og kjøpe mer fyll.

Nå er det noe vanlijekrem/banan, sjokolademousse/jordbær i de to nederste fyllene. Han "striked out on his own" og la på den sjokolademoussen men ok, jeg er rolig, jeg er rolig.
Nå ga jeg han bare frie tøyler så han kan bli ferdig med skjiten, så jeg kan bare muffins, Oreo decadence, og lage tacosuppe. Å, jeg må bake brød også.


#41

Ema sa for siden:

Jeg har alltid plagdes med å få fine sukkerbrød, uansett hvor fint jeg har vendt inn melet i resten av blandingen, inntil en venninne tipset meg om å blande det med mixmasteren.
Nå lager jeg sukkerbrød på kun den måten og de blir helt perfekte, høy, luftig og fin.


#42

Syncopa sa for siden:

Hehe, Sybil, du må ikke sove på jobben!!!! ;)
Høres ut som det blir en FANTASTISK bløtkake!!!! Jeg er inspirert, kommer nok til å kopiere deg litt når jeg skal lage bløtkake i dag.
Familieselskap for B, 10 år i morgen. 22 mennesker rundt bordet.... og da er det bare tanter, onkler og en liten håndfull kusiner og fettere som kommer :o
(Og nei, vi er ikke medlemmer i noen slags sekt.... hehe!!!)

Legg ut bilder, Sybil???


#43

Daisy sa for siden:

Ja, marsipanlokket er jo ikke på nær stort nok til å dekke denne giganten, så skal ta bilde så snart vi har mekket en kant de siste eh 10 cm. :knegg:
Skal ta bilde av et stykke også :-D


#44

Syncopa sa for siden:

Gleder meg til å se! :)
Det ligger noen (få) bilder av bakeprosjektene min på bloggen min hvis du har lyst å ta en titt når du er ferdig med kaka di. Som regel mest gjærdeig, men kanskje jeg tar flere bilder i dag (har den store kakepyntedagen, jeg også) og legger ut etterhvert.
[url="http://www.stillhetensvisittkort.blogspot.com"][/url]


#45

Vito sa for siden:

venter i spenning på bilde av kaken :sparke: :blafre:


#46

Daisy sa for siden:

Ja! Dette må jeg få prioritert. Men jeg glemte å ta bilde inni! Det er vel inni som er mest interessant? Jeg har halve i frysen, æsj, den må vel være ekkel tint? Men mannen mente det måtte gå bra.

Må overføre fra kamera.


#47

Vito sa for siden:

Ta bilde av den fryst du, vi forstå tegninga! :jupp:
Tror nok den kommer til å smake like godt (?. Var kombinasjonen god? Fikk du kommentarer) etter den er tint! Utseende kan jeg ikke garantere for da.


#48

Syncopa sa for siden:

har du halve frysen i kaka???!!! :eek: :ler:


#49

Daisy sa for siden:

Kombinasjonen var god ja! Det var 5 stk som spiste halve, pluss et par unger som spiste litt, så det sier vel noe? Jeg smakte en skje, og det var bra. Sjokolade, jordbær og vanlije.


#50

Syncopa sa for siden:

Høres herlig ut - og høres også ut som du fikk ordentlig god avsetning på den! Godt jobba!! :)


#51

Daisy sa for siden:

Må også vise det JEG la sjelen i, når mannen overtok denne kaken.

[url="http://www.fotoknudsen.no/archive237/180520052103NBbMepVoH3fLwWaQuA/medium/240420100816204c802c937841a7b2.jpg?64"][/url][url="http://www.fotoknudsen.no/archive237/180520052103NBbMepVoH3fLwWaQuA/medium/24042010072741b6b097b4cb4e31a9.jpg?58"][/url][url="http://www.fotoknudsen.no/archive237/180520052103NBbMepVoH3fLwWaQuA/medium/24042010073163de62fce24144b2be.jpg?65"][/url]

#52

Daisy sa for siden:

Å forresten, vi hadde selskap i dag også vi, og her er dagens


#53

Daisy sa for siden:

Nå fant jeg et bilde der høyden vises bedre


#54

Malama sa for siden:

Så nam ut!


#55

Syncopa sa for siden:

Så kjempegod ut!!! :) Godt jobba, Sybil!


#56

rine sa for siden:

Jepp. Det pleier jeg også å gjøre. Bruker både banan, hermetisk fersken og ananas i/på bløkake. Men ikke sammen. Ferske jordbær er klart best. :jupp:

Sybil: Hva var det brune det var bilde av, under muffinsene? :nysgjerrig:


#57

Daisy sa for siden:

Det er Oreo Decadence et eller annet fra det søte liv, med sweetened condenced milk.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.